Szampony do włosów

Bambino Rodzina, Szampon odświeżający do włosów normalnych i przetłuszczających się

notino.pl
Bambino Rodzina szampon odświeżający 400 ml
Bambino Rodzina szampon odświeżający 400 ml
Bambino Rodzina Szampon Odświeżający do Włosów Normalnych i Przetłuszczających się 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 lutego 2025 o 20:46
    Ja lubię
    Mój ulubiony z takich normalnych szamponów, ładnie myje, oczyszcza, cena w promocji bardzo fajna. Spełnia funkcję dobrego szamponu, dale mi uczucie oczyszczenia na trochę dłużej.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Dosyć wysoka cena, gdy produktu nie jest na promocji
  • 22 grudnia 2024 o 11:41
    Słabo to wszystko wyszło
    Kupiłam go zachęcona wszystkimi reklamami rodzinnej serii. Opis sugerował, że szampon sprawdzi się przy moich włosach. Mam je przetłuszczające się (choć może powinnam pisać po prostu tłuste), cienkie, delikatne, o długości zazwyczaj do ramion. Muszę myć je co 2 dni lub codziennie. Niestety już od pierwszego użycia wiedziałam, że to niewypał. Myję włosy na 2 razy. Przy pierwszym myciu niemal się nie pienił, przy drugim było lepiej, ale musiałam sporo go nałożyć, aby dotarł do każdego miejsca na mojej głowie. Dobrze, że chociaż producent uprzedza o niskopieniącej formule. Skórę oczyszczał bez szału. Z włosami było lepiej, ale coś za coś - plątał mi je na tyle, że za każdym razem musiałam używać sporą ilość odżywki, żeby móc się później rozczesać bez wielkich strat. W czasie spłukiwania było czuć, że włosy są tępe w dotyku. Po wysuszeniu były lekko sianowate i takie... meeeh. Nie podrażnił mi skóry, ani jej nie przesuszył. Miał żelową, przezroczystą konsystencję o odpowiedniej gęstości, żeby nie spadać z dłoni. Nie podobał mi się jego zapach, niby świeży, ale jednak mdły, nie czułam ani aloesu, ani tym bardziej ogórka. Taki dziwny. Butelka charakterystyczna dla całej serii, poręczna, z dobrze działająca zatyczką. Pod światło dobrze było widać zużycie produktu. Zużyłam szampon do połowy i straciłam do niego cierpliwość. Resztę wykorzystał mój mąż, który na niego nie narzekał, no ale jego włosy mają długość mniejszą niż 3 cm. Grunt, że nie zaszkodził jego skórze. Myślałam że trafię na niezbyt mocny szampon idealny do częstego stosowania, a tymczasem sporo się z nim męczyłam. Nie kupię ponownie.
  • 14 listopada 2024 o 20:38
    Super
    Szampon do włosów jest naszym ulubionym gdyż włosy dzieci oraz nawet dziadków są gładkie , odświeżone sama go stosuje i jestem zachwycona tylko nie za czesto go ostatnim czasie uzywam bo testuje inny z bambino szampon i zobaczymy który będzie idealnym. Włosy są odświeżone a skóra głowy nie podrażniona itp plus duży.
    Bhubba
    16 stycznia 2024 o 22:07
    nie podeszedł mi
    Jako posiadaczka włosów przetłuszczających się i będąc na fali testowania szamponów z serii Bambino Rodzina skusiłam się i na wersję "ogórkową". Muszę przyznać że szampon trochę mnie jednak rozczarowała w porównaniu z np. wersją nawilżającą. Miał przedłużać świeżość włosów a u mnie było wręcz odwrotnie, już na drugi dzień po umyciu włosy sprawiały wrażenie tłustych a skóra lekko swędziała. Szampon nie pieni się też tak dobrze jak jego konkurenci. Jedyny pozytyw to pewnie zapach, który jest świeży i przyjemny.
  • 12 grudnia 2023 o 19:13
    Dobry
    Mam włosy z tendencją do puszczenia sie oraz przetłuszczające sie u nasady. Kupiłam ten szampon z czystej ciekawości. Jestem mile zaskoczona, że tak dobrze się sprawdził. Nie podrażnił mi skóry i bardzo dobrze włosy sie po nim sprawiały- nie był dla nich tępy. Włosy po wysuszeniu nie były szorstkie. Bardzo dobry jako delikatny szampon.
    Zalety:
    • Łagody dla skóry i włosów
    Wady: