Kremy uniwersalne

Bandi Emulsja z aktywną witaminą C

kialacm
    29 czerwca 2024 o 15:10
    Bardzo dobry produkt dostępny dla każdego
    Kosmetyk ten stosowałam jesienią. Jest on zamknięty w plastikowym opakowaniu z wygodną pompką. Pojemność to 50 ml. Jest to profesjonalny kosmetyk, dzięki któremu możemy zadbać o skórę jak w gabinecie kosmetologa. Jest to profesjonalna, lekka emulsja, która przywraca cerze blask. Nawilża, wyrównuje koloryt, skutecznie redukuje przebarwienia oraz spowalnia procesy starzenia skóry. Zmniejsza istniejące zmarszczki. Do zakupu tego produktu zachęciła mnie przyjaciółka, która bardzo go zachwalała. Weszłam na stronę Bandi i dodatkowo na ten kosmetyk był rabat, więc długo się nie zastanawiałam :D Emulsja ta jest bardzo delikatna, przyjemnie się ją nakłada. Szybko się wchłania, nie powoduje pieczenia, podrażnienia - co dla mnie jest bardzo ważne, ponieważ produkty tego typu potrafią wyrządzić szkodę. Nie klei się, nie roluje i nie wysusza. Jestem posiadaczką cery bardzo suchej, matowej z przebarwieniami. Odkąd używałam tego kosmetyku to moje przebarwienia się zmniejszyły - nie powiem, że zniknęły, bo to by było kłamstwo. Cera stała się lekko rozświetlona i wygładzona. Podoba mi się efekt jaki oferuje ten kosmetyk. Produkty z wiatminą C radzę używać jesienią, zimą, ponieważ w okresie letnim mogą one powodować dodatkowe przebarwienia. Polecam ☺️
    Zalety:
    • wydajny
    • rozświetla
    • wygładza
    • nie podrażnia i nie powoduje pieczenia - jak to przy produktach tego typu
    • delikatna
    • szybko się wchłania
    • nie klei się
    • nie roluje
    • nie wysusza
    Hati_97
    18 maja 2024 o 20:49
    Uczulił mnie :c
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    W swoim życiu testowałam wiele kosmetyków do twarzy, również te z różnymi formami witamy C, a to pierwszy, który mnie uczulił. Cała twarz i szyja jest czerwona i w malutkich krosteczkach. Przyznaję, że nie przetestowałam wcześniej tego kosmetyku na np. nadgarstku, z drugiej strony uczulenie pojawiło mi się po skończeniu dwóch próbek (trzy czy cztery dni od pierwszego nałożenia kremu na twarz), więc nie wiem, czy test by mi coś dał. Co do konsystencji, to jest ona lekka jak na kremy Bandi, ale nadal dość ciężka, nie nazwałabym tego emulsją. Zostawia na twarzy lekką tłustą warstewkę (jak ktoś używał z tej firmy emulsji z ektoiną, to konsystencja imo taka sama). Zapach moim zdaniem ładny, ale czuć, że poszaleli ze składnikami zapachowymi. Może coś z tego mnie uczuliło xd PS. Ciężko mi ocenić stosunek ceny do jakości czy opakowanie, bo miałam próbki w listkach.
    Wady:
    • Uczulił, konsystencja nie jest lekka, wbrew nazwie specyfiku
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 25 lutego 2024 o 23:59
    Nie tego się spodziewałam
    W celu zarówno rozświetlenia poszarzałej cery, jak i wyrównania kolorytu skóry postanowiłam zaopatrzyć się w kosmetyk z witaminą C. Marka Bandi oferuje emulsję z jej bardzo stabilną i zarazem niedrażniącą formą, więc jako osoba o cerze wrażliwej i wielbicielka emulsyjnych formuł byłam pewna, że będzie to dla mnie idealny kosmetyk. Niestety trochę się przeliczyłam. Pierwszym niemiłym zaskoczeniem okazała się dla mnie konsystencja. Sugerując się podaną przez producenta nazwą "emulsja", spodziewałam się dokładnie takiej formuły – lekkiej i płynnej (może nawet do stosowania w roli serum), a okazała się ona gęstsza i typowo kremowa (bliżej temu kosmetykowi do kremu na noc z ceramidami Bielendy niż do emulsji). Mimo że po próbnym rozsmarowaniu na dłoni nie było to tak problematyczne, na twarzy moje odczucia była zgoła inne. Czułam tę "emulsję" przez co najmniej dwie godziny i było to dla mnie bardzo niekomfortowe. Co ciekawe, w opisie produktu producent pisze o "lekkiej emulsji", a w odpowiedzi na pytanie używa już określenia "krem z witaminą C", tak jakby były to w 100% synonimy. Naprawdę nie rozumiem, jaki sens ma nadawanie nazwy, która nie oddaje w pełni stanu faktycznego. Druga kwestia to wykończenie. Emulsja, a właściwie krem, rozprowadza się bezproblemowo i w większości szybko wchłania, jednak pozostawia na skórze specyficzną powłokę, której nie mogę nazwać ani otulającą, ani odżywczą. Na mojej skórze warstwa ta była tłusta i nieprzyjemna w dotyku. Czułam się w tym kremie tak źle, że nie mogłam się doczekać, aż umyję twarz, a gdy już do tego doszło, musiałam stosować dokładne i dwuetapowe oczyszczanie, żeby się jej pozbyć (sama woda, pianka lub emulsja myjąca nie wystarczyły). Trzecia i ostatnia sprawa to zapach. Byłam przygotowana na specyficzną woń witaminy C (objawiającą się czasem czy to czymś bardziej kwaskowatym, czy wręcz kojarzącym się ze spalenizną), jednak obecna tu kompozycja zapachowa zdecydowanie nie wpisała się w mój gust. Propozycja marki kojarzy mi się z czymś ciężkim, tłustym i, co najgorsze, okropnie mdłym. Nie jest to nic zepsutego (kosmetyk ma długą datę ważności) i na pewno znajdzie swoich zwolenników (widziałam opinie, że pachnie "cudnie"), jednak mój nos nie jest w stanie znieść czegoś takiego przez dłuższy czas. Zapach z czasem traci na intensywności, natomiast na moje nieszczęście jest trwały (czułam go nawet po kilku godzinach).  Starałam się nie skreślać emulsji już na starcie i w imię tak chwalonych efektów spróbować się do niej przekonać. Ostatecznie jednak stwierdziłam, że użytkowanie wiąże się dla mnie z tak nieprzyjemnymi aspektami, że nie byłabym w stanie stosować tego kremu regularnie przez dłuższy czas. Z tego powodu nie mogę ocenić rzetelnie długotrwałych efektów. Z krótkotrwałych mogę wyróżnić jedynie rozjaśnienie cery (które po zaprzestaniu stosowania jednak szybko minęło). Żałuję, że kosmetyk aż tak mi nie przypadł do gustu, bo na piśmie zapowiadał się znakomicie i wielu osobom się sprawdził. Mimo wszystko nie chcę zniechęcać do tego kremu, ale lepiej najpierw zapoznać się z próbkami. W końcu stosowanie kosmetyków (poza działaniem) powinno być przyjemnością, a nie przykrą koniecznością.
    Zalety:
    • opakowanie airless
    • zastosowanie 3-O-Ethyl Ascorbic Acid (bardzo stabilnej formy witaminy C)
    Wady:
    • myląca nazwa (wbrew nazwie "emulsja" konsystencja kremu)
    • u mnie uczucie ciężkości na twarzy
    • pozostawienie na twarzy tłustej, nieprzyjemnej powłoki
    • w moim odczuciu nieprzyjemnie mdły i niestety trwały zapach
    • wbrew deklaracjom brak nawilżenia, raczej natłuszczenie (ale nawet sam producent w Q&A wspomina, że produkt w niektórych przypadkach krem może okazać się za słaby)
    • dla osób restrykcyjnie podchodzących do składu: obecność kontrowersyjnych substancji typu Disodium EDTA
    • wysoka cena regularna (w zależności od źródła 90-100 zł, w promocji około 80 zł)
  • 12 czerwca 2023 o 13:03
    profesjonalna robota
    To chyba jedyny kosmetyk w moim życiu, po którym zauważyłam tak ogromną zmianę mojej skóry i to chyba po tygodniu. Miałam bardzo szarą, zmęczoną cerę, zaczerwienioną i nierówną. Emulsja nie dość, że natychmiastowo wyrównuje koloryt skóry, dodaje skórze zdrowego blasku, to jeszcze działa przeciwzmarszczkowo i redukuje niedoskonałości. Witamina C jest tu w stabilnej formie, z którą nic się nie dzieje pod wpływem słońca, wchłania się całkowicie na mojej bardzo suchej i jednocześnie mieszanej cerze do matu. Jest to dla mnie akurat minus, bo lubię mieć na skórze lekką ochronną warstwę, a tutaj muszę w miarę szybko dołożyć coś nawilżającego. Zatem w moim przypadku do stosowania pod krem, jako serum. Ma delikatny zapach witaminy c, a poza tym nic perfumowanego. Stosuję co kilka dni (witamina kumuluje się w skórze) i jest to moje trzecie opakowanie, ale niewykluczone, że poszukam teraz czegoś bardziej odżywczego.
    Zalety:
    • wyrównanie i ocieplenie kolorytu (wow!)
    • zniwelowanie niedoskonałości
    • uczucie ujędrnienia i dobrego wpływu na skórę
    • stabilna forma witaminy c
    Wady:
    • dla suchej skóry nawilżenie jest znikome
    MagFifi
    3 października 2022 o 18:08
    Bardzo ją polubiłam za doskonale nawilżenie
    Emulsja została zamknięta w tubce z pompką m, która doskonale dozuje odpowiednią ilość produktu jaką potrzebuje do twarzy, szyi i dekoltu. A następnie została wsadzona do kartonika z czytelną etykietą i wszystkimi niezbędnymi informacjami. A w środku niespodzianka oprócz produktu jest jeszcze próbka innego kosmetyku bandi do wypróbowania vo uważam za fajny pomysł. Konsystencja jest kremowa, średnio-gęsta i dobrze się rozprowadza oraz szybko wchłania. Sam produkt uważam za wydajny i dobry jakościowo. A teraz efekty na które tak czekamy. Stosowałam tą emulsję zawsze na noc, bo uważam że najlepiej wpływała na stan mojej cery podczas gdy ja sobie smacznie spię. Bardzo dobrze i długotrwale nawilża. Fajnie rozświetla cerę, rozjaśnia przebarwienia, sprawiając że koloryt został wyrównany a skóra stała się bardziej jędrna i gładka. Najbardziej lubię w kosmetykach witaminę C, gdyż ona świetnie działa na moje przebarwienia więc nie mogło być inaczej i tym razem. Dodatkowo produkt przyjemnie pachnie, czuć tutaj najbardziej masło shea, które lubię. Produkt jak najbardziej godny polecenia.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Rozświetla
    • Na dzień I najlepszy na noc
    • Rozjaśnia przebarwienia
    • Odżywia
    • Regeneruje
    • Wydajny