Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Lirene Dermoprogram, Brązująca pianka do ciała z organiczną wodą kokosową `Espresso`

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5

Zobacz oferty

zamknij×
Szczegółowa ocena
Średnia ocena: 0.00/5
  • Szybkość realizacji zamówienia

• Poziom obsługi klienta

• Jakość zapakowania przesyłki

• Polecił(a) bym ten sklep znajomym

REKLAMA
Pojemność 150 ml
Cena 21,99 zł

Wegańska nawilżająca formuła z organiczną wodą kokosową i 100% naturalnym DHA
Szybkowchłaniająca się pianka zawierająca 97% składników pochodzenia naturalnego zapewnia łatwą i równomierną aplikację bez smug i przebarwień. Efekt złocistej, naturalnej opalenizny widoczny jest już po godzinie od nałożenia. Dzięki wyjątkowym składnikom aktywnym intensywnie nawilża i pielęgnuje skórę pozostawiając ją gładką i miękką w dotyku.

Opalenizna, która nie zniknie podczas wysiłku?
Formuła o wzmocnionej trwałości została opracowana dla osób aktywnych. Podczas aplikacji pianki uwalnia się delikatny aromat kawy, który wprawi Cię w doskonały nastrój. Opalenizna po jednorazowym użyciu pianki utrzymuje się do 5 dni.
Organiczna woda kokosowa intensywnie nawilża, odżywia.
Ekologiczny ekstrakt z acai regeneruje, wygładza, zapobiega utracie jędrności i elastyczności skóry.

Recenzje 15

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5
Więcej ocen Schowaj

Wykorzystała: jedno opakowanie

Super!

Jest naprawdę ok, bo jako jedna z nielicznych nie zostawia plam. Latem działa szybciej niż zimą, nie robi pomarańczy nawet na jasnej karnacji. ładnie pachnie przy nakładaniu. Zapaszek samoopalacza jest wyczuwalny dopiero następnego dnia. Ładnie się ściera, bardzo równomiernie. Tylko nie daje zbyt ciemnego odcienia. Powiedziałabym, że raczej lekki brązik i oczekiwałabym czegoś ciemniejszego. U mnie nie dało się zbudować ciemniejszego odcienia powtórną aplikacją, bo powstały plamy i produkt mocno przesuszył skórę. Nie zmywał się wtedy równomiernie. Produkt ma ładne opakowanie. Sam w sobie jest bezbarwny i nie widać, gdzie już został nałożony. Jestem zadowolona i jak nie znajde nic lepszego, wrócę do tego produktu.

5 /5 HIT!

Kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

• Opakowanie: 5

Daje fajny efekt naturalnej opalenizny ekspresowo!

Zakupiłam produkt rok temu na wiosnę. Miałam wtedy blade nogi po sezonie zimowym. W ogóle mam jasną karnację i nie lubię się opalać, dlatego pomyślałam, o tego typu produkcie. Jest to samoopalacz. Ale w przeciwieństwie do poprzednich jakie miałam okazję zastosować, ten ma wiele zalet. Przede wszystkim jest to płyn z butelką plastikową z pompką. Po naciśnięciu pompki wypływa delikatna pianka. Przy wcieraniu pianki w skórę czuć, że produkt ma bardzo lekką konsystencję, jest to spieniony płyn, który bardzo łatwo rozprowadza się po skórze w odróżnieniu od gęstszych produktów. I to jest bardzo duża zaleta, bo każdy kto stosował samoopalacz wie, że trzeba go rozprowadzić dokładnie i szybko. Ponieważ jeżeli warstwa będzie nierówna to przy nagromadzeniu produktu powstaną plamy. Więc, ten produkt bardzo łatwo się rozprowadza i nigdy po nałożeniu jednej warstwy nie powstały mi plamy. Produkt działa szybko już po godzinie widać delikatną opaleniznę. Wtedy można zadecydować czy zastosować kolejny raz tym samym zwiększając intensywność opalenizny. Ja stosowałam różnie, ale maksymalnie dwa razy. Po paru godzinach lub na drugi dzień.
Zapach produktu jest bardzo ładny, kawowy. Przyjemnie się dozuje.
Na drugi dzień skóra delikatnie pachnie charakterystycznie samoopalaczem. Ale nie jest to jakieś mocno intensywne.
Opalenizna jest ładna, naturalna, nie ma żadnego dziwnego koloru.
Przy zastosowaniu drugiej warstwy jak dałam za dużo produktu i nie rozsparowałam zdażyło mi się przy stopach, że powstały ciemniejsze plamy. Trzeba się więc przyłożyć do rozsmarowania. Na pewno dobrze dzień wcześniej zastosować peeling.
Opalenizna utrzymuje się kilka dni. Nie brudzi ubrań. U mnie opalenizna znikała stopniowo, łagodnie i równomiernie, nie powstawałt plamy. Jestem bardzo zadowolona z produktu. Jest bardzo wydajny. Zostało mi pół butelki z zeszłego roku i stosowałam z powodzeniem w tym roku. Produkt nie stracił swoich właściwości. Polecam produkt, aby uzyskać szybko naturalną opaleniznę. Jak zużyję butelkę to na pewno kupię ponownie.

Super pianka

Nie opalam się, ponieważ mam alergie na słońce,
a solarium jest dla mnie całkowicie na nie ze względów zdrowotnych. Lubię jednak jak w lato nie mam nóg białych jak ściana i mam delikatnie przybrązowione ciało.

Piankę aplikuję rękawicą do tego przeznaczoną na ogolone ciało. Dzień wcześniej najlepiej wykonać peeling i je nawilżyć. Opaleniznę widać po ok1 godzinie, lecz finalny efekt po kilku. Pianka łatwo się rozprowadza. Gdy wmasujemy ją dokładnie nie zostawi nam plan. Raz użyłam jej na szybko i miałam polowe nogi ciemniejsza i polowe jaśniejsza. Nie jest to wada moim zdaniem, taki urok produktów samoopalających. Nie tworzy jednak zacieków i kolor jest naprawdę piękny. Czuję się pewniejsza siebie z odrobiną ciepłych tonów. Pianka stosowana częściej da mocniejszy efekt co też producent zaznacza na opakowaniu. Ma piękny kawowy zapach - nie czuć smrodu składnika brązującego co jest ogromnym plusem. Dla nie których osób, zapach kawowy może być jednak zbyt intensywny. Mnie częstszym używaniu już mdlił. Lepsze mimo wszystko to niż klasyczny zapach tego typu produktów. Opalenizna dość długo się utrzymuje, schodzi ładnie. Po tygodniu robię peeling i mocno nawilżam skórę by sciągnąć jego resztki i nałożyć na nowo. Inaczej faktycznie mogą się dziwne plamy pojawić na skórze
Szata graficzna jest bardzo ladna. Produkt z drogerii za nie duże pieniądze, a cieszy oko i miło się z niego korzysta.

Wykorzystała: kilka opakowań

Bardzo dobra

Pianka na tyle przypadła mi do gustu, że mam już jej drugie opakowanie.
Kolor "espresso" nadaje się dla średnio ciemnej karnacji.

Nie jestem blada, ale też nie mam śniadej karnacji. Po pierwszym zastosowaniu, ta pianka daje efekt skóry lekko muśniętej słońcem. Nie jest to od razu heban (na szczęście, bo takiego efektu nie lubię) ale już widać że kolor jest. Jeśli chcemy mocniejszy efekt to oczywiście trzeba nałożyć kolejny raz.

Zawsze nakładam piankę na noc. Używam do tego rękawicy. Nie mam żadnych plam, kolor jest równomierny i ma ładny, naturalny kolor.
Producent deklaruje że jest to pianka w 98% procentach naturalna. No ale ten zapach samoopalacza jest wyczuwalny. Nie jest to mocny zapach, ale wrażliwy nos wyczuje. Przy nakładaniu pianka lekko pachnie kokosem.

Tą piankę lubię także na trwałość. Efekt utrzymuje się długo i schodzi równomiernie. Nawet jak szczotkuję ciało i nie mam plam.

Wydajność jest bardzo dobra. Jedno opakowanie wystarczyło mi praktycznie na całą zimę regularnego stosowania na całe całe 2 razy w tygodniu.

Kupiony w: Nie podano

Dobra

Pianka brązująca - bardzo fajny, przyjemny i praktyczny sposób aplikacji. Jest białego koloru i nie zauważyłam, żeby brudziła pościel czy ubrania, choć lekko się klei na skórze. Zapach jest bardziej kawowy, lekko gdzieś tam "w tle" czuć kokosa, ale nie jest to dla mnie jakiś super zapach, trochę sztuczny. Fajnie, że ma naturalny skład. Nigdy nie miałam problemu z jakimiś plamami na skórze, ale też zawsze dobrze przygotowuje skórę przed aplikacją (peelinguje i nawilżam).
Mam skórę o ciemniejszej karnacji, trochę w stronę oliwkowej i pianka nie daje mega mocnego efektu. Po nocy widać już jakąś różnicę, ale nie jest tak jak oczekiwałam. Zgadzam się z jedną z poniższych opinii, że gdyby była mocniejsza i trwalsza to byłaby idealna.

Wykorzystała: jedno opakowanie

Brązowa skóra

Pianka jest w plastikowej butelce z pompką spieniającą o pojemności 150 ml
Ma konsystencję zwartej pianki w białym kolorze
Ma kawowy zapach, który dość długo się utrzymuje
Przed przystąpieniem do aplikacji dzień wcześniej najlepiej zrobić porządny peeling ciała i dobrze nawilżyć skórę aby nie pojawiły się później plamy
Pianka aplikuje się bez problemu na skórę ale trzeba dobrze przyłożyć się do aplikacji aby później nie pojawiły się smugi
Zaraz po aplikacji pianki skóra delikatnie się lepi więc dobrze jest chwilkę odczekać zanim nałożymy ubranie na siebie
Już po godzinie od aplikacji można zauważyć delikatne opalenie skóry, z każdą dodatkową godziną efekt się wzmacnia
Wersja Espresso jest to pianka przeznaczona do ciemnej karnacji więc daje efekt bardzo opalonej skóry w brązowym kolorze. Jeśli zależy nam na jeszcze ciemniejszym efekcie można ją stopniować dodając kolejną warstwę na skórę
Efekt opalenia utrzymuje się jednorazowo do 4 dni. Powiedziałabym, że dość szybko się zmywa ze skóry i jeśli nie zrobimy wcześniej dobrego peelingu w trakcie schodzenia opalenizny będą coraz bardziej widoczne plamy
Pianka może delikatnie brudzić ubrania ale bez problemu da się to wyprać w pralce
Pianka nie wysusza skóry
Nie podrażnia jej ani nie powoduje reakcji alergicznej (przynajmniej w moim przypadku)
Posiada 97 % składników pochodzenia naturalnego w tym wodę kokosową i ekstrakt z Acai
Jest wegańska i posiada 100% naturalny DHA więc może być stosowany w trakcie ciąży ale oczywiście należy pamiętać o umiarkowanym i nie zbyt częstym stosowaniu
Ma niską cenę ale wiadomo najlepiej polować na promki

Kupiony w: Inna drogeria

• Opakowanie: 5

Bardzo dobra, gdyby jeszcze efekt opalenizny był intensywniejszy i trwalszy było by idealnie.

Samoopalacze stosuję systematycznie, mam ulubiona markę kosmetyczną , ale często jak zobaczę coś ciekawego i nowego na półce sklepowej z tej kategorii kupuje i testuje. Tak tez trafiła w moje ręce pianka od Lirene.

Opakowanie jest dobrze dopasowane do tej formy kosmetyku. Butelka jest plastikowa w kolorze kawy z białymi dodatkami graficznymi. Jako dozownik mamy tutaj zastosowana pompkę spieniającą, która idealnie się spisuje i po naciśnięciu otrzymujemy mega lekką chmurkę piany, która długo zachowuje swój kształt, nie rozpływa się po chwili. Pojemność niewielka 150 ml, ale kosmetyk jest bardzo wydajny i cena około 20 zł nie wydaje mi się zbyt wygórowana.

Kosmetyk w butelce ma wodnistą bezbarwną konsystencję, a uzyskana piana jest biała i dobrze napowietrzona.
Zapach w butelce i przy aplikacji przyjemnie kawowy z z czasem na skórze pojawia się charakterystyczna nuta samoopalacza, ale jest ona tak delikatna że nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
Skład w 97 % naturalny , oczywiście zawiera DHA organiczna wodę kokosową, ekstrakt z jagód acai, delikatne konserwanty i substancje zapachowe.

Pianka jest przyjemna w aplikacji, mnie początkowo przeszkadzał fakt że ma biały kolor i po nałożeniu na skórę jest niewidoczna, ale to kwestia przyzwyczajenia do innego samoopalacza, po dwóch użyciach przestałam mieć z tym problem. Zazwyczaj do jej rozprowadzania na ciele używałam rękawicy, ale zdarzyło mi się nakładać ja przy pomocy samych doni i na efekt końcowy nie narzekałam.
Pianka bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia po sobie lepkości, po chwili można założyć odzież, na której również nie pozostawia żadnych plam.
Opalenizna pojawia się szybko w ciągu godziny- dwóch, jednak jest ona bardzo delikatna i w moim przypadku aby efekt był zadowalający musiałam reaplikować samoopalacz. Kolor opalenizny jest bardzo ładny złoto - brązowy bez pomarańczowych tonów. Równomierny bez smug i plam. Trwałość średnia , dość szybko się ściera, po dwóch, trzech dniach opalenizna jest już mało widoczna. Znika z skóry w mało estetyczny sposób, lubią się wówczas pojawiać jasne plamy i kropki. Na plus brak podrażnień i przesuszenia skóry.

Pianka przeznaczona jest do ciemnej karnacji wiec spodziewałam się tu mocniejszego działania brązującego. Owszem na butelce widnieje informacja o trzech stopniach opalenizny, ale inne tego typu kosmetyki dają świetny i widoczny efekt już po jednym zastosowaniu. Takie działanie to raczej przy balsamie brązującym. Ja zdecydowanie wolę takiego kosmetyku używać rzadziej i mieć intensywniejszy efekt po jednym zastosowaniu, dlatego tez nie wiem czy sięgnę ponownie po ten kosmetyk.

Bardzo OK

Mam jasną karnacje ale opalam się na brązowo. Na piankę skusiłam się pod koniec lata, by podtrzymać znikającą opaleniznę. Wybrałam odcień espresso, bo moja skóra była ciemna. Kolor wyszedł idealnie, wyglądał naturalnie. Obecnie moje ciało jest już białe i trochę się bałam użyć espresso, ale o dziwo nadal efekt jest spoko. Może nie wygląda już tak naturalnie, ale nie jest pomarańczowy i prawdopodobnie tylko ja widzę, że to samoopalacz. Więc za kolor i efekt szóstka z plusem.

Aplikacja jest prosta i przyjemna, jeśli się skupimy, nie ma smug. Nie jestem mistrzynią samoopalacza i na koncie mam raczej wpadki, niż sukcesy, ale z pianką mi wychodzi. Ciało musi być przygotowane, peeling i porządne nawilżenie dzień wcześniej, inaczej nawet najlepszy kosmetyk polegnie. Ja mam bardzo suchą skórę, na 10 minut przed aplikacją pianki nakładam cieniusieńko nawilżacz na kolana i łokcie, by potem wchłonęło się tam mniej pianki.

Zapach - kawą pachnie przez chwilę, potem śmierdzi jak każdy samoopalacz, ale nie intensywnie.
Konsystencja - pianka zamienia się w wodę, wchłania się szybko przez chwilę się klei, al eten efekt znika.
Schodzi po 3-4 dniach, ja po 3 robię peeling, żeby wyprzedzić ewentualne pojawienie się plam.
Smaruję szyję, któ®a jest u mnie bardzo wrażliwa i często reaguje pokrzywką na szampon, mgiełkę do ciała itp. Ta pianka jej nie szkodzi.
Za te pieniądze Espresso jest naprawdę bardzo dobre. Jest też mega wydajne.

5 /5 HIT!

Bardzo dobry kosmetyk

Skusiłam się na tę piankę zachęcona piękną opalenizną jednej z kobiet w rodzinie. Mam bardzo jasną skórę, ale zdecydowałam się świadomie na odcień do ciemnej karnacji i nie żałuję.
Produkt jest pianką o białym kolorze. Kosmetyk zamknięty jest w buteleczce z wygodnym dozownikiem. Na całe nogi mi wystarcza 4 kliknięcia. Przy nakładaniu unosi się lekki zapach kawy, później ten zapach zamienia się w typowy dla samoopalaczy zapach, ale nie jest tak drażniący. Przez chwilę po użyciu ciało się lepi, ale ten efekt szybko znika. Opalenizna ma się pojawiać juz po godzinie, ja takiego efektu nie zauważyłam, ale wiadomo, że u siebie efekty widzi się mniej i później ;)
Co do koloru to jest taki jakiego oczekiwałam. Bardzo ważne aby piankę nałożyć równomiernie i dokładnie umyć ręce, bo następnego dnia na pewno zauważymy miejsca gdzie kosmetyku było więcej. To samo tyczy się łokci, kolan i kostek w moim przypadku, tam skora jest bardziej sucha przez co skóra ciemnieje bardziej, ale bez obaw, to daje się bardzo łatwo wyrównywać (czego nie udało mi się uzyskać przy innych samoopalaczach). Mi lekko zabarwił jasna koszulkę do spania, ale nie zauważyłam śladów na pościeli. Przy praniu schodzi.
Kolejnym plusem jest efekt nawilżenia. Każdy tego typu produkt zawsze wysuszał mi skórę i nie lubiłam ich używać. Z tą pianka jest inaczej. Skóra jest miękka i nawilżona.
Używam co drugi dzień i każdy chwali opaleniznę jaka udało mi się uzyskać .
W razie potrzeby zmywa się po około 3-4 myciach. Żeby zmyć szybciej można użyć np. Rękawicy.
Ja jestem zadowolona z efektu, będąc u mamy na wakacjach zauważyłam, że tez podkrada piankę, a zachęcona efektami kupiła ja także moja siostra, i również jest zadowolona.
No i skład. Dla mnie hit.

Kupiony w: Nie podano

• Wydajność: 3
  • Opakowanie: 4

Nie jest idealna, ale w tym przedziale cenowym się broni

Szukam tańszego produktu, który zastąpiłby mi droższy, ulubiony samoopalacz. Póki co, z marnym skutkiem.

Czy Lirene ma szansę zostać odpowiednikiem? Nie. Natomiast jest to produkt całkiem dobry, na bazie moich doświadczeń z samoopalaczami drogeryjnymi. Czym się wyróżnia?

Przede wszystkim opala. Większość samoopalaczy drogeryjnych to raczej produkty stopniowo opalające. Ja oczekuję opalenizny po jednym użyciu. Lirene opala mniej niż mój ulubiony samoopalacz, ale opalenizna jest widoczna. Kolor ok.

Aplikacja jest prosta, z rękawicą oczywiści. Towarzyszy jej przyjemny, niesztuczny zapach cappucino. Produkt szybko się wchłania.

Opalenizna jest widoczna po kilku godzinach. Nazwałabym ją średnią, ale już widoczną. Do tego momentu, wszystko jest na tak.

Minusy? Szybko się ściera, schodzi niezbyt ładnie, dlatego że się wyciera. Jeśli zrobimy sobie plamę, łatwo ją zetrzeć, właśnie dlatego że efekt nie jest zbyt trwały.
Tak więc należałoby ponawiać co drugi dzień, a i to nie gwarantuje sukcesu, bo jeśli produkt ściera się w łaty, to i opalimy się w łaty.

Smrodek oczywiście jest. Jeśli nie ma smrodku, nie ma opalenizny. Jest opalenizna, musi być smrodek. To wlaśnie reakcja dha ze skórą.

Mimo wszystko daje duży plus za intensywność opalenizny, ktora wykracza poza produkty drogeryjne.
Być może w chłodniejsze dni, kiedy skóra mniej poci, efekt będzie trwalszy.

Awansem daję 4 gwiazdki :)

3 /5

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Opakowanie: 5

Daje szybki efekt opalenizny, ale po kilku dniach zostawia plamy

Piankę kupiłam w drogerii Hebe podczas promocji za około 13zł, często można ją dostać w takiej cenie. Zależało mi na lekkiej opaleniźnie na nogach gdyż często noszę sukienki latem. Dodatkowo miałam ważną imprezę więc chciałam szybki efekt opalenizny bez konieczności leżenia na słońcu.
Mam jasną karnację, dosyć wolno się opalam więc taki produkt wydawał się idealnym rozwiązaniem.
Pianka ma naturalny skład, jest wegańska co było dodatkowym atutem. Aplikator jest wygodny, tworzy lekką piankę/mus. Ja nakładam ją gołą ręką, bez rękawicy. Trzeba to robić dosyć sprawie ponieważ, produkt szybko się wchłania. Jeśli nierówno rozetrzemy w niektórych miejscach będą ciemniejsze plamy.
Jedna pompka wystarcza na pokrycie całej nogi, to sprawia że jest bardzo wydajna.
Zapach jest przyjemny, kawowy.
Dzień przed nałożeniem zrobiłam peeling by skóra była gładka przed nałożeniem pianki, a efekt lepiej się utrzymał.
Po pierwszej aplikacji w przeciągu kilku godzin już widać było różnicę. Skóra była lekko muśnięta słońcem. Intensywność opalenizny można budować z każdym kolejnym nałożeniem. Ja użyłam jej 3 razy w ciągu tygodnia i efekt był jakbym wróciła z wakacji. Piękny złoto-brązowy odcień na skórze. Bardzo naturalnie wyglądał, nie był sztucznie żółty.
Kolor utrzymuje się do tygodnia.
Najgorsze jest to, że po tym czasie schodzi ze skóry nierówno i zostają brzydkie plamy. Przez kilka dni miałam łaciate placki, które musiałam ukrywać.
Jeśli komuś zależy na natychmiastowej opaleniźnie np. przed ważnym wyjściem to produkt się sprawdzi.
Ja mam co do niego mieszane uczucia. Jest ok, ale plamy które później zostają trochę mnie zniechęcają.

Używa produktu od: tydzień

• Zapach: 3

Bardzo fajny produkt!

Pianka Lirene jest biała (co mnie zaskoczyło, bo zazwyczaj tego typu produkty są brązowe), przez co nieco trudniej nakłada się ją, ponieważ od razu wtapia się w skórę (zostaja lekkie smugi, których można uniknąć poprzez aplikacje rękawica). Zapach przypomina filtr do opalania, który niestety jak to w samoopalaczach jest wyczuwalny aż do zmycia. Jest lekka, łatwo się rozsmarowuje. Lekki efekt widoczny jest już po godzinie, ale byłam zaskoczona na następny dzień, kiedy już po 1 aplikacji widoczna była brązowa opalenizna! Ogólnie polecam.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1