Płyny do demakijażu

Bielenda Kojący płyn micelarny
Bielenda Royal Bee Elixir - kojący płyn micelarny 500ml

• 19 października 2024 o 15:43
    Średni w swojej kategorii
    Kosmetyki Bielenda są mi znane i często po nie sięgam. Płyn micelarny zamknięty jest w poręcznej butelce, w której widać, jakie jest jego zużycie. Zapach moim zdaniem jest dość sztuczny, może przeszkadzać. Produkt średnio radził sobie z makijażem oczu, jednak jeśli chodzi o makijaż twarzy, poradził sobie całkiem dobrze. Wydajny, przystępny cenowo, jednak nie będę do niego wracać
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 27 maja 2024 o 11:45
    Totalny średniaczek
    Właśnie skończyłam całkiem opakowanie. Myślę, że jest totalnie średnim płynem do demakijażu. Mam dosyć wrażliwe oczy i czasami mnie mocno szczypały podczas demakijażu. Ciężkawo jest domyć tusz do rzęs bez tarcia oczu. Reszta makijażu schodzi bez zarzutu. Opakowanie super wydajne, ładne, ładnie pachnie. Na pewno nie jest kojący, chociaż też nie podrażnia. Zdecydowanie lepiej jest go zmyć chociażby samą wodą niż zostawić na twarzy nieco dziwną warstwę.
    Zalety:
    • zmywa makijaż
    Wady:
    • trochę szczypie w oczy
    • trzeba się namęczyć, żeby zmyć tusz do rzęs
    Pazurka
    30 grudnia 2023 o 17:11
    Rozumiem pszczoła, ale dlaczego królewska?
    Płyn umieszczono w butelce 500 ml, z bardzo elegancką szatą graficzną (zresztą cała seria Royal Bee taka jest). Osobiście nie odpowiada mi jednak korek "na klik". Niby jest to wygodne, ale zawsze mi z niego lekko cieknie, nawet po "odkliknięciu" nie jest szczelny. Sam płyn natomiast jest delikatny i dobrze spełnia swoją oczyszczającą rolę. W składzie pszczele mleczko i pyłek, miód mauka oraz komplex zrobiony na wzór peptydu z jadu pszczelego. Kolor niemal przezroczysty. Zapach też lekki, delikatny. Dla moich naczynkowych policzków w sam raz, bo oczyszczając nie szczypie i nie podrażnia. A dlaczego królewska? najpewniej chwyt marketingowy, ale co tam, grunt, że dobrze działa.
  • 29 listopada 2023 o 18:50
    Efektowna butelka
    Płyn miceralny jest jednym z ważniejszych produktów w mojej pielęgnacji twarzy i lubię je zmieniać. Tym razem udało mi się kupić w promocji Rossmanna płyn miceralny od Bielenda Royal Bee Elixir. Przyciągnęła mnie ładna wręcz ekskluzywnie wyglądająca butelka i oczywiście obietnice producenta że działa liftingująco, przeciwzmarszczkowo i ten jad pszczeli to już taka kropka nad i. Lekki, kwiatowy zapach choć ja wolę te bezzapachowe. Płyn oczyszcza z zanieczyszczeń choć make up lepiej mi usunąć mleczkiem bo ten miceral średnio z tym sobie radził. Nie podrażnia choć mam czasem uczucie pieczenia...może to ten jad. Skóra jest lekko napięta, oczyszczona ale nie do końca tego oczekiwałam ale jak zaczęłam używać to do końca zużyje.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • oczyszczanie
    Wady:
    • słabo oczyszcza z make up
    Manta21
    31 października 2023 o 10:50
    3xNIE
    Płyn micelarny z Bielendy kupiłam podczas zakupów w Rossmanie. Był akurat na promocji, więc pomyślałam czemu by nie. I jak uwielbiam markę Bielenda tak ten płyn to jakieś totalne nieporozumienie. Zmywanie makijażu nim to istna przeprawa przez mękę. Kompletnie go nie rozpuszcza. A przecież w demakijażu nie chodzi o to by agresywnie pocierać skórę. Plus za ladną buteleczkę, ale nie o to w tym chodzi. Spróbuję go wykończyć, bo szkoda mi wyrzucić. Ale długa droga przede mną
    Zalety:
    Wady:
    • nie rozpuszcza makijażu