Serum do twarzy

Beauty of Joseon Ginseng Repair Serum Regenerujące serum do twarzy z żeń-szeniem

Beauty of Joseon Revive serum Ginseng + Snail Mucin Serum do twarzy 30 ml
Beauty Of Joseon
Sephora
Beauty Of Joseon - Revive Serum: Ginseng + Snail Mucin - Serum Regenerujące I Anti-age - Revive Serum: Ginseng + Snail Mucin - Dla Kobiet
E-Glamour.pl
Beauty of Joseon Revive Serum Ginseng + Snail Mucin 30ml

• 3 czerwca 2024 o 21:15
    Zostaje ze mną na stałe!
    Och, jak ja dawno nie kliknęłam „Moj hit” na Wizażu. Cieszę sie, ze w końcu mogę to zrobić. Serum od coraz bardziej zyskującej popularność marki koreańskiej Beauty of Joseon zamknięte jest w zgrabnym opakowaniu z pipetą, która działa bez zastrzeżeń. Opakowanie nie jest szklane, więc nie ma się co bać, jeżeli zamawiacie kosmetyki online (a to serum nie widziałam, żeby było stacjonarnie dostępne). Serum ma miodowy kolor, ale nie widać tego na skórze. Jest lekko lepiące się, produkty koreańskie a przede wszystkim te ze śluzem ślimaka tak mają. Lubię bardzo ten efekt. No właśnie.. skład! Nietypowe dla mnie połączenie żeń szenia, śluzu ślimaka, które pięknie koi skórę, nawilża, działa regenerująco. Otula skore. Wpływa na jędrność - a miałam już czas, że byłam niezadowolona ze stanu ujędrnienia skóry. Myślę, że dojrzałe cery też będą zadowolone. Używam już ponad 2 miesiące i mam jeszcze 1/3 opakowania (używam około 2-3 razy w tygodniu) w zależności jak wypada pielęgnacja pozostała :) często łączę z serum z kwasem hialuronowym z nowej serii Mixy. Odnajdują się razem wspaniale. Mega polecam ten produkt! Na pewno będę kupować nowe flaszki, bo cena, jakość i wydajność na plus!
    Zalety:
    • współpracuje z innymi produktami
    • pięknie ujędrnia
    • pipeta działa bez zarzutu
    Wady:
    • Nie ma!
  • 8 marca 2024 o 15:42
    nawilża, nie podrażnia, wydajne, ale czy coś więcej robi? Nie mogę zdecydować.
    Beauty of Joseon to koreańska marka, której kilka kosmetyków używałam lub wciąż używam. Jestem zachwycona ich serum pod oczy z retinalem, lubię też krem z filtrem. Natomiast co do serum do twarzy mam mieszane uczucia. Stosowałam wcześniej serum z arbutyną (jest moja recenzja), a teraz prawie skończyłam serum z żeńszeniem i śluzem ślimaka. OPAKOWANIE Pół-matowy plastik (widać ile produktu jeszcze jest) i pipeta. Prosta estetyka. Pipeta działa OK, choć nie jest to moja ulubiona forma opakowania. SKŁAD Dwa tytułowe składniki to żeńszeń (przeciwstarzeniow) i śluz ze ślimaka (również przeciwstarzeniowy, reperujący i nawilżający). Oprócz tego wiele innych składników. Lista jest długa. KONSYSTENCJA I ZAPACH Konsystencja jak bardzo rozwodniony żel. Zapach delikatny, dość przyjemny, trochę jak czarna, lekko sfermentowana herbata. DZIAŁANIE Serum dobrze się nakłada, nie przecieka przez palce. Jest wydajne. Na twarz, szyję i dekolt używam 2 pipety. Serum nie podrażnia, nie ściąga skóry. Lekko nawilża. Stosuję rano pod krem nawilżający i krem z filtrem, a wieczorem z adapalenem i kremem nawilżającym. Skóra jest gładka, nawilżona, przyjemna w dotyku. Ale czy to zaleta tego serum, czy innych kosmetyków? Trudno powiedzieć. PODSUMOWUJĄC Serum z pewnością nie szkodzi mojej dojrzałej skórze, a wręcz pomaga utrzymać dobre nawilżenie. Ale żadnych innych efektów nie zauważyłam.
    Zalety:
    • nawilża
    • wydajne
    • nie podrażnia
    Wady:
    • brak widocznego działania redukującego zmarszczki
    Tynka81
    15 kwietnia 2021 o 21:37
    Fajny produkt
    Moda na koreańską pielęgnację ciągle trwa. Mimo że staram się podchodzić rozsądnie do pielęgnacji i nie chcę ulegać modzie to jednak bezsprzecznie jestem fanką koreańskich kosmetyków. Jak bym nie szukała i nie próbowała innych kosmetyków to te koreańskie mają najlepszy stosunek jakości do ceny. Ubolewam że wśród polskich tak mało jest z dobrym składem, działające i w rozsądnej cenie. Serum ma żelową formułę, bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę. Po kilku tygodniach aplikacji kondycja skóry wyraźnie się poprawia. Serum aplikuję codziennie wieczorem pod krem z tej samej serii. Najlepszym dowodem na skuteczność tych kosmetyków jest pytanie przyjaciółki o to co ostatnio używam , bo mam mega ładną cerę..... Myślę że nic bardziej przekonywującego nie trzeba.