Maski do włosów

Trust My Sister Low Porosity Hair, Protein Hair Mask Proteinowa maska do włosów niskoporowatych

Nacomi Trust My Sister Protein Hair Mask proteinowa maska do włosów niskoporowatych 150g primavera-5902539715248
Pachnidelko
Trust my Sister Maska Proteinowa do Włosów Niskoporowatych 150ml

• 31 stycznia 2025 o 16:00
    Odbudowa i regeneracja
    Maska ma lekką konsystencję, co dla włosów niskoporowatych jest kluczowe – nie powoduje efektu „przyklapu” ani nie obciąża pasm. Proteiny w składzie działają delikatnie, dzięki czemu nie ma ryzyka przeproteinowania, które często jest problemem przy takich włosach. Po użyciu czuć, że pasma są bardziej sprężyste, wzmocnione i mają fajną objętość, ale nadal pozostają miękkie. Podoba mi się też to, że maska nie wysusza włosów, co czasem zdarza się w produktach proteinowych. Przy regularnym stosowaniu (u mnie raz na dwa tygodnie) można zauważyć, że włosy stają się mniej łamliwe i bardziej odporne na uszkodzenia. Zapach jest przyjemny, a wydajność bardzo dobra – niewielka ilość wystarczy, żeby pokryć całe włosy. Ogólnie to świetny wybór dla osób z niskoporowatymi włosami, które potrzebują wzmocnienia, ale bez ryzyka obciążenia czy szorstkich, przesuszonych pasm.
  • 9 października 2024 o 11:19
    Niezbędnik regeneracji włosów
    Trust My Sister Low Porosity Hair, Protein Hair Mask to prawdziwe odkrycie dla moich włosów! Maska działa niesamowicie skutecznie, dostarczając moim włosom protein, które są niezbędne do ich regeneracji i wzmocnienia. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że kosmyki są bardziej miękkie, elastyczne i mniej łamliwe, co było dla mnie ogromnym plusem. Maska świetnie się rozprowadza, a po jej spłukaniu włosy są gładkie, lśniące i pełne życia. Regularne stosowanie sprawiło, że moje włosy są bardziej sprężyste, łatwiejsze do układania i mniej podatne na puszenie się, zwłaszcza w wilgotne dni. Podoba mi się również to, że maska zawiera dobrze zbalansowane składniki proteinowe, które odbudowują strukturę włosa, ale jednocześnie nie prowadzą do przesuszenia. Dzięki temu maska nie tylko wzmacnia włosy, ale również dba o odpowiedni poziom nawilżenia, co jest kluczowe dla utrzymania zdrowego wyglądu niskoporowatych kosmyków. Opakowanie jest poręczne, a sama maska jest bardzo wydajna – wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całe włosy, co sprawia, że produkt starcza na długo. Zapach jest delikatny i przyjemny, utrzymujący się na włosach przez dłuższy czas, co dodaje im świeżości i przyjemnego aromatu.
    Zalety:
    • skuteczne działanie
    • regeneruje i wzmacnia
    • włosy mniej się puszą
    • naturalny skład
    • delikatny zapach
  • 13 stycznia 2024 o 20:31
    Produkt bez działania typowego dla produktów proteinowych
    Jestem właścicielką kręconych, zadbanych włosów, do tego fanką naturalnej pielęgnacji i restrykcyjnej metody pielęgnacji włosów o nazwie "CG". Jako włosomaniaczka dbam przy tym o zachowanie równowagi PEH- czyli dostarczanie włosom Protein, Emolientów i Humektantów- w zależności od ich bieżących potrzeb. Zadaniem tego produktu, jak wskazuje już sama jego nazwa- jest dostarczenie włosom protein, czyli substancji które mają spowodować ich odbudowanie i regenerację. W moim przypadku stosowanie produktów proteinowych wiąże się bardzo często z lekkim wysztywnieniem włosów, co mnie- posiadaczce włosów w typie wurly czyli miękkich bardzo odpowiada, gdyż skręt staje się trwalszy, bardziej widoczny i lepiej zdefiniownany. Ten produkt niczego takiego jednak nie robi.
    Zalety:
    • bardzo dobra wydajność;
    • bardzo dobry skład- zgodny z metodą CG;
    • bardzo dobra, niespływająca konsystencja;
    • bardzo przyjemny słodziutko- kremowo- lekko kawowo- mleczny zapach;
    • podwójne wieczko pomaga utrzymać produkt w czystości.
    Wady:
    • brak działania typowego dla produktów proteinowych. Po zastosowaniu tej maski czuję się bardziej jak po zastosowaniu bardzo kiepskiej odżywki emolientowej (wygładzającej) niż produktu proteinowego. Moje włosy nie są ani odrobinę bardziej sprężyste ani usztywnione, jak to ma miejsce po zastosowaniu produktów na bazie protein.
    • W tym miejscu chcę też zaznaczyć, że dla mnie jako właścicielki włosów niskoporowatych działanie tej maski okazało się absolutnie żadne. Sądziłam więc, że jeśli zakupię ten produkt w wersji dedykowanej włosom wysokoporowatym, to w końcu doczekam się jakichkolwiek rezultatów, co ostatecznie nie nastąpiło. Powyższe doprowadziło mnie do konstatacji, że nie dostrzegam jakiejkolwiek różnicy między maską dedykowaną włosom niskoporowatym a maską dla włosów wysokoporowatych. Ich działanie- pod kątem doproteinowania włosów- jest żadne.
    • Jeśli do tego co powyżej dodamy jeszcze małą gramaturę produktu przy dosyć wysokiej jego cenie, to należy stwierdzić, że produkt niestety nie jest godny uwagi ani polecenia.
  • 22 sierpnia 2023 o 14:59
    Dobra, ale trudniej dostępna.
    Maskę kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie (z tego powodu nie jest już tam dostępna, co dla mnie jest dużym minusem). Maska jest zamknięta w wygodnym słoiku. Pachnie przyjemnie, ma dość gęstą konsystencję. Pozostawiała moje włosy w dobrym stanie. Były miękkie, odżywione, ładnie błyszczały i łatwo się rozczesywały. Niestety, nie jest już tak łatwo dostępna i jej cena bez promocji jest wyższa niż innych masek, których używam, więc z tych dwóch powodów nie wróciłam do niej. Może kiedyś jeszcze się na nią skuszę, bo ogólnie polecam :)
  • 9 października 2022 o 13:02
    Takie same
    Wszystkie te maski (proteinowe od Trust My Sister) są takie same. Mają małą wydajność, nie dają na włosach żadnych efektów (jakbym użyła samego szamponu), nie ułatwiają rozczesywania. Ta wersja ciut bardziej dociąża i to tyle w zasadzie.