Uwielbiam sztuczną opaleniznę,bo staram się unikać słońca.Subtelnie zbrązowiona skóra lepiej się prezentuje,a drobne mankamenty takie jak naczynka czy piegi nie są aż tak widoczne.
Produktów dających opalony efekt jest na rynku cała masa.Możemy wybierać wśród balsamów,kropelek,pianek pozwala to na znalezienie dla siebie idealnej opcji.
Produkt znajduje się w plastikowym pojemniku z pompką.Ten ma brązowy kolor z białymi napisami i przeźroczystą nakładkę na dozowniku.
Z opakowania można odczytać najważniejsze informacje,takie jak skład,data ważności itp.
Jest to kosmetyk o ładnym składzie w 97% naturalnym bez mikroplastiku z serii samoopalającej.
Produkt ma wodnistą konsystencję,ale aplikator sprawia,że wydobywa się z niego aksamitna,biała pianka.
Specyfik pachnie przyjemnie i słodko.
Ze względu na wyjątkowo lekką formułę bardzo łatwo go rozprowadzić na skórze,nie tworzy białych śladów jak to jest przy balsamach ,piana odrazu się rozpuszcza.Błyskawicznie się wchłania w skórę,nie obciąża jej i nie oblepia. Produkty o takim działaniu mogą subtelnie pobrudzić materiał co sprawia,że jest wyczuwalny charakterystyczny zapach.Zwykłe pranie z detergentem wszystko dopiera.
Zawsze stosuję takie opalanie na noc,bo w dzień nie zdałoby to u mnie egzaminu.Nie potrafię,więc stwierdzić czy opalenizna pojawiła się w krótkim czasie tak jak informuje producent.
Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu skóry,użyciu dedykowanej rękawicy i dokładnemu rozsmarowaniu uzyskuję ładny,równy koloryt bez plam czy zacieków.Mam jasną karnację i skóra jest muśnięta słońcem,bez przesadnego zbyt pomarańczowego odcienia nawet,gdy chcę pogłębić efekt.
Każdy kosmetyk z DHA wysusza moją skórę ,więc zawsze stosuję balsam nawilżający po aplikacji bronzera i regularnie w dni w które się nie opalam.
Pianka jest bardzo wydajna,dostępna w drogeriach,np. w Rossmann,hipermarketach i jak zawsze w sieci.Cena jakoś szczególnie nie odstrasza.
Zalety:
- Design,dostępność,zapach przy aplikacji,wydajność,efekt opalenizny,który można stopniować
Wady:
- Wysusza,zapach po opalaniu