Wody toaletowe damskie

Elizabeth Arden Green Tea Sakura Blossom edt 100 ml
Elizabeth Arden Green Tea Sakura Blossom edt 100 ml
Elizabeth Arden Green Tea Sakura Blossom

• 8 kwietnia 2025 o 18:29
    Przyjemny delikatny zapach zielonej herbaty z kwiatową nutą
    Woda toaletowa zamknięta jest w ładnym flakonie o pojemności 100ml Zapach utrzymuje się przez kilka godzin. Aromat zielonej herbaty przełamany jest kwiatową delikatną słodyczą. Zapach jest orzeźwiający, delikatny wręcz idealny na wiosnę w końcu drzewa Sakura kwitną właśnie wiosną. Zapach mógłby być bardziej trwały ale jak za taką cenę sądzę, że nie jest najgorzej. Nie przeszkadza mi reaplikacja zapachu w ciągu dnia. Polecam osobą, które lubią zapach zielonej herbaty. Kwiatowy zapach jest delikatnie wyczuwalny. Zalety Zapach Flakonik Cena Wady Zapach utrzymuje się przez kilka godzin
    • Flakon
    Miroku
    4 lutego 2024 o 22:12
    Letni ulubieniec
    Ciężko mi znaleźć idealne perfumy na lato. Nie lubię typowych świeżaków cytrusowych czy ozonowych, a jednocześnie latem podczas upałów łatwo u mnie o ból głowy, którego nie chcę prowokować swoimi ulubionymi zapachami(kwiatowe killery i gourmandowe słodziaki). Zabawny jest fakt, że klasycznej Green Tea nie cierpię-ma w sobie taką kwaśno-gorzką nutę, która mnie drażni. Ale jej wszelkie kwiatowe lub owocowe wariacje trafiają do mnie totalnie. Zużyłam różowe Cherry Blossom i przeszukując ofertę linii Green Tea wypatrzyłam błękitną Sakurę Blossom, zamówiłam w ciemno i trafiłam w 10tkę. Green Tea Sakura Blossom przywodzi mi na myśl zapach łagodzącego dezodorantu Nivea sprzed 20stu lat, delikatnego mydełka, ale przede wszystkim-świeżych i młodziutkich płatków kwiatów, które dopiero co zakwitają. Delikatne i bladoróżowe, wychylają się nieśmiało szukając pierwszych promieni słońca oraz wiosny. Jest kwiatowo, lekko mydełkowo, ale bez mdlącej nudy. Tutaj nie ma tej cierpkości oraz kwasu z klasycznej Green Tea-na szczęście. Jest świeżo, ale kobieco-mi ten zapach przywodzi mi na myśl świeżość po prysznicu gdy po użyciu dezodorantu zakładamy lekkie przewiewne ciuchy, a następnie wychodzimy do ogrodu pełnego delikatnych kwiatów. Oczywiście na boso po świeżo skoszonej trawie. Green Tea Sakura Blossom nie dusi oraz nie męczy-sprawdziłam to podczas upałów i nawet wtedy ten zapach mi się nosi komfortowo oraz przyjemnie. Jako ciekawostka-miałam je na sobie podczas kilkugodzinnej podróży autokarem. Było upalne czerwcowe popołudnie, pogoda zmieniała się dynamicznie-burza przeplatana z wilgotnym upalnym powietrzem, fatalny biomet dla takiego meteopaty jak ja plus sama taka podróż jest męcząca. I nawet wtedy ten zapach nie powodował u mnie żadnego bólu głowy czy mdłości(a w tej sytuacji mnóstwo perfum by to sprawiło). Patrząc na relację cena vs. pojemność plus charakter zapachu, to nie ma co oczekiwać całodziennej trwałości i projekcji na kilometr. Ale kilka godzin spokojnie przetrwa i przez ten czas jest wyczuwalny dla otoczenia. Bo kiedy już wysiadałam po tej podróży z autokaru(podczas której nie dokładałam sobie perfum, nie mam tego nawyku) to mój TŻ po przywitalnym uścisku stwierdził, że bardzo ładnie pachnę :) A on nie należy do facetów, którzy chwalą każde perfumy-aby jakieś do niego dotarły to muszą się czymś wyróżniać ;)
    • Flakon