Kremy z filtrem do twarzy

Nacomi Next Lvl, Golden Rays, City Formula Cream SPF 50+ Wodoodporny krem z filtrem SPF 50+

Nacomi Next Level

• 28 marca 2025 o 16:15
    Polecam
    Jako osoba z trądzikiem od dłuższego czasu szukałam spf który mnie nie zapcha. Zobaczyłam ten na promocji w Hebe I się zakochałam. Ma przyjemną konsystencję, owocowy zapach. Nie bieli, lekko się wyświeca ale co najważniejsze nie zapycha. Jest to pierwszy spf po którym nie dostałam wysypu. Polecam bardzo serdecznie
    • Konsystencja
  • 25 lutego 2025 o 18:23
    Średni
    Krem nie jest najgorszy, ale najlepszy to napewno nie jest. Przede wszystkim ma nieprzyjemna konsystencje. Bardzo gęsta i zbita, co sprawia, że ciężko go nakładać i jest to nieprzyjemne. Wykończenie jest świetliste, ale po około 15 minutach nie lepi się. Dużym plusem jest oczywiście niska cena.
    • wykończenie
    • szybkie wchłanianie
  • 18 lutego 2025 o 0:04
    Ciężki do użycia, nie dla tłustej skóry!
    Ten krem SPF ma swoje plusy i minusy, które warto wziąć pod uwagę, zwłaszcza przy różnych typach skóry. Zacznijmy od plusów: jest to dobry produkt, który chroni skórę przed promieniowaniem UVA i UVB, ma dobry skład z wieloma składnikami nawilżającymi, jak gliceryna, kwas hialuronowy, czy olej z oliwek. Dodatkowo zawiera składniki, takie jak ekstrakt z zielonej herbaty czy olej z passiflory, które mają działanie antyoksydacyjne i łagodzące. Jednakże, po dłuższym użytkowaniu, zauważyłam sporo wad, które mogą sprawić, że nie będzie to najlepszy wybór, szczególnie latem i dla osób z tłustą skórą. Krem ma dość gęstą konsystencję, przez co może być zbyt ciężki dla skóry tłustej lub skłonnej do trądziku. Co gorsza, po nałożeniu zostaje biała warstwa, która może wyglądać nieestetycznie, a po wyschnięciu tworzy film na skórze. Ta cienka warstwa, choć zapewnia pewną ochronę, sprawia, że skóra nie może swobodnie oddychać, co prowadzi do uczucia duszności i parnikowego efektu. Takie uczucie było dla mnie bardzo nieprzyjemne, szczególnie latem, kiedy wolałam lekkie produkty. Co więcej, w przypadku skóry tłustej lub skłonnej do zapychania porów, obawiam się, że ten krem może pogorszyć sytuację i zatykać pory. Mam wrażenie, że nawet przy minimalnym dotknięciu twarzy, produkt zaczyna się rolować, co sprawia, że nie nadaje się do stosowania pod makijaż. Analizując skład, widać, że zawiera filtry chemiczne (bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine i propylheptyl caprylate), które zapewniają skuteczną ochronę przed promieniowaniem UV, ale przy tłustej skórze mogą być zbyt obciążające. Filtr mineralny, jak tlenek tytanu, działa dobrze, ale jego działanie może być niewystarczające dla skóry, która wymaga silniejszej ochrony. Podsumowując, choć krem skutecznie chroni przed słońcem i działa nawilżająco, nie jest najlepszym wyborem dla skóry tłustej, skłonnej do zapychania porów, ani dla osób preferujących lekkie formuły na lato. Zdecydowanie warto wypróbować go w chłodniejszych miesiącach, gdy skóra nie potrzebuje tak lekkich produktów i jest mniej narażona na nadmierne pocenie się. Jednak na co dzień, zwłaszcza latem, dla mnie nie sprawdził się.
    Karo55_
    20 stycznia 2025 o 10:15
    Masakra
    Mam cerę mieszana i ten krem nie chce się wchłaniać. Nie nadaje się pod makijaż, bieli strasznie Kiedyś miał lepszą formułę. Po zmianie formuły nie da się używać tego kremu. Polecam zużyć na ciało, nie na twarz
    Zalety:
    Wady:
    • Bieli nie chce się wchłaniać
  • 4 stycznia 2025 o 3:10
    Koszmar
    Jestem posiadaczką cery mieszanej z tendencja do niedoskonałości. Spfy noszę na twarzy, szyi i dekolcie cały rok. Śmiało mogę powiedzieć, że to najgorszy krem z filtrem jaki miałam. Jest tłusty, lepi się i nie wchłania. Jeśli chodzi o bielenie to nie zauważyłam, a mam bardzo jasną karnację. Nie nadaje się pod makijaż gdyż podkłady zarówno płynne jak i mineralne rolują się. Dodatkowo strasznie mnie zapchał. Używałam może 2 tygodnie, użyczyłam bratu i miał dokładnie takie same odczucia, produkt poszedł do kosza. Absolutnie nie kupię ponownie.
    • nie bieli
    Wady:
    • zapycha
    • tłusty
    • nie wchłania się
    • nie nadaje się pod makijaż
    • lepi się