Mydła

Garnier Czysta Skóra, Kostka myjąca przeciw niedoskonałościom `Aktywny węgiel`

4 na 51 opinię

Bodyland.pl
Garnier Garnier Garnier Skin Czysta Skóra Aktywny Węgiel - Kostka do mycia twarzy 100g
Garnier Czysta Skóra Aktywny Węgiel Kostka Myjąca 100g

• 6 listopada 2022 o 15:00
    Całkiem przyjemne
    Szata graficzna przypomina mi klasyczną kostkę myjącą dla nastolatka, bardzo dawno temu używałam mydła siarkowego na problemy skórne i kostka Garnier kojarzy mi się z czarnym odpowiednikiem:) Generalnie lubię kosmetyki zawierające aktywny węgiel,więc nie zrażona opakowaniem dokonałam zakupu. Kostka jest standardowej wielkości,pachnie delikatnie i ładnie ( zwracam uwagę na zapach w przypadku mydeł). Posiada delikatne drobinki,wobec czego ładnie domywa i jednocześnie peelinguje i masuje naszą skórę. Faktycznie po użyciu mam wrażenie,że skóra jest dobrze oczyszczona, nawilżona i co najważniejsze -nie ściągnięta,bo tego obawiałam się najbardziej. Co do działania antyzaskórnikowego ciężko mi się wypowiedzieć, gdyż stawiam na kompleksową pielęgnację w tym zakresie,nie wierzę, że samo mydło uczyni jakieś cuda. Cena regularna nieco wysoka, choć uczciwie dawno nie kupowałam mydła w kostce, więc nie wiem jak teraz plasują się kostki "zadaniowe". Jak to przy kosmetykach z węglem,nieco brudzi umywalkę lub wannę ale to naturalny proces. Daję mocną 4, gdyż pamiętam,że kiedyś używałam kostki z węglem aktywnym, która była rewelacyjna,a Garnier jest po prostu dobry.
    Zalety:
    • Drobinki peelingujące, zapach, wydajność
    Wady:
    • Cena regularna,szata graficzna