Rzutem na taśmę wskoczyła do ulubieńców 2022 r.
Jestem posiadaczką cery mieszanej, ze skłonnością do powstawania niedoskonałości. Wszystko co "głęboko oczyszczające" zwraca moją uwagę, a jeśli towarzyszy temu obietnica przeciwdziałania powstawaniu niedoskonałościom, to jest duża szansa, że prędzej czy później wpadnie w moje ręce. Nie inaczej było z recenzowaną maską. Okazja do zakupu była zacna, bowiem maseczka wskoczyła na promocję -50%, która jakiś czas temu objęła wszystkie produkty z etykietą "Czujesz klimat?" w Rossmannie.
Po zużyciu jednego opakowania muszę przyznać, że jestem nią zachwycona! Wspaniale złuszcza, oczyszcza i wygładza skórę. Rzeczywiście zmniejsza ilość powstających niedoskonałości. Redukuje zaczerwienienia. Pozostawia skórę odświeżoną, matową, miękką w dotyku. A przy tym wszystkim nie wysusza skóry, nie podrażnia jej, nie powoduje uczucia ściągnięcia czy jakiegokolwiek dyskomfortu.
Maska ma przyjemną konsystencję. Kiedy nałożyłam ją pierwszy raz, wydawało mi się, że jest lekko klejąca, ale było to mylne wrażenie. Jest kremowa, łatwo się aplikuje i szybko spłukuje, Choć zawiera białą glinkę, nie zasycha tak szybko jak inne glinkowe maseczki, których używałam. Jeśli nałoży się ją na 10 minut, to nie ma potrzeby zwilżania skóry.
W składzie - poza wspomnianą białą glinką odpowiedzialną za pochłanianie sebum - znajdują się też m.in. woda matcha i mirt cytrynowy (antyoksydanty redukujące niedoskonałości i normalizujące sebum), kompleks morskiego aminokwasu strombiny ze srebrem i bentonitem (chroni ekoflorę skóry), a także piasek korundowy (delikatnie peelinguje). Podobają mi się składy wielu kosmetyków Tołpy i tak też jest w przypadku tego produktu.
Maska ma przyjemny zapach, który jest połączeniem matchy i cytrusów. Została zamknięta w tubce o pojemności 40 ml. Wystarczyła mi na kilka użyć, więc wydajność jest w porządku. Opakowanie wykonano z aluminium, dzięki czemu nie zasysa ono powietrza i bakterii.
Podsumowując, jest to świetna maseczka, jedna z najlepiej oczyszczających spośród wszystkich, których do tej pory używałam. Działanie, skład, formuła, cena, dostępność - wszystko na tak! Jest to produkt przeznaczony do skóry wrażliwej, alergicznej, mieszanej i z niedoskonałościami, ale moim zdaniem przetestować ją powinien każdy. Kosztuje 34,99 zł, zdecydowanie jest warta takiej kwoty, ale warto wspomnieć, że czasami można ją upolować w promocji, np. w Rossmannie. Wówczas kosztuje około 25-28 zł. Maskę zaczęłam stosować w listopadzie i teraz śmieję się, że rzutem na taśmę wskoczyła do ulubieńców minionego roku. ;)