Balsamy do ciała

Nivea Nawilżający Balsam do ciała z aloesem 400.0 ml
notino.pl
Nivea Nawilżający Balsam do ciała z aloesem 400.0 ml

• 11 października 2024 o 5:15
    Mleczka do ciała Nivea są the best!
    Na wstępie zaznaczę, że chyba nie jestem do końca obiektywna, bo uwielbiam markę Nivea. Mleczko do ciała z tej samej serii o różanym zapachu ('Rose Touch') to mój ukochany kosmetyk do ciała ever. Używałam go praktycznie codziennie przez ostatni rok. Tym razem dla odmiany kupiłam jego braciszka z tej samej serii, czyli wersję aloesową, którą właśnie recenzuję ('Aloe & Hydration'). KOLOR, KONSYSTENCJA, WCHŁANIANIE Mleczko jest śnieżnobiałe, dość rzadkie, aksamitne w dotyku. Nakładanie go to czysta przyjemność. Bez problemu się rozsmarowuje, nie tworzy smug, nie trzeba go na siłę wcierać. Szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej ani silikonowej, denerwującej warstwy. ZAPACH Z góry zaznaczę, że jeżeli chcecie poczuć prawdziwe czary i magię, kupcie wersję różaną ('Rose Touch'). Przepadniecie! Ale wersja aloesowa też jest naprawdę ładna :) Trudno mi opisać ten zapach. Ogólnie to najpiękniejszy, świeży, czysty i słodki zapach aloesu, jaki można sobie wyobrazić :) Jest łagodny, dziewczęcy i milutki. Wyraźnie czuć go podczas nakładania. Utrzymuje się na skórze przez cały dzień, ale nie męczy, nie nudzi, nie przyprawia o ból głowy. Moim zdaniem ma działanie aromaterapeutyczne: uspokaja i cieszy :) DZIAŁANIE PIELĘGNACYJNE Zaraz po nałożeniu tego mleczka skóra jest wyjątkowo miękka, gładka i nawilżona. Ma naturalny, zdrowy blask. Jest niesamowicie przyjemna w dotyku. Nie mam potrzeby dokładania go w ciągu dnia. Co ważne: moja skóra ciała jest problematyczna. Na nogach i rękach przesusza się i łuszczy, a w okolicy ramion, dekoltu i pleców mam skłonność do wyprysków. Niesamowicie doceniam, że czuję się w tym mleczku do ciała wygodnie i komfortowo. Koi, niweluje uczucie suchości i ściągnięcia skóry na całym ciele. Łagodzi podrażnienia i przynosi prawdziwą ulgę po depilacji. Odkąd go używam, nie pojawiła mi się ani razu łuszcząca skóra na łydkach. Balsam nie spotęgował też moich problemów z trądzikiem w okolicy ramion, a wręcz przyspiesza gojenie blizn po wypryskach. NADAJE SIĘ JAKO... KREM DO RĄK Kilka razy w sytuacjach kryzysowych, kiedy miałam mocno przesuszone ręce i mój krem do rąk nie dawał sobie z tym rady, smarowałam ręce mleczkiem Nivea. Muszę przyznać, że jest świetne. Od razu czułam ukojenie i uspokojenie suchej skóry. Nawilżenie utrzymywało się potem przez wiele godzin. Jedyny minus: na dłoniach mleczko Nivea wchłania się dłużej niż na całym ciele. Ale za to kiedy się wchłonie, dłonie są nawilżone, ale nie oblepione. Można śmiało pisać na komputerze, czytać książki i przeglądać dokumenty bez pozostawiania tłustych plam. OPAKOWANIE Design opakowania jest przemyślany. Biała, prosta, skromna, plastikowa butelka o pojemności 400 ml z zielonymi i granatowymi akcentami kolorystycznymi nie tylko ładnie wygląda na półce, ale też jest wygodna. Łatwo się otwiera (jest zamykana na zatrzask) i łatwo wydobywa się z niej produkt. A pod koniec używania można ją odwrócić i postawić na półce do góry nogami, żeby zużyć mleczko do końca. CENA Kupiłam je w hipermarkecie za 26 zł, ale wiem, że można je złapać na lepszych promocjach. Ponieważ jedno opakowanie wystarcza na kilka miesięcy, a nawet na pół roku używania, myślę, że jego cena nawet bez promocji jest naprawdę w porządku. PODSUMOWANIE Co tu dużo mówić, mleczka do ciała Nivea są genialne i wersja aloesowa jest tego doskonałym przykładem :)) Polecam!
    Zalety:
    • nawilża, zmiękcza, wygładza już od pierwszego użycia
    • pachnie cudownym, słodkim, świeżym aloesem
    • lekka, puszysta konsystencja prawdziwego mleczka
    • łatwo się nakłada
    • szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej, denerwującej warstwy, nie lepi się, nie roluje się
    • dobre dla skóry wrażliwej i suchej, ale też do skóry skłonnej do niedoskonałości, problematycznej, z wypryskami
    • w sytuacjach awaryjnych można go użyć jako kremu do rąk (cudownie koi suchość skóry)
    • ładne, wygodne opakowanie
    • dobra cena
    • bardzo lubię markę Nivea, bo używała jej moja Mama :)
    Wady:
    • moim zdaniem nie ma wad (aczkolwiek wersja mleczka do ciała z tej samej serii pod nazwą 'Rose Touch' pachnie jeszcze piękniej)
    MiiLily
    14 lipca 2024 o 22:06
    Miłe zaskoczenie
    Super działanie i zapach. Generalnie jestem fawortyką delikatnych prostych zapachów a ten balsam do tego typu należy. Piekny zapach aloesu plus bardzo fajne nawilzenie skóry. Stosowałam po kąpieli, po goleniu. Skóra stała się przyjemnie nawilżona nawet na drugi dzień. Mleczko ma delikatna konsystencje przez co łatwo się rozprowadza po ciele. Opakowanie z plastiku (dość grubego) z zamknięciem typu zatrzask - dla mnie ok. Stawiajac butelkę dołem do góry, nie przechylała się a można w ten sposob zuzyc go do końca. Dawno nie stosowałam kosmetyków marki Nivea a zwłaszcza balsamów - z pewnością do niego wrócę. Naprawdę miłe zaskoczenie.
    • działanie
    • jakość
    OlaMK
    17 września 2023 o 8:12
    Dobry ale jednorazowy zakup. Ciężko się w nim zakochać.
    Nivea to dla mnie zawsze totolotek. Nie wiem jak to jest, że w obrębie jednej marki, produkty w danej kategorii aż tak się od siebie różnią. Fakt, że firma jest ogromna, więc pewnie te kilkadziesiąt rodzajów balsamów, może być wynikiem pracy kilkunastu różnych, niezależnych laboratoriów. Ten produkt wpisuję w jasną stronę mocy Nivea. W przeciwieństwie do szerokiej serii balsamów Q10, która mnie zawiodła, ten balsam jest nieinwazyjny. Po nim nigdy nie odczułam swędzenia, dyskomfortu. Moja skóra go dobrze toleruje. Nawet, gdy była podrażniona albo po opalaniu z chęcią sięgałam po ten balsam. Zapach neutralny, nie dominuje, nie meczy. Konsystencja lekka, wodnista, dobrze i szybko się wchłania. Duża, poręczna butelka z zamknięciem typu zatrzask (wolałabym opakowanie z pompką). Na pewno ciężko będzie wykorzystać produkt do końca a przeciąć to opakowanie będzie ciężko. Gdyby to był ranking produktów Nivea, to w obrębie marki miałby u mnie 5. Patrząc przez pryzmat szerokiego wachlarza balsamów dostępnych na rynku, to takie 4, bo nie porywa, nie do zakochania, nie do hitów... ale, że ma to być balsam łagodzący a nie rozpieszczający, to spełnia deklaracje producenta, produkt zgodny z opisem.
    Zalety:
    • dobrze tolerowany, nigdy nie wywołał uczucia swędzenia, dyskomfortu skóry
    • spełnia swoją rolę, po prostu balsam nawilżający, bez udziwniaczy, napinaczy
    • neutralny
    • nie jest bezzapachowy tylko taki z lekkim, nieprzeszkadzającym zapachem, więc jakaś przyjemność ze stosowania jest
    • lekka, nietłusta konsystencja
    • szybko i dobrze się wchłania, nie zostawia tłustej ani śliskiej warstwy, nie powoduje uczucia zapocenia skóry
    • duża pojemność 400ml produktu utrzymanego w nienachalnym klimacie, więc od początku do końca używanego z przyjemnością (nie będzie tak, że z racji zapachu czy działania w połowie opakowania będziemy mieć go dosyć i odstawimy na tył półki)
    Wady:
    • pomimo wielu zalet, nie jest to balsam, który ma predyspozycje do bycia ulubieńcem. Dla mnie jednorazowy zakup.
  • 7 kwietnia 2022 o 19:41
    Nivea Body Lotion Aloe&Hydration
    Odkąd pamiętam, kocham balsamy Nivea. Ten produkt skradł moje serce. Łatwa aplikacja, konsystencja bardzo dobra. Szybko wchłania się, ja zdecydowanie używam go po goleniu ❤️ Łagodzi stany, gdzie mogą pojawić się podrażnienia. Pięknie nawilża i wygładza skórę. Długotrwałe uczucie zadbanej skóry a zapach bardzo przyjemny
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Aplikacja
    • Działanie
  • 7 kwietnia 2022 o 19:15
    Na letnie dni
    Produkt ten kupiłam, ponieważ widziałam go u jednej z instagramerek. Balsam jest bardzo delikatny, szybko się wchłania. Bardzo ładnie pachnie, a zapach pozostaje bardzo długo na skórze. Produkt ten schłodzony bardzo dobrze działa na skórę po opalaniu, ponieważ bardzo dobrze łagodzi oraz nawilża. Opakowanie produktu jest łatwe w użyciu, a sam produkt bardzo wydajny. Jak najbardziej polecam!