Toniki i hydrolaty

Purito Seoul DermHA-3 Liquid Toner intensywnie nawadniający

3 na 51 opinię

• 2 kwietnia 2022 o 18:08
    Bez zachwytu. Moja skóra go nie zauważyła.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Są takie kosmetyki, których można używać i można nie używać. Efekt jest ten sam. Czyli efektu brak. Dla uczciwości recenzji muszę napisać, że nie używam już toników. Nie mają miejsca w mojej pielęgnacji. Rano, po umyciu twarzy - serum z wit. C., wieczorem - retinol. Potem różne dalsze kroki. Ale na tonik miejsca brak. Ale dostałam kilka próbek, więc z ciekawości zużyłam. SKŁAD Jest całkiem niezły. Sporo substancji nawilżających. Ale przede wszystkim gliceryna, więc nic takiego nadzwyczajnego. Jest też oczywiście tytułowy kwas hialuronowy. KONSYSTENCJA Jak woda. Bez zapachu. Rozumiem, że to tonik, więc ta konsystencja jest spodziewana. DZIAŁANIE Nie spodziewałam cudów, ale liczyłam na zwiększenie stopnia nawilżenia skóry. Ale moja skóra niczego nie zauważyła. Tak jakby rzeczywiście dostała zwykłą wodę. A tymczasem kwas hialuronowy powinien dawać ten chwilowy efekt nawilżenia. Nie daje. Na plus - brak podrażnienia, pieczenia skóry, pieczenia oczu. PODSUMOWUJĄC Być może jeśli ktoś kocha toniki będzie miał inną opinię. Dla mnie ten produkt ma konsystencję, zapach i działanie wody z kranu, więc nie widzę uzasadnienia, by wydawać na tonik Purito jakiekolwiek pieniądze.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • skład OK
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek efektu działania