Serum do twarzy

OnlyBio Ritualia Tranquilty, Serum dodające blasku

shewild
    7 października 2024 o 20:19
    Owszem, dodaje blasku, ale potrafi niesamowicie zmęczyć
    Dziwne to serum i o ile coś tam może i działa, to jednak nie podoba mi się i na pewno do niego nie wrócę. Aplikacja jest problematyczna, zapach męczący, a rezultaty to żadna rewelacja. Zdecydowanie lepiej wybrać inne serum, nawet spośród produktów marki OnlyBio można wybrać coś lepszego niż ten konkretny produkt. Dla mnie nic ciekawego. Opakowanie kiepsko działa. To zwykła, szklana buteleczka z pipetą, którą uruchamia się poprzez naciśnięcie guziczka na samej górze. Z poniższych recenzji wynika, że kiepskie dozowanie to nie wyjątek, a niestety smutna rzeczywistość w przypadku tego serum. Ja także tego doświadczyłam. Guziczek ciężko wcisnąć, a naciśnięcie wcale nie oznacza, że serum fajnie się zaciąga do pipety, o nie nie. Zazwyczaj musiałam mocno kombinować i musiałam wyczuć odpowiedni moment kiedy to udawało się zaciągnąć zawartość. Ale i tak każde użycie to kilka naciśnięć, aby w końcu, za którymś razem, pipeta nabrała nieco kosmetyku. Kolejna rzecz na nie to dla mnie zapach. Zbyt perfumowany, ciężki, męczący. Czuć w nim jakieś owoce, cytrusy, ale przypudrowane jakąś dla mnie przyprawową czy wręcz orientalną nutą. Lekko pikantną, jakby dodać jakąś szczyptę imbiru lub kardamonu. Być może w innym kosmetyku lepiej bym ten zapach odebrała (np. żel lub balsam), ale w przypadku serum męczył mnie ten zapach okropnie; zwłaszcza, że potrafił osiadać na skórze dłuższą chwilę. Na plus konsystencja: lejąca, ale nie rzadka, bardziej jak mleczko. Ma beżowy kolor, bez drobinek, ale z odrobinę opalizującą poświatą, która fajnie wtapia się w skórę i ją delikatnie rozświetla w naturalny sposób. Serum dobrze się wchłania, nie klei się, zostawia skórę miękką w dotyku. Fajnie sprawdza się pod makijaż, moja mieszana cera nie przetłuszczała się bardziej, wszystkie warstwy fajnie się przenikały bez obciążającego efektu. Serum sprawia, że skóra wygląda na bardziej promienną, faktycznie dodaje blasku: nieśmiało, bez przesadnego efektu, ale skóra wygląda jakoś ładniej. Nie podrażnia, nie obciąża, delikatnie nawilża. I tyle. Nie jest źle, ale po opisie i składzie oczekiwałam dużo więcej. Nie ma tu obiecanej regeneracji, działania wygładzającego i przeciwzmarszczkowego. Nie ma wpływu na przebarwienia. Ten rozświetlający efekt jest naprawdę fajny, ale w zasadzie można go uzyskać przy pomocy makijażu czy jakiejś rozświetlającej bazy, a od serum pielęgnacyjnego jednak oczekuję poprawy kondycji skóry, a nie tylko jej lepszej wizualnej odsłony. Miał być to według producenta “rytuał” i stosowanie serum miało być dla mojej skóry czymś więcej niż zwykłą pielęgnacją. Prawda okazała się jednak inna i jest to zupełnie zwykłe serum, a do tego okraszone mocnym, męczącym zapachem. Jeśli tak ma wyglądać definicja “rytuału”, to ja chyba jednak wolę zwykłe, ale skuteczne i pielęgnujące serum ;)
    maaja00
    3 maja 2023 o 18:05
    Bardzo przyjemne serum, ale zamknięte w niekorzystnym opakowaniu
    Serum OnlyBio Ritualia miałam okazję przetestować dzięki subskrypcji pudełka Pure Beauty. Na pierwszy rzut oka spodobało mi się opisane działanie oraz skład. Serum ma za zadanie rozświetlić, dodać blasku oraz ukoić skórę. W składzie znajdziemy między innymi składniki aktywne takie jak witamina C oraz nawilżający kwas PGA, a cała formuła domknięta jest wodą pomarańczową i innymi składnikami pochodzenia naturalnego. Moja cera jest raczej tłusta, ze skłonnością do niedoskonałości i przebarwień. Serum OnlyBio Ritualia potraktowałam więc jako poranne serum, które nakładam po oczyszczaniu, przed kremem. Efekty jakich oczekuję to rozświetlenie, rozjaśnienie przebarwień oraz nawilżenie i ukojenie skóry, którą zazwyczaj traktuję mocniejszymi produktami w mojej wieczornej pielęgnacji. Moje oczekiwania są spełnione. Serum ma przyjemny, pomarańczowy zapach, miłą konsystencję i idealnie się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną i odświeżoną. Jest jednak jedna duża wada tego serum, a jest nią opakowanie, które jest bardzo niepraktyczne. Już od samego początku, przycisk przymocowany do pipety nie nabierał porządnie produktu i pomimo, że opakowanie było pełne, miałam wrażenie, jakby produkt już się kończył. Po około miesiącu "przycisk" od pipety kompletnie odpadł, co okazało się być lepsze, bo teraz pipeta nabiera produkt trochę lepiej, ale nadal nie jest idealnie. Radziłabym producentom zmienić opakowanie i umieścić serum w zwykłym flakoniku z pipetą. Generalnie serum jest warte uwagi jeśli ktoś ma cierpliwość do tego opakowania :)
    Zalety:
    • Miła konsystencja, kolor oraz zapach
    • Serum dobrze się wchłania i pozostawia skórę nawilżoną i rozświetloną
    • Ciekawy skład
    • Spełnia swoje zadanie
    • Łatwo dostępne
    • Wydajne
    Wady:
    • Opakowanie!
  • 27 marca 2023 o 19:44
    Świetne serum
    Serum od OnlyBio w pełni odpowiada moim potrzebom. Serum ma lekką, lejącą się konsystencję, lekko fioletowo-różowy kolor i piękny, niezbyt intensywny zapach. Bardzo dobrze się rozprowadza na skórze. Nie powoduje podrażnień. Dobrze się wchłania i widocznie wspomaga nawilżenie skóry, a także dodaje jej zdrowego blasku. Serum zawsze używam pod krem, którego akurat używam. Moja skóra zdecydowanie jest lepiej nawilżona, bardziej miła w dotyku i po prostu zdrowiej wygląda. To, co oceniam bardzo negatywnie, to... opakowanie. Jest okropne! Pipeta nabiera produkt poprzez naciśnięcie górnego "guzika", ale wielokrotnie przy tej czynności czarna zakrętka z guzikiem odpada od reszty pipety; sama pipeta, z takim mechanizmem, też słabo nabiera produkt. Jest to po prostu męczące i zdecydowanie zmieniłabym opakowanie!
    • Konsystencja
    • Dobrze się wchłania
    • Dodaje skórze nawilżenia i blasku
    • Nie robi nic "złego" - nie podrażnia, nie zapycha itp.
    Wady:
    • Okropnie (nie)działająca pipeta!
  • 14 lutego 2023 o 16:33
    Mocno przeciętny
    Trochę o opakowaniu jest to szklana buteleczka z pipetką. Serum ma dosyć gęsta konsystencję jak krem więc według mnie trochę trudno nabrać go tym aplikatorem. Kosmetyk pięknie pachnie, ma zapach cytrusowy. Bardzo szybko się wchłania, jest łatwy w rozsmarowaniu i nie pozostawia lepkości ani tłustej skóry. Skóra po zastosowaniu jest miękka, odżywiona i wygląda na zdrową ma w sobie blask. Serum fajnie współgra z podkładem tak więc może być baza pod makijaż. Makijaż trzyma się dłużej i jest rozświetlony. Duży plus za naturalne składniki które nie wysuszają i nie podrażniają nam skóry.Ja jednak nie kupię go ponownie bo wolę jak krem nie powoduje świecenia się skóry. Kosmetyk fajnie nawilża, ma ładny zapach ale według mnie szału nie ma...
  • 8 lutego 2023 o 10:39
    Bez rewelacji
    Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z pipetką o pojemności 30ml. Pipetka jest na tzw. 'klik" Nie wie czy to tylko u mnie, ale trudno nabiera się produkt, przycisk nie zawsze działa i czasami nie nabiera serum. Trochę uciążliwe. Serum ma lekką szybko wchłaniającą się konsystencję. Serum jak dla mnie ma za słodkawy zapach, który nie przypadł mi do gustu. Same działanie serum przy regularnym stosowaniu jest mało zauważalne. Delikatnie nawilża i wygładza skórę, ale rozświetlenia nie zauważyłam, a produkt mam już na wykończeniu. Zaletą serum jest naturalny skład 98% jak również, że nie zapycha i nie podrażnia skóry. Ponownie nie kupię.
    Zalety:
    • nie podrażnia i nie zapycha skóry
    • delikatnie nawilża
    • brak rozświetlenia