Krem z serii Lirene Natura miałam na swojej wishliście od jakiegoś czasu. Kusił mnie naturalny skład i piękny design opakowania, więc zakupiłam go jak tylko wykończyłam swoje ówczesne zapasy. Krem zachwycił mnie pięknym zapachem, doskonałym nawilżeniem i odżywieniem, czystym składem, lekką konsystencją i tym, że świetnie nadaje się pod makijaż.
OPAKOWANIE
Krem otrzymujemy w kartoniku pozbawionym folii, to już na wstępie plus za ograniczenie generowania niepotrzebnych śmieci. Kartonik ma delikatną, pastelową grafikę przedstawiającą kwiaty wiśni w otoczeniu ostrych, czarnych napisów. Na każdej ze ścianek znajdziemy inną informację – rozpisany i objaśniony skład, opis funkcji kosmetyku, charakterystykę serii Natura, wszystko jest oddzielnie, co sprawia, że całość nie przytłacza i wizualnie prezentuje się bardzo dobrze. Krem zamknięty jest w dosyć ciężkim słoiczku wykonanym ze szkła z plastikową nakrętką na której wytłoczone zostało logo marki. Prezentuje się bardzo elegancko, to opakowanie z klasą, choć bardzo proste. Na spodzie słoiczka znajdujemy datę przydatności. Plastikową przekładkę ochronną dołączoną do opakowania można wykorzystać podczas codziennego korzystania z kremu, bo świetnie chroni go przed wydostaniem się poza słoiczek do zakrętki. Jako ciekawostkę dodam, że w środku, po otwarciu kartonika, na wieczku znajdziemy tam rysunek z dziećmi siedzącymi pod drzewem w otoczeniu dzikich zwierząt takich jak wilk, królik , orzeł, dzik i napis mówiący o tym, że wybierając ten produkt pomagamy dbać lasy i zwierzęta, Na podkładce gdzie znajduje się krem mamy natomiast zielony szkic kwiatów wiśni – wygląda to pięknie!
KREM
Kosmetyk jest kosmetykiem zawierającym organiczne, naturalne składniki. Skład jest bardzo dobry – sporo ekstraktów roślinnych, naturalnych olei i maseł, kosmetyk osiada certyfikat Cosmos Organic, Ecocert, jest wegański a kartonik pochodzi z materiałów recyklingowanych oraz z certyfikatem FSC. Ogólnie kosmetyk ma aż 98% składników pochodzenia naturalnego. Takimi kosmetykami warto się zainteresować, bo nie tylko służą naszej skórze, ale są też przyjazne planecie. Cieszy mnie też fakt, że są coraz lepiej dostępne w drogeriach i już nie trzeba ich zamawiać przez internet czy szukać w sklepach eko, każdy ma do nich dostęp i są w dobrych dla portfela cenach.
Pielęgnacja anti-age stanowi ważny element mojej codziennej pielęgnacyjnej rutyny, więc sięgam często po kosmetyki mające ograniczyć powstawanie zmarszczek, stąd też decyzja o zakupie eco kremu przeciwzmarszczkowego z linii Natura. Krem urzekł mnie od pierwszego otwarcia swoim zapachem kwiatów wiśni. Woń pozwala przenieść się wprost do japońskiego ogrodu w ciepły letni dzień kiedy wszystkie kwiaty Sakury są pieszczone przez promienie słońca. Zapach jest bardzo naturalny, przypomina prawdziwy zapach tych szlachetnych kwiatów, nie wyczuwam w nim żadnej chemicznej nuty. Umila każdą aplikację i wprawia w dobry nastrój od samego rana. Ma białą barwę. Krem jest dosyć lekki, jednak doskonale nawilża skórę na długi czas. Przy regularnym stosowaniu staje się ona widocznie bardziej nawilżona, odżywiona, gładka i pełna blasku. Co do działania przeciwzmarszczkowego – mam pierwsze, lekkie zmarszczki mimiczne na czole i wokół ust (genetyka niestety), krem jest dobrą formą prewencji anti-age, jednak zmarszczek nie zlikwiduje, na co zresztą nie liczyłam. Wchłania się szybko i pozostawia jedynie lekko wyczuwalną ochronną warstewkę. Nadaje się do stosowania z serum do twarzy oraz pod makijaż, gdyż współgra z kolorówką nie wpływając na jej trwałość. Jest wydajny – wystarcza na około miesiąc codziennego stosowania. Kosmetyk naturalny, piękny pod względem wizualnym, czysty składowo, mnie zachwycił działaniem i zapachem.
PLUSY:
+ świetnie nawilża, wygładza, odżywia
+ nadaje się pod makijaż
+ szybko się wchłania
+ ma czysty skład
+ design
+ dobra wydajność
+ cena
+ wydajność