Kremy uniwersalne

Tołpa Authentic authentic krem matowa skóra 40 ml

Iga152
    4 lipca 2024 o 14:19
    Tołpa Matowa skóra
    Produkt jest zapakowany w aluminiową tupke, którą można zwijać. Krem co prawda matuje skórę, ale również ją wysusza. Po nałożeniu nie wchłania się całowicie w skórę, a robi dziwną suchą warstwę na twarzy, jakby skorupę, która się roluje. Nie ma możliwości na niego nałożyć SPF lub podkład. Niestesty nie dałam rady zużyć go do końca.
    Domai
    9 grudnia 2023 o 23:41
    Tołpa - matujący krem
    Krem zamknięty w wąskiej tubce z aplikatorem, jego konsystencja jest bardzo rzadka przez co niewygodnie się go aplikuje. Spełnia on jednak swoją rolę - delikatnie nawilża skórę i zapewnia mat na dłużej.
  • 25 listopada 2023 o 19:28
    Dobry ale bez rewelacji
    Jest całkiem przyjemny, skóra jest gładka i nawilżona, ale niedługo po nałożeniu wydaje się "ściągać" skórę. Mam cerę mieszaną i przetłuszczającą się w strefie T. Skóra po użyciu kremu rzeczywiście się nie przetłuszcza ale też nie łączy się z podkładem lub innymi kosmetykami które używam w czasie porannej pielęgnacji, dlatego kiedy się maluję, muszę używać innego kremu, a ten używam z mocniej nawilżającym serum aby uniknąć efektu ściągnięcia, albo na noc z maseczką po kremie.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • efekt "ściągnięcia"
  • 27 września 2023 o 13:56
    Jest ok, ale liczyłam na więcej
    Zacznę od tego, że moja cera jest sucha na policzkach i normalna w strefie T, gdzie latem bardzo lubi się wyświecać gdy nie nałożę makijażu. Pomyślałam, że może ten krem sprawdzi się właśnie w strefie T, ale niestety, wielkich rewelacji nie było. Krem zamknięty jest w metalowej tubce. Średnio lubię to rozwiązanie, bo łatwo ją uszkodzić i się odkształca. Krem jest biały i bezzapachowy. Jest dość rzadki, przez co łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Nie jest tłusty, ale na twarzy zostawia połysk. Jeśli chodzi o rezultaty, po godzinie powinien być widoczny efekt zmatowienia skóry. Gdy stosowałam krem solo, niestety nic takiego nie zauważyłam, a na tym najbardziej mi zależało. Pod makijażem ładnie trzyma mat, ale akurat w tej sytuacji każdy krem się u mnie sprawdza, więc tak naprawdę niezbyt się u mnie sprawdził. Dla strefy T dawał u mnie wystarczające nawilżenie. Ogólnie krem jest ok, ale spodziewałam się po nim lepszego efektu matu, szczególnie w sytuacji, gdy nie wykonuję makijażu. Sam krem jest wydajny, ale ma tylko 3 miesiące terminu przydatności.
    Zalety:
    • Bezzapachowy.
    • Łatwo się rozprowadza.
    • Szybko się wchłania.
    • Nie jest tłusty.
    • Wydajny.
    • Niedrogi.
    • Pod makijażem dobrze trzyma mat.
    • Stosowałam tylko w strefie T i tu nawilżenie było wystarczające.
    Wady:
    • Solo nie matowi, wyświeca się jak inne kremy.
    • Krótki termin przydatności.
  • 26 września 2023 o 19:18
    Świetnie matuje skórę, ale sprawia wrażenia jednoczesnego wysuszania skóre
    Opakowanie zgrabne i minimalistyczne, bardzo wygodnie się z niego korzysta. Krem dość ciężko się rozsmarowuje, mimo rzadkiej konsystencji i lubi pozostawiać białe smugi, gdy nałoży się go za dużo. Ale momentalnie matuje! Skóra jest satynowa w dotyku, absolutnie nie świecąca się, choć jednocześnie mam wrażenie, że ściągnięta i nieco przesuszona. Choć wieczorem po umyciu twarzy nie zauważam większego przesuszenia przez ten krem (nie stosowałam go codziennie).