Toniki i hydrolaty

OnlyBio Kombucha, Tonik przeciw niedoskonałościom `Niacynamid + hydrolat z białej herbaty`

• 1 kwietnia 2025 o 16:51
    Świetny!
    Znalezienie toniku, który nie tylko odświeża skórę, ale faktycznie pomaga w walce z niedoskonałościami, to dla mnie spore wyzwanie. OnlyBio Kombucha z niacynamidem i hydrolatem z białej herbaty okazał się strzałem w dziesiątkę i już po kilku dniach stosowania widziałam pierwsze efekty. Przede wszystkim skóra stała się bardziej uspokojona, mniej się przetłuszcza, a drobne niedoskonałości zaczęły szybciej znikać. Uwielbiam to, że tonik nie wysusza, nie powoduje uczucia ściągnięcia, a wręcz przeciwnie – daje delikatne nawilżenie i ukojenie. Po każdym użyciu cera jest odświeżona i gotowa na kolejne kroki pielęgnacji. Skład to ogromny plus – niacynamid świetnie wyrównuje koloryt i działa przeciwzapalnie, a hydrolat z białej herbaty dodatkowo łagodzi i nawilża. Tonik ma lekką, wodnistą konsystencję, szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej warstwy. To zdecydowanie jeden z tych produktów, do których chce się wracać. Jeśli masz skórę skłonną do niedoskonałości, ale jednocześnie nie chcesz jej przesuszać agresywnymi kosmetykami, to ten tonik będzie idealnym wyborem.
    Iccgk
    29 października 2024 o 16:59
    fajny dodatek do pielęgnacji
    OnlyBio Kombucha, Tonik przeciw niedoskonałościom to produkt, który szybko stał się ulubieńcem mojej pielęgnacji. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że tonik ma przyjemną, lekką konsystencję, która doskonale nawilża skórę i przygotowuje ją na dalsze etapy pielęgnacji. Połączenie niacynamidu i hydrolatu z białej herbaty to strzał w dziesiątkę – niacynamid działa na skórę wygładzająco i matująco, a jednocześnie pomaga w walce z niedoskonałościami, co było dla mnie kluczowe. Hydrolat z białej herbaty dodaje uczucia świeżości i lekkości, a także pięknie pachnie, co sprawia, że codzienna pielęgnacja staje się prawdziwą przyjemnością. Zauważyłam, że po regularnym stosowaniu toniku moja cera wygląda znacznie lepiej – niedoskonałości zaczęły się zmniejszać, a skóra stała się bardziej promienna i zdrowsza. Dodatkowo, produkt nie powoduje podrażnień ani nie uczula, co czyni go idealnym wyborem dla osób z wrażliwą skórą.
  • 28 września 2024 o 18:06
    Tonik z niacynamidem i białą herbatą?
    Tonik przeciw niedoskonałościom od OnlyBio to propozycja, która łączy w sobie fermentowaną kombuchę, hydrolat z białej herbaty oraz niacynamid, obiecując redukcję niedoskonałości i ograniczenie wydzielania sebum. Czy jednak spełnia swoje obietnice? Oto jak sprawdził się na mojej cerze mieszanej z trądzikiem (ale też z podatnością na odwodnienia) Tonik zamknięty jest w ciemnobrązowej, półtransparentnej plastikowej butelce o pojemności 300 ml. Kolorystyka etykiety, przechodząca od pomarańczowego do niebieskiego, na pewno przyciąga wzrok. Butelka wyposażona jest w klasyczny aplikator na klik, co jest praktyczne, choć osobiście wolałabym atomizer, który umożliwiłby bardziej równomierne i delikatniejsze rozprowadzanie produktu. Atomizer mógłby też poprawić wydajność toniku, bo w tej formie trochę się go marnuje przy bezpośrednim wylewaniu na dłonie. Bo samą wydajność również oceniam jako dobrą, ale nie rewelacyjną. Tonik ma płynną, niemal wodnistą konsystencję. Rozprowadza się po skórze łatwo, ale szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej warstwy. To typowy przykład produktu, który najlepiej aplikować bezpośrednio na wacik lub – jak już wspominałam – w formie mgiełki. Skład toniku prezentuje się naprawdę imponująco. Hydrolat z białej herbaty oraz fermentowana kombucha stanowią idealną bazę dla działania antyoksydacyjnego i oczyszczającego. Niacynamid, który jest na trzecim miejscu w składzie, skutecznie wspomaga redukcję sebum, zmniejsza widoczność porów i łagodzi niedoskonałości. Całość uzupełniają składniki nawilżające i łagodzące, takie jak gliceryna czy Sodium PCA. Warto jednak pamiętać, że przy tak skoncentrowanym składzie może dojść do podrażnień – zwłaszcza jeśli skóra nie jest przyzwyczajona do niacynamidu. Zapach toniku jest delikatny, świeży i przyjemny. Nie dominuje i szybko się ulatnia, więc nie powinien przeszkadzać nawet osobom, które preferują kosmetyki bezzapachowe. To subtelna nuta, która dodaje przyjemności podczas codziennego rytuału pielęgnacyjnego. Przy regularnym stosowaniu tonik rzeczywiście odświeża skórę i przygotowuje ją na kolejne etapy pielęgnacji. Mam wrażenie, że skóra mniej się wyświeca, a pory stają się mniej widoczne. Również niedoskonałości z czasem ulegają zmniejszeniu. Jednak warto wspomnieć o jednym istotnym minusie. Przez pierwsze dwa podejścia moja twarz po kilku dniach używania reagowała intensywnym zaczerwienieniem. Skóra robiła się czerwona jak papryka, choć na szczęście efekt ten znikał. Dopiero przy trzecim podejściu reakcja była mniej intensywna i zdarzała się rzadziej. Podejrzewam, że problemem mogło być wysokie stężenie niacynamidu, na który skóra mogła reagować nadwrażliwością (a teraz akurat używałam kremu z niacynamidem od FlosLek), lub po prostu nakładałam zbyt dużą ilość produktu (bo nie ma atomizeru). Przy korzystaniu z atomizera ilość aplikowanego produktu byłaby mniejsza, co mogłoby zmniejszyć ryzyko podrażnień. Warto więc zwrócić uwagę na sposób aplikacji i reakcję skóry. Regularna cena wynosi około 18 zł, ale często można go dorwać w promocji za 10 zł. Jak na tak dobry skład, cena jest naprawdę korzystna. Tonik jest dostępny w popularnych drogeriach, takich jak Rossmann, co znacznie ułatwia zakup. Podsumowanie: Tonik Kombucha od OnlyBio to produkt o dużym potencjale, zwłaszcza dla osób z cerą mieszaną i tłustą, które szukają odświeżenia i regulacji sebum. Wysokie stężenie niacynamidu może jednak stanowić wyzwanie dla bardziej wrażliwych skór, dlatego warto uważać na reakcje i dostosować częstotliwość stosowania do indywidualnych potrzeb. Dla mnie to tonik warty uwagi, choć nie dla każdego – potrzeba odrobiny cierpliwości i uważności w użytkowaniu.
    Zalety:
    • Dobry skład – niacynamid, hydrolat z białej herbaty i kombucha dla kompleksowego działania.
    • Świeży zapach – delikatny i przyjemny, nie dominuje.
    • Skuteczność – ogranicza wydzielanie sebum, zmniejsza widoczność porów i niedoskonałości.
    • Cena – przystępna, szczególnie w promocji.
    • Dostępność – łatwo dostępny w popularnych drogeriach.
    Wady:
    • Brak atomizera – aplikacja rękoma zwiększa zużycie i ryzyko podrażnień.
    • Może powodować zaczerwienienia – reakcja skóry na wysokie stężenie niacynamidu, zwłaszcza na początku stosowania.
    • Wydajność mogłaby być lepsza – z atomizerem byłoby oszczędniej.
  • 11 sierpnia 2024 o 13:57
    katastrofa
    mam cerę niedojrzałą , mieszaną z zaskórnikami otwartymi i zamkniętymi.Po pierwszych dniach użytkowania było ok ale dalej zaskórników zamkniętych stało więcej do tego pogorszył się trądzik.Myśle że to mogę być reakcja mojej skóry na kombuczę bo testowałam też peeling z tej serii i on również u mnie się ne sprawdził.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • pogorszył się trądzik
    • pojawiło się więcej zaskórników zamkniętych
  • 4 sierpnia 2024 o 20:04
    Bardzo go lubię
    Już nawet nie wiem ile opakowań zużyłam. Bardzo go lubię. Używam codziennie na wieczór i fajnie łagodzi moją cerę. Na promocji naprawdę można go dostać w bardzo dobrej cenie za taką pojemność.