Toniki i hydrolaty

Resibo Mr. Balance Balancing Mist Toner Regulujący tonik-mgiełka do twarzy

• 30 listopada 2024 o 17:21
    Bardzo przyjemny
    Moja skóra: mieszana, wrażliwa, z tendencją do przesuszeń i zapychania, trądzikowa Ten tonik świetnie nawilża i koi twarz. Po nim nie mam nawet czasem potrzeby nakładać kremu :) Atomizer solidny, opakowanie szklane. Lubię testować toniki, ten zdecydowanie pozytywnie mnie zaskoczył!
    Zalety:
    • Łagodzi
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 8 czerwca 2023 o 18:22
    Lubimy się
    Marka Resibo do tej pory jakoś szczególnie mnie nie porwała, każdy ich produkt był dla mnie mocno średni. Po tonik Mr Balance sięgnęłam, ponieważ dorwałam go w naprawdę fajnej promocji w okolicach dyszki. Kobieca natura powiedziała - brać! Mam cerę tłustą, ale jednocześnie mocno potrzebującą nawilżenia i odżywienia, dlatego zamiast bezsensownego matowienia stawiam właśnie na regulowanie i pielęgnowanie. Mgiełka od Resibo ma wodnistą konsystencję, ale nieco bardziej treściwą niż sama woda, co można zaobserwować po wstrząśnięciu buteleczką. Formuła jest przejrzysta o herbacianym zabarwieniu. Herbaciano-ziołowy jest także zapach. Przyjemny, naturalny (w końcu w składzie znajdziemy sporo dobroci) i przez chwilę wyczuwalny na skórze. Przeszkadza mi jedynie mocno słodki posmak, jaki tonik zostawia - czasami wyczuwam go nawet po kilku godzinach. Jest to produkt w sprayu, więc ląduje także na ustach. W tym przypadku duże znaczenie ma także jakość atomizera - a ten rozpyla rozproszoną mgiełkę, ale gęstą od kropelek, dzięki czemu mamy równomiernie pokrytą cerę. Wilgotną, ale nie przesadnie mokrą. Czyli ideolo. Tonik oczywiście niweluje uczucie ściągnięcia po myciu twarzy. I nawet po wchłonięciu czuć jego obecność. Wspaniale nawilża już na etapie tonizacji, delikatnie pielęgnuje i faktycznie reguluje wydzielanie sebum. Już dawno nie miałam tak fajnej cery, która nie potrzebowała ciągłych poprawek. Nie pozostawia klejącego filmu. Odświeża, koi i nawilża. Cera jest zdrowa, promienna, mniej się przetłuszcza i rzadziej pojawiają się na niej stany zapalne. W tym produkcie naprawdę czuć bogactwo składników aktywnych i myślę, że cery normalne i młode mogą go nawet potraktować jako booster czy serum. Kosmetyk nie podrażnia oczu i nie pieni się podczas aplikacji. Skład jest naturalny i napakowany substancjami aktywnymi - hydrolat z werbeny, hydrolat z konopi, hydrolat z czarnej porzeczki, ekstrakt z wąkroty azjatyckiej, ekstrakt z nasion owsa, niacynamid, bioferment, betaina, ekstrakt z liści stewi, pantenol, gliceryna, kwas mlekowy, pantolactone. Do tego już w drugiej połowie łagodne środki myjące (to akurat mi nie leży, ale u mnie krzywdy nie zrobiły), emulgatory, łagodne konserwanty i składniki kompozycji zapachowej. Tonik zapakowany został w szklaną, bezbarwną butelkę wyposażoną w atomizer. Grafikę stanowią wyłącznie niezbędne napisy - z przodu na foliowej, bezbarwnej etykiecie, z tyłu na takiej przyjemnie satynowej w pastelowych odcieniach. Obie nie odklejają się pod wpływem wilgoci. Cena aktualnie wynosi 39 zł i przy takiej jakości dla mnie jest akceptowalna. Dostępność ok. Dla mnie to rewelacyjny produkt i gdyby nie zapasy, które muszę zużyć, z pewnością kupiłabym kolejną buteleczkę.
  • 28 września 2022 o 7:47
    Może być
    Kupiłam ten tonik w Hebe, była promocja więc postanowiłam przetestować. Był to pierwszy produkt od Resibo, który wzięłam pod lupę. Produkt jest w szklanej, estetycznej buteleczce z atomizerem. Jest półprzezroczysty, jednak na półce w sklepie, możemy zauważyć, że zawartość jest albo zupełnie jasna albo ciemniejsza, żółta. Nie ma czym się martwić, naturalne składniki zawarte w kosmetykach często zmieniają kolor. Pierwsze co zauważyłam, atomizer nakłada zbyt dużą ilość produktu, jakby faktycznie spryskać równomiernie twarz (tak jak pisze producent) to mgiełka wręcz z niej spływa. Postanowiłam dozować go na centrum twarzy i rękami rozporowadzić po całości. Ten kosmetyk bardzo fajnie tonizuje twarz, przygotowuje do dalszej pielęgnacji. Nie uczulił mnie, co często się dzieje przy naturalnych składnikach. Używałam go cztery miesiące, ponieważ zaopatrzyłam się w dwie buteleczki - chciałam dać czas składnikom aktywnym w mgiełce, nigdy nie działają od pierwszego użycia. Produkt bardzo łagodził moją twarz, świetnie wysychał, od początku byłam zadowolona. W trakcie stosowania drugiego opanowania zauważyłam, że cera mniej się błyszczy, balans zaczął działać z czego bardzo się cieszyłam. Bardzo przyjemny zapach mgiełki jest wzbogacony perfumami, wielka szkoda. Po zużyciu dwóch opakowań myślę, że kiedyś wrócę do tego toniku. Na tą chwilę będę szukać innych ciekawych propozycji.
    Zalety:
    • Działanie wyciszające i balansujące
    • Szklana buteleczka (można zedrzeć etykietę i użyć opanowania wielokrotnie)
    Wady:
    • Zbyt duża ilość produktu leci z mgiełki
    • Cena trochę za wysoka jak na ten produkt
  • 22 listopada 2021 o 19:23
    "meh"
    Ani zły ani dobry. Nie krzywdzi skóry - więc nie jest zły, ale za tę cenę (4 dychy bez grosika) to mógłby mieć chociaż lepszy atomizer, skoro działania nie widać. Kupiłam go ze względu na słowo "balance" w nazwie wariantu.... Nie zbalansował i nie złagodził twarzy.... Używanie produktów , które nic nie dają mojej skórze- uważam za stratę czasu i pieniędzy.... Jest jeden wyjątek od tej reguły - jeśli stosowanie ich daje mi dużo przyjemności i radości- np. poprzez zapach, konsystencja, etc. Niestety używanie go było dla mnie uciążliwe -atomizer dozował za dużo produktu na raz i za duże krople. Może dlatego tez był u mnie taki wydajny - bo po 2 tygodniach od zakupu- zmuszałam się aby go używać.
    Zalety:
    • nie szkodzi skórze,
    • skład
    • wydajny
    Wady:
    • nie zauważyłam aby balansował moja skórę
    • ogólnie - kosmetyk który nie działa, dodatkowy krok w pielęgnacji , który można pominąć
    • przyznam , że najbardziej zawiódł mnie atomizer- sika z niego.... w Hebe jest tonik Feel Free - który ma cudowny atomizer i (w promocji) kosztuje połowę ceny toniku Resibo
  • 24 czerwca 2021 o 11:08
    Fajnie odświeża
    Lubię tej mgiełki użyć jako odświeżenie cery w ciągu dnia. Najpierw odciskuję nadmiar sebum na chusteczce a następnie regulującą mgiełką spryskuję twarz. Trzymam ją w lodówce, aby w ciągu dnia fajnie się ochłodzić. Spryskuję również dekolt. Skóra jest fajnie nawilżona i odświeżona z tym produktem. Kupiłam w Hebe na promocji, bardziej się opłaca niż na stronie producenta. Ogólnie bardzo przyjemny produkt, na lato idealny. :)
    Zalety:
    • naturalny skład
    • orzeźwia
    • delikatnie nawilża
    • odświeża