Przeciętny podkład, znam znacznie lepsze i tańsze.
To moje pierwsze spotkanie z podkładami marki Gosh, postanowiłam zacząć właśnie od tego X-Ceptional Wear ze względu na dość dobre opinie w internecie ale także wśród moich koleżanek :) lubię tą markę i chce bardziej poznać jej asortyment.
Mój odcień podkładu to dość jasny 12 Natural, wybrałam go ponieważ najbardziej pasował do karnacji mojej cery która jest bardzo blada i wpasował się w nią idealnie, wpada w żółtą tonacje. Jest dość szeroka gama kolorystyczna - każdy znajdzie odpowiedni kolor dla siebie.
Jego cena regularna jest dość wygórowana ok. 55 zł, lecz bardzo często są w promocji w drogerii Hebe i można go upolować już za ok. 30 zł.
To co wyróżnia ten podkład to że wzbogacony został o formułę anti-pollution, która ma za zadanie chronić skórę przed szkodliwym działaniem czynników
zewnętrznych i zanieczyszczeniami. Dodatkowo zawiera jeszcze witaminę E.
Opakowanie to klasyka sama w sobie, czarna, niewielkich rozmiarów tubka o pojemności 35ml,wykonana z dość twardego plastiku, niestety pod koniec produktu problem zaczęło mi sprawiać jego wyciskanie mimo, że stoi na nakrętce i „dzióbek” przez który dozuje się podkład jest wygodny, to podkład ciężko spływa, ciężko nacisnąć tubkę ze względu na jej twardości i trochę trzeba się namęczyć ..
Konsystencja podkładu jest gęsta, ja nakładam go na zwilżoną gąbeczkę i bardzo dobrze mi się go wklepuje w skórę, nie tworzy smug, efektu maski, daje ładne naturalne wykończenie.
Jest bezzapachowy.
Ciężko mi określić jak podkład radzi sobie z tą ochroną anti-pollution, ponieważ regularnie dbam o swoją cerę i staram się ją pielęgnować zarówno przed makijażem jak i po :)
Podkład nie wysuszył mojej cery, nie podkreślił suchych skórek, nie obciążył jej, nie podrażnił, jest lekki i nie czuć go na twarzy, daje świeży wygląd skórze a jego formuła przyjemnie nawilża skórę.
I na tym w sumie kończą się plusy tego produktu. Podkład ma za zadanie również kryć niedoskonałości a tutaj niestety się bardzo zawiodłam. W moim odczuciu to bardziej coś a la krem BB/CC, mam dość problematyczną cerę z przebarwieniami, więc potrzebuje coś mega kryjącego.. jedna warstwa podkładu to jest zdecydowanie za mało, po chwili od aplikacji na cerę wchłania się w cerę i jest niewidoczny, bez żadnego efektu. Druga warstwa i sytuacja się niestety powtarza i jako takie krycie, ale nie pełne uzyskałam dopiero przy trzeciej warstwie, które i tak dostatecznie mnie nie zachwyciło, nie dokładałam już kolejnych warstw bo bałam się efektu maski i obciążenia skóry..
Jego kolejna wada to trwałość, bez bazy, czy dobrej pielęgnacji podkład warzy się po ok. 2h przy odpowiednim zabezpieczeniu skóry to zaledwie max 4h..
Przy tylu warstwach które nakładam na buzię by uzyskać efekty, podkład szybko zaczyna się kończyć a makijaż wykonuję codziennie, niestety to nie jest tani produkt, przy tak częstym użytkowaniu lekko obciąża portfel.
Podkład niestety oksyduje, bardzo lubi ciemnieć zrobiłam zdjęcie nałożony na ręce a później chwilkę po jak zmienił swój kolor.. nie wiem czy będzie aż tak dobrze widać, jak nie to musicie uwierzyć na słowo. :)
Krótko podsumowując, jeżeli szukacie mocno kryjącego podkładu to go odradzam, są znacznie lepsze produkty w niższych cenach. Nie wrócę do niego ponownie.
Zalety:
- przyjemna konsystencja,
- dobrze się blenduje,
- formuła anti-pollution i witamina E w składzie,
- dostępność w drogerii Hebe,
- daje ładne naturalne wykończenie, nie tworzy efektu maski, nie obciąża skóry, nie wysusza.
Wady:
- słabe krycie,
- słaba trwałość,
- kiepska wydajność,
- oksyduje,
- uciążliwe opakowanie, twarde i ciężko wydobyć produkt,
- wygórowana cena.
- Trwałość