Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Soraya Glam Oils, Krem do demakijażu i mycia twarzy

• 1 września 2024 o 0:27
    Absolutnie nie
    Gdy zobaczyłam w nazwie "oils", myślałam, że będzie to olejek do demakijażu w kremowej formie, idealny jako pierwszy etap zmywania make-upu. Niestety kosmetyk totalnie mnie rozczarował. Nie zmywa makijażu, nie daje rady rozpuścić podkładu czy maskary. Zużywam go do porannego mycia twarzy, ale w tej roli też go nie lubię, bo zostawia na skórze tłusty film. Podsumowując, ani to do mycia, ani do demakijażu. Nie polecam.
    nanette
    19 marca 2024 o 15:07
    Na pewno nie
    Uważam, że jest to strata (dość niewielkiej, ale jednak) kwoty pieniędzy. Na co dzień robię dwuetapowe oczyszczanie cery podczas prysznica. W kremiszczu denerwowało mnie wszystko, rozpoczynając od nietrafionej tuby, do której leciała woda a produkt wylewał się na zewnątrz, na dziwnym różanym zapachu kończąc. Nie ma mowy o usunięciu z twarzy makijażu za pomocą tego kremu – może i radzi sobie z podkładem ale tusz i eyeliner zostawia właściwie nienaruszony. Nie chcę go wyrzucać, więc na wstępie przelałam go do wygodniejszej pompki, ale i tak po jego użyciu muszę umyć twarz oczyszczającą pianką.
    Wady:
    • Nieskuteczne działanie
    vronov
    23 lutego 2024 o 20:59
    Do zmycia delikatnego makijażu
    Idealny demakijaż jest kluczowy dla zachowania zdrowej i pięknej skóry - myślę, że o tym fakcie wie większość z was. Obecnie na rynku jest dostęp do ogromnej ilości produktów do demakijażu w wielu mega ciekawych formułach, jak na przykład...krem! Podczas pierwszego użycia produkt ten zaskoczył mnie pod wieloma względami. Oczekiwałam kremu o zbitej i gęstej konsystencji, podobnej do konsystencji klasycznych kremów do twarzy (tych treściwszych). Jednak po otwarciu opakowania okazało się, że kosmetyk przypomina gęstszą, lżejszą emulsję, która jest naprawdę przyjemna w użyciu. Dodatkowy atut kremu to piękny, pielęgncyjny zapach - ciężko jest go do czegoś porównać, po prostu pachnie bardzo przyjemnie. Kosmetyk ten z łatwością poradził sobie z podkładem, kremem BB, cieniami do powiek czy zwykłym tuszem do rzęs i jeśli chodzi o zmycie tych produktów to absolutnie nie mam się do czego przyczepić. Aby jednak domyć wodoodporny eyeliner, tusz czy pomadkę musiałam pomagać sobie płynem micelarnym. Jeśli na co dzień nie malujecie się mocno lub nie używacie wodoodpornych produktów to śmiało możecie po niego sięgnąć. W składzie kosmetyku znajduje się ekstrakt z kwiatów brzoskwini oraz olejek migdałowy. Warto też wspomnieć, że krem nie pozostawia tłustego filmu na skórze, a wręcz przeciwnie - świetnie ją zmiękcza, koi i pielęgnuje, co jest rzadkością wśród produktów do demakijażu. Buzia jest miła i gładka w dotyku, bez uczucia ściągniecia czy wysuszenia. Komu poleciłabym ten krem? Przede wszystkim osobom, które preferują delikatny makijaż i szukają czegoś łagodnego do jego zmycia.
  • 20 lutego 2024 o 0:27
    Nie polecam
    Krem słabo się pieni, bardzo słabo i to jedna z jego głównych wad. Co za tym idzie jest mało wydajny. Drugą z jego głównych wad jest fakt, że niestety słabo oczyszcza. Zawiodłam się i nie zużyłam całego opakowania. Posłuży jako żel do golenia nóg.
    Zalety:
    • delikatny, nie podrażnia
    Wady:
    • słabo się pieni
    • słabo oczyszcza
    • niewydajny
  • 31 października 2023 o 8:23
    Tańszy zamiennik emulsji BasicLab
    Trochę zaskoczyły mnie opinie tutaj w kwc. Ja ten produkt bardzo lubię, zużyłam już kilka opakowań i często do niego wracam. Dla mnie jest to tańszy zamiennik emulsji micelarnej z BasicLab. Co prawda ten produkt jest mniej gęsty i ma zapach, ale działanie jest bardzo podobne. Nie zmywam nim makijażu, bo się nie maluję, ale używam go do pierwszego etapu oczyszczania i w tej roli sprawdza mi się rewelacyjnie. Bardzo ładnie się zmywa, twarz po użyciu jest miękka. Jak zdarzają się okresy, że moja twarz jest bardzo wysuszona i wrażliwa, to ten produkt w ogóle jej nie szkodzi, jest wtedy doskonałym wyborem do mycia. Mógłby być bardziej wydajny, zwłaszcza, że zrobili jego downsizing i teraz produkują opakowania o pojemności 125 ml.
    Zalety:
    • Działanie
    • Jest delikatny
    • Dobrze się zmywa
    • Ładnie oczyszcza
    Drogeria Super-Pharm