Pianki do mycia twarzy

Yumi Pianka głęboko myjąca do twarzy `Rozświetlenie i nawilżenie `

Yumi

• 11 marca 2025 o 8:45
    Genialna
    Od kilku lat zmagam się z trądzikiem, przez co skórę jest nie łatwo okiełznać. Choć nie jest on tak widoczny (co też mi nie przeszkadza), to odczuwalne zdecydowanie jest sebum. Zanim zakupiłam tą piankę, kupowałam zwyczajne żele do twarzy, ponieważ nie było to do końca istotne dla mnie, czym myję twarz. Jednak pomyślałam, żeby wprowadzić zmiany. Dla skóry jak moja potrzebna jest delikatna struktura produktu, taka jak pianka. Bardzo istotne jest również to, aby nawilżała oraz to, aby składniki w większości były naturalne. Dlatego kupiłam ten produkt. Po jego stosowaniu moja skóra jest delikatna, ale muszę przyznać, że też trochę ściąga skórę. Jednak dla mnie to norma, ponieważ mam bardzo suchą skórę, ale przynajmniej jest lepiej niż wcześniej. Polecam :)
  • 27 marca 2024 o 23:43
    Ogórkowy puszek
    Szukając produktu do codziennej pielęgnacji twarzy, postanowiłam przetestować Piankę głęboko myjącą YUMI "Rozświetlenie i nawilżenie". Oto moje spostrzeżenia: Opakowanie: Pianka znajduje się w przezroczystym opakowaniu o pojemności 180 ml, co jest nieco więcej niż standardowo, co oznacza, że produkt starczy na dłużej. Opakowanie wyposażone jest w sprawnie funkcjonującą pompkę, co ułatwia aplikację, oraz ozdobione jest zieloną szatą graficzną, co nadaje mu świeży, naturalny wygląd. Wydajność: Wydajność pianki jest minimalnie lepsza niż przeciętna, jednak spodziewałam się nieco więcej po marce YUMI. Mimo to, produkt nadal wystarcza na stosunkowo długo, co jest plusem. Zapach: Najbardziej wyczuwalne tony zapachu to ogórek, co nadaje produktowi przyjemną, orzeźwiającą nutę. Skład: Skład pianki zawiera m.in. ekstrakty z aloesu, soku z ogórka i szpinaku, co sugeruje jego nawilżające i odświeżające właściwości. Dodatkowo, brak agresywnych substancji sprawia, że produkt jest delikatny dla skóry. Konsystencja: Pianka ma bardzo puchatą konsystencję, która przyjemnie rozprowadza się na twarzy i ładnie się pieni podczas stosowania. Działanie: Pianka łagodnie, ale skutecznie oczyszcza twarz. Osobiście stosuję ją głównie rano, jako część mojej porannej rutyny pielęgnacyjnej, gdzie świetnie radzi sobie z usuwaniem zanieczyszczeń z nocy. Nie wysusza, nie podrażnia i nie powoduje zaczerwienień, co jest ogromnym plusem. Dostępność i cena: Produkt zakupiłam w drogeriach Hebe, gdzie cena promocyjna wynosiła 12,49 zł! Podsumowując, Pianka głęboko myjąca do twarzy YUMI "Rozświetlenie i nawilżenie" to solidny produkt do codziennej pielęgnacji twarzy, który delikatnie oczyszcza i nawilża skórę, pozostawiając ją odświeżoną i przyjemnie pachnącą.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • przyjemna konsystencja
    • delikatne, ale skuteczne działanie
    • atrakcyjna cena
    Wady:
    • Wydajność nieco poniżej oczekiwań
  • 1 marca 2024 o 21:29
    Bardzo fajna i delikatna pianka do mycia buzi, ale jej wydajność jest strasznie meh
    Okej, ogólnie to sam produkt jest w mojej ocenie naprawdę bardzo dobry. Buzia po umyciu tą pianką nie jest ściągnięta w żaden sposób co na pewno jest na plus. Twarz jest delikatnie oczyszczona. A sama pianka jest dość miła oraz przyjemnie pachnie. Myślę, że to zdecydowanie dobry produkt, szczególnie przy cerze mieszanej (albo też i tłustej), której nie chcecie podrażniać mocno myjącymi żelami. Jednak mam problem z jej wydajnością, która jest zwyczajnie słaba.
    • Pianka delikatnie oczyszcza skórę
    • Będzie ona wprost idealna dla cer mieszanych oraz tłustych (oczywiście, cery suche też na niej mocno skorzystają)
    • Przyjemna konsystencja samej pianki
    Wady:
    • Wydajność jest dosyć słaba
  • 24 stycznia 2024 o 1:49
    To było miłe zaskoczenie - nie podrażnia, dobrze domywa. Pachnie intensywnie, ale dla mnie świetnie :)
    To moje drugie podejście do firmy Yumi. Wcześniej kupiłam z polecenia krem nawilżający z różowej wersji - podrażnił mnie, a do tego zupełnie nie podobał mi się zapach, który długo utrzymywał się na skórze. Dałam za to szansę tej piance. To moja pierwsza próba z taką formą produktu do mycia. Kupiłam go z polecenia kosmetolożki, którą śledzę, i akurat u mnie świetnie się sprawdziła. Mam cerę mieszaną, suchą (AZS), wrażliwą i naczynkową. W sumie używam raczej bardzo delikatnych, hydrofilnych kosmetyków do mycia, ale ta pianka naprawdę bardzo dobrze się u mnie sprawdza :) W opakowaniu mamy tak naprawdę płyn z pieniącym aplikatorem - fajne jest to, że widac stopień zużycia. Mi jedna, maksymalnie 2 pompki pozwalają bardzo dokładnie umyć twarz - nie podrażniła mojej skóry, domywa też cięższy makijaż, a przy tym pachnie intensywnie, ale dla mnie pięknie - ogórkowo-cytrusowo, świeżo. Ten zapach nie utrzymuje się potem na skórze. Można go bardzo delikatnie aplikować dzięki formie pianki. A przy tym jest dostępna (Hebe), tania (15 zł) i wydajna, może nie maksymalnie, ale wystarcza mi na ponad miesiąc. To dla mnie naprawdę ok :) Dlatego na pewno do niej wrócę.
    Zalety:
    • cena i dostępność
    • piękny zapach
    • dobrze domywa makijaż
    • miło się aplikuje
    • wydajna
    • jest delikatna, nie podrażnia cery
    Wady:
    • nie znalazłam :)
  • 19 czerwca 2023 o 22:20
    Lubię jej zapach
    Jest to moja ulubiona pianka od Yumi Ze względu na jej zapach który jest świeży przyjemny i nie pachnie słodkim ulepkiem dzięki czemu mam rażenie że myje moja twarz a nie oblepiam czymś słodkim. Zapach ogórka i aloesu delikatny aczkolwiek przyjemny i pobudzający idealny zapach by rozpocząc dzień z uśmiechem. Używam codziennie rano i sobie chwalę jest to już moje trzecie opakowanie więc o czymś to świadczy. Konsystencja pianki jest lekka a jednocześnie wystarczająco gęsta by nie znikać w mgnieniu oka a zatem jedna porcja spokojnie wystarcza na do czyszczenia buzi po nocnej regeneracji i przygotowanie do dalszych zabiegów. Twarz jest świetnie oczyszczona, bez rządnych podrażnień czy uczucia ściągnięcia. W mojej pielęgnacji jest to mój must have na rano i będę się tego trzymać. :)
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Dostepnosc
    • Szata graficzna
    Wady:
    • Nie zauważyłam :)