Kosmetyki brązujące

Lirene Dermoprogram Brązujący krem nawilżający do ciała z organiczną wodą kokosową `Mocca Cream`

• 6 marca 2025 o 9:04
    Absolutny HIT
    Z produktem spotkałam się pierwszy raz w tym roku, gdy zapragnęłam opalonej skóry, w te zimne i szare dni. Oczekiwań miałam wiele, jak zatem wszystko zakończyło się sukcesem. Jedyną obawę jaką mam, to z zużyciem produktu do samego końca, jak będzie się ściągać ze ścianek, ale za taką cenę i wydajność, jestem w stanie przymknąć oko.
    Zalety:
    • dostępność - produkt bez problemu dostępny w sieciówkach, ja sama zakupiłam go w osiedlowym sklepiku
    • cena - adekwatna do jakości
    • opakowanie - pompka, nie trzeba brudzić całego opakowania ;)
    • zapach - największe zaskoczenie, bo dotychczas spotykałam się z produktami samoopalającymi, które niezbyt ładnie pachną - ten zapach jest przepiękny, delikatny i subtelny, kojarzący się z wakacjami
    • wydajność - ze względu na konsystencję jest bardzo wydajny, nie trzeba wiele by rozsmarować np. na nogach
    • konsystencja - przyjemna, delikatna, łatwo się rozprowadza
    • efekt - delikatna opalenizna, nie pozostawia zacieków
  • 10 sierpnia 2024 o 19:19
    Naturalny efekt
    Moja skóra jest bardzo jasna, sucha i wrażliwa, a większość balsamów czy kremów brązujących nie dość, że podbija efekt suchości to jeszcze dzięki swoim nienaturalnym pigmentom uwydatniają niedoskonałości skóry. Ten balsam okazał się zupełnie inny. Jego kremowa konsystencja może nie najłatwiej rozprowadza się po skórze, ale za to dość szybko się wchłania pozostawiając słodki, kokosowy zapach. (Kiedyś syn zapytał się czemu pachnę jak ciasteczko) Efekt opalenizny nie jest krzykliwy czy żółto-pomarańczowy, można porównać go do efektu "skóry muśnietej słońcem", a przede wszystkim jest dość trwały, przy jednorazowej aplikacji utrzymuje się około 3 dni. Ja stosuje ten produkt co kilka dni na przemian z innym "zwykłym" balsamem nawilżającym. Jednak podczas aplikacji trzeba zwrócić szczególną uwagę na obszary bardziej suche typu łokcie, kolana czy kostki i najlepiej przed aplikacją posmarować czymś mocno nawilżającym wtedy uniknie się plam i kumulacji pigmentu.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Naturalny efekt
    • Nie tworzy plam podczas schodzenia ze skóry
    • Wydajny
    • Idealnie działającą pompka
    Wady:
    • Musi być bardzo dobrze rozsmarowany by nie wyszły smugi
    • Aż tak mocno nie nawilża jak zapewnia producent
  • 19 lipca 2024 o 12:23
    Chwalę go sobie
    Tego kosmetyku używam już drugi sezon, jestem bardzo z niego zadowolona i uważam, że jak do tej pory, to najlepszy drogeryjny krem brązujący, jakiego używałam. W zasadzie odkryłam go rok temu, kiedy zachwalały go blogerki kosmetyczne na YT i postanowiłam go sprawdzić. Największe jego plusy: - tworzy stopniowy efekt opalenizny, nie jest zbyt ciemny czy zbyt pomarańczowy, - nie zostawia smug, po normalnym wmasowaniu go, a więc jest lepiej niż podczas stosowania większości tego typu produktów, - pachnie słodko kokosem i niemalże maskuje to charakterystyczny zapach kremów brązujących, - myślę, że warto wspomnieć, że jest to wydajny produkt i świetnie się rozprowadza, dzięki zawartości wody kokosowej. Opakowanie zawiera 190ml produktu I bardzo wygodna w użyciu pąpkę, która nabiera niewielka ilość produktu. Polecam serdecznie
  • 16 maja 2024 o 21:19
    samoopalacz
    Jest to mój pierwszy samoopalacz i jestem w totalnym szoku. Początkowo obawiałam się plam czy smug jednak niczego takiego z tym produktem nie doświadczyłam. Już po pierwszym użyciu skóra jest bardziej brązowa, muśnięta słońcem. Można idealnie dostosować oczekiwany efekt. Dużym plusem jest nie tylko działanie samoopalające, ale równiez nawilżenie skóry oraz przepiękny kokosowy zapach. Nie oczekiwałam takich efektów dlatego jestem pod dużym wrażeniem i jako osoba kochająca posiadać opaleniznę mogę go śmiało polecić.
    Zalety:
    • piękny kokosowy zapach
    • efekty juz po pierwszym uzyciu
    • idealny dla osób kochających opaleniznę
    • wydajny
    Wady:
    • brak wad
  • 25 marca 2024 o 17:43
    Mój pierwszy samoopalacz
    Zawsze bardzo bałam się samoopalaczy, nie chciałam skończyć z plamami na skórze. Jednak odkąd postanowiłam unikać szkodliwego promieniowania słonecznego, uznałam że pora dać szansę tego typu produktom. Pierwsze wrażenie - produkt nie pachniał źle. Byłam przygotowana na okropny zapach, którym zawsze mnie straszono, gdy była mowa o samoopalaczach. Tutaj był to lekki zapach, przypominający zapach kokosa i kawy (w końcu jest to mocca cream :)). Ostrzejszy, mniej przyjemny zapach pojawił się dopiero podczas pierwszego prysznica po użyciu - ale nadal nie było tak źle, jak myślałam. Produkt nie rozkładał się bardzo równomiernie. Na początku myślałam, że to kwestia nabrania wprawy. Nakładałam produkt przy użyciu rękawiczki dedykowanej do samoopalaczy i pojedyncze smugi robiły mi się przy każdym podejściu, a było ich kilka. Efekt? Poza smugami to całkiem zadowalający, samoopalacz pozostawiał naprawdę ładny odcień skóry. Efekt utrzymywał się kilka dni Produkt nie uczulił mnie, ale trochę wysuszał skórę. Nie barwił ubrań.
    Zalety:
    • odcień jaki pozostawia na skórze
    • efekt utrzymujący się kilka dni
    • nie brudzi ubrań
    • nie podrażnia
    Wady:
    • wysuszał mi skórę
    • robiły mi się smugi