Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Go Fresh, Antiperspirant Roll-on 48h Antyperspirant w kulce o zapachu jagód acai i lilii wodnej

Dove Advanced Care Acai Berry Scent

Mvjaaaa
    5 września 2024 o 8:38
    Fajny produkt
    Kupiłam ją w Rossmanie na promocji i totalnie skradła moje serce. Przepięknie pachnie, utrzymując przy tym suche pachy, nawet w te bardziej gorące dni. Jest bardzo wydajna, ciężko mi ją zużyć do samego końca. Opakowanie standardowej kulki wszędzie się zmieści.
    • Ilość
    • Działanie
    Lothris
    7 lutego 2024 o 11:24
    Moje zadziwiające odkrycie roku.
    Zabawne, jak antyperspirant może kobietę zadziwić. Byłam zmęczona poszukiwaniem łatwo dostępnego antyperspirantu, który sprosta moim gruczołom potowym. Poleciła mi go znajoma, bez przekonania kupiłam i przyznaję, że to strzał w... dziewiątkę i pół. Antyperspirant Dove Go Fresh nie lepi się do skóry, nie pozostawia też "mokrej pachy", szybko się wchłania i rzeczywiście pielęgnuje skórę. Pierwszy raz nie doświadczyłam problemów z suchością, czy podrażnieniem, a wydawało mi się to naturalną koleją rzeczy. Okazuje się, że nie musi tak być, dzięki Dove! :D Nie brudzi ubrań, nie twardnieje na materiale. Chroni długo przed nadmiernym poceniem jak i przykrym zapachem. Testowałam max 24 godziny i mnie nie zawiódł. Jedynym minusem dla mnie (bo to rzecz najbardziej subiektywna) to zapach. Nie podoba mi się i przy aplikacji wstrzymuję oddech. Jest za mdły. Na szczęście nie "wyziewa" się spod ubrania i później mi on nie przeszkadza. Wydajność? Standardowa. Opakowanie - wygodne w aplikacji, z kulką dozującą produkt. Da się go kupić zwykle taniej, często widzę go w cenie 18 - 23zł (super i hiper markety oraz znane drogerie).
    Zalety:
    • Skuteczne i długie działanie przed potem i przykrym zapachem.
    • Pielęgnuje skórę.
    • Nie brudzi ubrań i nie niszczy ich.
    • Komfortowy w noszeniu
    • Dostępność
    Wady:
    shewild
    12 listopada 2022 o 16:14
    Budżetowy, ale świetny jakościowo dezodorant
    Strzał w dziesiątkę i po prostu fajny kosmetyk! Chyba wszystko mi w nim odpowiada - zapach, działanie, opakowanie. Długo myślałam, ale nie znalazłam nic co by mi mocno przeszkadzało albo sprawiało jakiś dyskomfort, dlatego bez wahania stwierdzam, że to jedna z lepszych kulek pod pachy jakie miałam okazję używać. Od razu zaznaczę jedno - kulek nie używam w celu ochrony przed potem. Nie znalazłam jeszcze żadnej, która by chroniła przed nim w stu procentach, a poza tym nie mam dużych problemów z potliwością, więc nie przeszkadza mi lekka wilgoć pod pachami i uważam to za naturalny objaw organizmu. Przeszkadza mi natomiast jedno - przykry zapach! Dlatego cenię w kulkach skuteczność w tym aspekcie. Z tym antyperspirantem od Dove nie musiałam się martwić o nieprzyjemny zapach - kulka dobrze maskowała zapach potu, nie tworzyła brzydko pachnącej mieszanki, tylko czuć było oryginalny ładny zapach kosmetyku. A zapach sama w sobie ma naprawdę piękny - owocowy, jagodowy, przełamany lekko kwaskowatą nutą. A do tego na końcu dodany kremowy aromat, tak jakby dodać do niego solidną porcję kremu Nivea. Naprawdę bardzo ładny zapach, kobiecy, trwały, czuć go delikatnie nawet w ciągu dnia. Lubię też kulki od Dove za opakowanie i kształt. Opływowe, dobrze leżące w dłoni, a do tego kompaktowe i zajmujące naprawdę niewiele miejsca. Nic nie wycieka, dozuje się odpowiednią ilość - naprawdę bez zarzutu. Sam antyperspirant jeśli chodzi o konsystencję to ma postać delikatnie wodnistego kremu. Nie klei się pod pachami, czuję go przez chwile po aplikacji, a po 2-3 minutach znika i nie zostawia klejącej warstwy. Jak wspomniałam, przed potem nie chroni, ale za to dobrze chroni przed przykrym zapachem. Do tego jest bardzo łagodny - używałam go zawsze bezpośrednio po depilacji i nigdy nie miałam podrażnionej czy czerwonej skóry pod pachami. Ogółem - bardzo dobry dezodorant, odpowiadający moim potrzebom. Do tego niesamowicie wydajny, tani, pięknie pachnący. Na pewno z chęcią do niego kiedyś wrócę, chociaż powstaje tyle wersji zapachowych, że na pewno będą kusić równie mocno jak ta.
  • 17 września 2022 o 23:34
    Kwaskowaty ideał ^^
    Kulka pod pachy - niby nic szczególnego, ale kiedy trafimy na bubla to kończymy z mokrymi plamami i subtelnym smrodkiem (-10 do atrakcyjności.. :D). Także tego.. no kulka pod pachy musi być po prostu dobra jakościowo i niezawodna w działaniu. No i jeszcze ładnie pachnieć. No i nie szczypać po goleniu. A no i jeszcze fajnie jakby było ładne opakowanie nie? Wiecie co? Ta kulka spełnia wszystkie te wymogi. Pracuję fizycznie, lubię długie spacery więc antyperspirant to u mnie podstawa. Mimo to zwykle omijałam produkty Dove, bo kojarzyły mi się z bardzo delikatnym działaniem. Nie pocę się jakoś szczególnie, ale wolę dmuchać na zimne i wybrać coś dla tych aktywniejszych. A przynajmniej wybrać produkt, który to sugeruje :p. Tutaj jednak skusiło mnie opakowanie oraz ciekawy zapach. Nakrętka w pięknej fuksji oraz jagody z lilią, no ślicznie to wygląda. Aromat jest delikatnie kwaskowaty, mocno owocowy jednak nie czułam go w ciągu dnia. Ładnie współgra z zapachem ciała i, przede wszystkim, chroni przed potkiem oraz smrodkiem :D. Używam go już dłuższy czas, testowałam w różnych sytuacjach i produkt naprawdę daje rade. Na pewno chroni przez ponad 24h. Jest delikatny i można go stosować tuż po goleniu, a dodatkowo łagodzi podrażnienia za co kolejny duży plus. Co tu dużo mówić, wszystkie obietnice producenta zostały spełnione. To świetny produkt, który polecam z czystym sumieniem :).
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Śliczne opakowanie
    • Nie pozostawia plam na ubraniach
    • Ładny, owocowy zapach
    • Łagodna formuła, można go używać tuż po goleniu i nic nie szczypie
  • 25 sierpnia 2022 o 13:11
    kolejny świetny
    Jeśli chodzi o moje ulubione antyperspiranty to Dove nie ma sobie równych. Każda seria, każdy zapach się dobrze sprawdzi. To co odróżnia ten antyperspirant od innych to nawilżenie. Chroni i jednocześnie nie przesusza skóry pod pachą, która z natury jest raczej delikatna. -wydajny -ładnie pachnie -chroni -spełnia swoją funkcję -nie przesusza i nie podrażnia skóry -nie zostawia śladów na ubraniach