Podkłady

Rare Beauty Liquid Touch Weighttless Foundation Podkład do twarzy

Sephora
Rare Beauty - Liquid Touch Weightless Foundation - Podkład W Płynie - Liquid Touch Weightless Fndn 450n - Dla Kobiet

Oosia
    2 lutego 2025 o 12:09
    Ode mnie 5!
    Jedyny podkład na rynku, który pasuje do mojego odcienia skóry. Jest lekki, nie zapycha, ładnie zastyga na twarzy, krycie w stopniu średnim. Bardzo wydajny - jedna buteleczka starczyła mi na ponad pół roku przy prawie codziennym użytkowaniu. Z minusów? Mógłby mieć trochę mniej pudrowości. Niekiedy lubi przesuszać, także obowiązkowo dobre nawilżenie w trakcie jego używania.
  • 30 maja 2024 o 16:08
    Tylko dla idealnej cery
    Przeczytałam kiedyś, że Selena tworząc ten podkład myślała o uwydatnieniu naturalnego piękna. I mam wrażenie, że to podejście faktycznie czuć w kosmetyku. Problem w tym, że nie jest to do końca zaletą. Dla mnie to podkład dla idealnej cery. Masz czystą, gładką skórę bez trądziku, bez zaczerwienień, bez niedoskonałości i widocznych porów? Spodoba ci się ten podkład. Będzie ładnie prezentował się na skórze. Daje efekt miękkiego, nieco mokrego komfortu. Jak się zetrze, to trudno - co za różnica, skoro i tak jest dla osób z idealną skórą? Podkład jest przyjemny w noszeniu. Skóra będzie wyglądała zdrowo, promieniście. Tak też wygląda teraz ten podkład u mnie. Ale... Pamiętam, gdy miałam trądzik. Pamiętam swoją cerę sprzed czasami zwalczenia przebarwień. Za nic w świecie ten podkład nie zakryłby nawet niewielkich zaczerwienień, przebija wszystko. Testowała go rownież moja mama, która ma tłustą cerę w strefie T. Poddała się po klepaniu przez dwie minuty nosa i brody gąbką, żeby podkład cokolwiek zakrył i przestał robić ciastko. Wyglądało to po prostu źle. Inny podkład poradził sobie bez problemu. Podsumowując, podkład jest dobry dla osób, które mają ładną cerę i chcą ją jeszcze bardziej upiększyć lub dla osób, która nakładają dosłownie kropelkę podkładu, żeby mieć trochę koloru, ale nie zależy im ani na kryciu, ani na równomiernym rozsmarowaniu produktu. Nie zaufałabym temu podkładowi idąc na imprezę albo na inne ważne wydarzenie. Co najwyżej do noszenia na co dzień.
    kasinaa
    5 kwietnia 2024 o 13:14
    Cos strasznego
    To chyba najgorszy podklad jaki moglam kiedykolwiek testowac. Dostalam go od kolezanki bo u niej sie nie sprawdzil, u jej mamy tez nie i u jej siostry taki sam fatalny efekt. Mam wiec kolor 180 w ktory jest bardzo zolty i cieply ale potrafi sie nie odcinac od koloru skory i to jedna , jedyna dobra cecha. Reszta to dramat. mam dokladnie takie same odczucia jak recenzentk przede mna. Bardzo lekka jakby wodnisto-oleista konsystencja ktora na dloni ladnie zastyga a na twarzy nigdy. Podklad mazia sie nakladany wszystkim co mozliwe. W ogole nie wnika w skore po prostu siedzi na niej zatykajac pory i uwidaczniajac wszystko. Ciastkuje sie i znika plamiscie. Dla mnie totalny niewypal na dodatek nie chce wpsolpracowac z zadnym kremem nie mowiac juz o SPF Omijajcie szerokim lukiem!
  • 17 grudnia 2023 o 17:53
    nie za tą cenę
    Używa od:próbka
    Od razu napiszę: podkład użyłam raz i wystarczy. Po pierwsze nie polubił się z moją pielęgnacją (z którą generalnie nie mam problemów przy innych podkładach) - cały się zważył i wyglądało to tragicznie. Zmyłam wszystko i nałożyłam na czystą twarz - efekt był ładny, ale nie na długo, mimo przypudrowania podkład robi smugi/schodzi z twarzy za każdym razem jak się go dotknie. Ładnie wygładza pory i na moment, żeby zrobić zdjęcie - super, ale na pewno nie do noszenia cały dzień - szybko schodzi, robi "dziury", wygląda mega nieestetycznie. Myślę, że ładnie wygładzający podkład na moment można znaleźć w dużo niższej cenie, więc nie zamierzam go kupować.
  • 26 maja 2023 o 16:43
    Niewypał...
    Chciałabym napisać coś dobrego o tym produkcie, bo naprawdę podoba mi się jego lekka formuła, która z płynnej zamienia się w delikatnie pudrową. Niestety... Mam cerę suchą, naczynkową, mocno przetłuszczającą się z widocznymi porami. Produkt bardzo wydajny, świetnie się nakłada, ale... Wchodzi bardzo w pory oraz podkreśla suche skórki. W efekcie finalny wygląd pokładu jest mocno średni.