Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea MagnesiumDry Fresh, Dezodorant w kulce

EwaKK11
    30 lipca 2023 o 7:42
    Dobry zakup
    Przede wszystkim cenię go za to, że otwarty od kilku miesięcy wciąż utrzymuje świeżość. Każdy z moich antyperspirantów był OK przez miesiąc, potem już zawsze tracił na walorach, stawał się nazbyt kleisty, zapocał skórę, nie chronił. Ten wciąż trzyma formę. Antyperspirant w opakowaniu z kulką. Działa sprawnie. Dozuje bardzo dobrze, równomiernie. Szklane opakowanie, przezroczyste – widać stopień zużcyia. Konsystencja leista, średnio gęsta, taka rozrzedzona emulsja o białej barwie – bardzo dobra. Zapach świeży w kierunku sportowego (nie kwiatowy), przyjemny, dający uczucie świeżości. Lekki, nie kłóci się z perfumami. Chroni dobrze. Nie podrażnia skóry. Nie brudzi ubrań. Moja ocena : 5
  • 29 kwietnia 2023 o 11:40
    Tragedia i dramat
    To kolejny dezodorant od Nivea, który nie sprawdził się na mojej skórze w ostatnim czasie. W ogóle nie chronił, miałam wrażenie, że wzmagał potliwość, po chwili od jego zaaplikowania czułam już od siebie pot. Odradzam bardzo, nawet osobom bez wzmożonej potliwości, po co wydawać pieniądze na coś, co nie działa? Konsystencja: jest bardzo gęsta, mam wrażenie, że zbyt gęsta i przez to kulka zacina się i nie dozuje produktu równomiernie. Działanie: powtarzam to zawsze i powtarzać będę, pocenie się to naturalna reakcja organizmu, nie należy jej blokować a jedynie hamować zapach i dbać o higienę. Myślałam, że ten dezodorant pomoże mi w walce z zapachem potu, jednak okazał się bublem, bardzo mnie zawiódł. Aplikowany na czystą i ogoloną skórę nie dawał żadnych efektów, a wręcz miałam wrażenie, że wzmaga potliwość, miałam ciągle uczucie mokrej pachy. Zawsze daję drugą szansę kosmetykom po jakimś czasie, bo może coś się zmieni, jednak tutaj nie ma szans na prawidłowe działanie czy skuteczną ochronę. Nie polecam, sama będę omijać go na półce sklepowej. Zapach: dosyć neutralny, czuć, że jest to Nivea, ale jest subtelny i nie przebija perfum. Opakowanie: zawiera chyba najbardziej oporną kulkę jaką używałam, zacina się, trzeba często rozruszać ja na ręce czy palcami. Wydaje mi się, że jest to wina gęstości produktu.
    Zalety:
    • szklane opakowanie, zawsze lepsze niż plastik
    Wady:
    • nie chroni przed smrodem potu, mam wrażenie, że nawet go wzmaga
    • zbyt gęsty,
    • kulka zacina się przy prawie każdym pociągnięciu po skórze
  • 5 października 2022 o 8:25
    Okropny
    Nie wiem o jest z tym produktem nie tak, ale nie działa, nie chroni przed nadmiernym poceniem, nie odświeża, ba czuję się po jego użyciu jeszcze gorzej niż przed. Z moją skórą wchodzi w reakcje i powoduje nieprzyjemny zapach. Pierwszy produkt, który wylądował w koszu.
  • 31 marca 2022 o 19:35
    Nivea magnesium dry fresh dezodorant w kulce
    Taki sredniaczek niestety. Szklana buteleczka 50 ml z plastikową kulka i nakrętką.Kulka się nie zacina , dozuje odpowiednią ilość produktu. Biały kolor produktu ładny świeży zapach. Niby bez soli , aluminium ... Mam nadzieję szczerze jeśli chodzi o skład średnio się znam ....więc tego nie będę poruszać. Produkt biały i bieli skórę no wiadomo na biało ,o dziwo ubran nie ufff. Nie podrażnia skóry nawet po depilacji to plusik. Producent obiecuje 48 h bez przykrego zapachu no przyznam ,że aż tyle nie próbowałam testować musiałabym się nie umyć ???? a to odpada . Normalnie stosuje blokery to jako dodatek dla zapachu ... No i ten zapach utrzymuje się do kilku kilkunastu godzin plusik...nie mam problemu z nadmierną potliwością ... ale sam antyperspirant nie daje żadnego zabezpieczenia przed tym czyli spocimy się ale będzie pachnieć ???? jak dla mnie sredniaczek mam sentyment do marki Nivea zdarzają się perełki no ale to chyba nie jest jedną z nich. Dodam na koniec, że produkt jest wydajny .

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty