Kremy na dzień

Natura Siberica Blueberry Siberica Professional, Anti-ox Wild Blueberry Awakening Face Cream SPF 20 Pobudzający krem do twarzy na dzień z filtrem SPF 20

mbzkzbm
    27 listopada 2022 o 14:52
    Okejka
    Daję mu trzy gwiazdki, ale to są naprawdę mocne trzy gwiazdki. Muszę zacząć przede wszystkim od przepięknego zapachu, który właściwie robi tu całą robotę. Czy przyćmiewa mi wszystkie minusy? Podejrzewam, ze tak. Krem dobrze się wchłania i stanowi konkretną bazę pod codzienny makijaż. Nie roluje się, nie zostawia lepkiej warstwy mimo mocnego zapachu. Plusem jest niewątpliwie zawarty filtr SPF 20, ale to jednak jest TYLKO 20, więc na niewiele się on tu przyda. Jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość, żeby nasmarować całą twarz i szyję. A czy pobudza? Nic takiego nie zauważyłam, a szkoda, bo głównie dla tej funkcji go kupiłam. Gdyby go "przebranżowić" na krem nawilżający, to na pewno dałabym mu lepszą ocenę, a tak, niestety, zostaje trója.
  • 18 listopada 2022 o 10:49
    Krem z niacynamidem i kwasem hialuronowym.
    Całkiem fajny krem. Dobrze się rozprowadza, fajnie się wchłania. Do tego myślę, że ma jeden z najlepszych opakowań w tubie, z jakim się do tej pory spotkała. Natomiast SPF 20 nie jest wystarczający do ochrony UVA i UVB. Niemniej jednak, osoby nieświadome tego, będą nosiły niską protekcję (lepszy rydz niż nic). Z wad to duże świecenie się skóry (cera mieszana)
    Zalety:
    • wchłanianie, rozprowadzanie, konsystencja, opakowanie
    Wady:
    • niska protekcja przeciwsłoneczna, świecenie się skóry
  • 6 maja 2022 o 15:26
    Bardzo go lubię
    Ten krem używam w codziennej pielęgnacji, rano. Super nadaje się pod makijaż, szybko się wchłania. Nie zostawia tłustej powłoki na skórze i nigdy mnie nie zapchał. Ma piękny zapach! Bardzo polecam !
    Zalety:
    • nawilżenie
    • jako baza pod makijaż
    Wady:
    • Nie ma
  • 21 lipca 2021 o 16:46
    Polubiliśmy się
    Krem ten świetnie nawilża i odżywia skórę, pięknie pachnie, jak jogurt jagodowy, ma kremową, lekko tłustą konsystencję. Nie robi nic złego z makijażem, który na niego nałożymy. Opakowanie jest ładne, wygodniejsze niż słoiczek, nie trzeba grzebać paluchem, ale łatwo jest wycisnąć za dużo produktu, trzeba być ostrożnym. Plus za filtr przeciwsłoneczny. Na minus jest tylko to, że dość długo się wchłania (ale tragedii nie ma), a skoro to krem na dzień, to nakłada się go rano, a wtedy każda minuta jest cenna. Lepiej nie używać go po raz pierwszy w dzień, gdy trzeba rano pójść do pracy, żeby go wyczuć. Nie zauważyłam efektu pobudzenia, ale ja jestem osobą, która pije 6 kaw dziennie, a i tak chce jej się spać. Nie wypowiem się na temat składu, bo się na tym nie znam.