Peelingi do ciała

Dax Cosmetics
Perfecta Cukrowy peeling do ciała PINK POMELO

• 2 marca 2025 o 18:31
    soczysty
    Peeling cukrowy do ciała marki Perfekta stosuje od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Produkt zwraca uwagę swoją szatą graficzną - taki słodziak!!. Zamknięty w plastikowym słoiczku na zakrętkę o poj. 300 g - dość dużej średnicy, która sprzyja aplikacji pod prysznicem. Wewnątrz znajduje się kosmetyk treściwej i zwartej konsystencji o cudownym cytrusowym zapachu. Pomimo, iż peeling cukrowy jest gruboziarnisty delikatnie złuszcza i ściera martwy naskórek. Kwasy z ekstraktu owocu Pamelo a szczególnie duża zawartość witaminy "C" lekko rozjaśnia i wyrównuje koloryt skóry. Stosuję go 2/3 razy w tygodniu dzięki temu jest w miarę wydajny. Dla mnie jest to produkt 2w1. Jako środek myjąco-czyszczący, a jednocześnie zastępujący balsam. Albowiem moja skóra po takiej odnowie pozbawiona jest martwego naskórka a jednocześnie staje się nawilżona i wygładzona. W dotyku miękka , aksamitna i pełna blasku. Zapach jest słodki, soczysty, aż chce się wąchać... :)) Polecam.
    Zalety:
    • średnio wydajny;
    • dostępny w drogeriach;
    • dobra jakość w dobrej cenie;
    • dobrze usuwa martwy naskórek;
    • nawilża i wygładza;
    • wyrównuje koloryt;
    • cudowny owocowy zapach;
    • skóra staje się miękka i elastyczna;
    • nie uczula i nie podrażnia;
  • 25 listopada 2024 o 17:07
    Cukrowy
    Produkt ma przyjemną konsystencje a także wygładzające drobinki, nie są zbyt ostre. Brak uczucia olejowego poślizgu po zastosowaniu a skóra jest nawilżona i przyjemna w dotyku. Zapach odświeżający, owocowy i słodki. Opakowanie bardzo wygodne w szczelnym słoiczku. Jedyne zastrzeżenie mam do wydajności. Kosmetyk szybko się zużywa ale poza tym jest wart polecenia.
    Zalety:
    • Nie podrażnia
    • Konsystencja i zapach
  • 9 października 2024 o 11:31
    Słodkie wygładzenie
    Od czasu do czasu lubię stosować peelingi do ciała, które fajnie zmiękczają i nawilżają skórę. Będąc na zakupach w drogerii zainteresował mnie cukrowy peeling od Perfecty. Konsystencja w sam raz, podobnie jak drobinki, które idealnie wygładzają naskórek a nią zbyt ostre. Skóra po zastosowaniu peelingu jest nawilżona i przyjemna w dotyku. Na plus brak uczucia olejowej warstwy, co przy niektórych peelingach mi się zdarzało. Zapach cudowny, owocowy, super odświeżający. Wydajność też jest całkiem niezła. Opakowanie w słoiczku dla mnie bardzo wygodne. Chętnie wypróbuję też inne wersje z tej serii. ZALETY Konsystencja Skutecznie wygładza, oczyszcza Skóra po aplikacji nawilżona i przyjemna w dotyku Owocowy zapach Odświeża Wydajny Opakowanie WADY Brak
  • 11 czerwca 2024 o 23:54
    Miły w działaniu ale kiepski w składzie
    Z tym peelingiem to kiepska sprawa, bo chwyciłam go nie sprawdzając co biorę, pewna że w peelingu nic takiego złego raczej nie będzie. Sprawdził mi się nieźle i zapach tez mi odpowiadał, ale jak zobaczyłam Parafinę w składzie to zamarłam. Jak fajny by nie był więcej go nie kupię. A fakt działa i wygładza, jest co prawda mało wydajny, ale świetnie pachnie. Szkoda.
    • Cukrowe drobiny
    Wady:
    • PARAFINA
    Karu89
    29 maja 2024 o 18:35
    Elooo Pomelooo
    ☆ Zapach i Konsystencja Rewelacyjny zapach pomelo! Autentyczny, od razu czuć słodkawy letni klimat, nie jest męczący i czuć go na skórze po kąpieli, bossssko. Elegancko gęsty taaaaki zbity, ma duże drobinki ☆ Działanie Czuć w nim zawarty olejek, nawilża i wygładza wspaniale, skóra nie wymaga głębokiego odżywienia jak po samych żelach pod prysznic. Pozostawia skórę świetnie oczyszczoną, mięciutką i pachnącą... cóż chcieć więcej? ☆ Jakość i Wydajność Jakość składu nie jest zła, nie owszem idealna ale nic mnie nie uczuliło. Jak na drogeryjny peeling jest super, tym bardziej że te cukrowe lubią powodować uczulenia bądź wypryski na skórze a tu nic a nic. Nie stosowałam go po każdej kąpieli, raczej raz w tygodniu i wystarczyl mi na parę miesięcy ☆ Opakowanie Może banderolka szału nie robi, ale transparentne opakowanie przez które widać neonkowy kolor aż zachęca soczystością. ☆ Cena i Dostępność W Rossmann na promce, kilkanaście złociszy
    • nawilżający olejek
    • wygładzenie