Kremy uniwersalne

Bioderma Sensibio Defensive - Krem do twarzy 40ml
Bioderma Sensibio Defensive Krem do twarzy 40 ml
Bioderma Sensibio Defensive

• 11 marca 2025 o 17:00
    Hit do wrażliwej i odwodnionej skóry
    Sensibio Defensive jest lekkim kremem, który fantastycznie nawilża skórę. Idealny pod oczy - nie podrażnia, pięknie nawilża, nie zapycha skóry. Czasami kuszę się na jakieś nowości, ale za każdym razem wracam do tego produktu. Mój mąż używa wersji Rich i tym produktem zamienił 3x droższy krem dla mężczyzn, który w połowie nie był tak dobry jak Bioderma Sensibio Defensive. Polecam :)
    Zalety:
    • lekka formuła, nie zapycha skóry, doskonale nawilża
    EwaKK11
    19 kwietnia 2024 o 19:51
    Taki w porządku, przyjazny kremik
    Krem, który na pewno krzywdy nie zrobi. Dobry dla cery wrażliwej, dobry przy podrażnieniach (u mnie po peelingu albo zaczerwienianiach po użyciu niewłaściwych kosmetyków, kiedy skóra zareaguje alergicznie). Opakowany w tubkę z takiego plastycznego plastiku. Dobrze się dozuje ale sporo kosmetyku zostaje pod koniec i trzeba rozciąć. Wcale nie uważam, żeby był lekki - tzn. w porównaniu do innych "lekkich" kremów, których konsystencja jest raczej jak w emulsjach albo żelowa. Tu konsystencja kremu średnio-gęstego. Barwa biała. Bez zapachu. Wydajność... bez szału. Wchłania się na poziomie standardowym. Plus, że nie klei i dobrze współgra z kolorówką. Dzięki gęsteszej konsystencji dłużej utrzymuje nawilżenie naskórka niż te standardowe, superlekkie kremy. Ogólnie, dobry krem ale bez szału jak na cenę. Warto wypróbować przy promocji (których jest mnóstwo i krem można kupić nawet i o połowę taniej). W moim odczuciu na 4+ (do piątki brakuje niższej ceny standardowej), ale, że łatwo kupić taniej, to i na 5 mogę naciągnąć.
    Zalety:
    • przyjazny dla skóry
    • koi i można nałożyć fluid bez obaw
    • bezzapachowy
    Wady:
    • zbyt wysoka cena standardowa
  • 22 marca 2024 o 11:32
    Idealny dla wrażliwej cery
    Bardzo lubię serię bioderma sensibio i ten krem też mnie nie zawiódł. Mam wrażliwą, mieszaną i odwodnioną cerę. Większość kremów mnie zapycha albo uczula i bardzo ciężko jest mi znaleźć kosmetyk, który nie robi mi krzywdy. Ten krem pokochałam. Nawilża, nie zapycha, koi skórę, nie zostawia tłustej warstwy i nadaje się pod makijaż. Czego chcieć więcej ????
    Zalety:
    • nawilża
    • koi cerę
    • nie zapycha
    • nadaje się pod makijaż, nie zostawia tłustej warstwy
    AKA10
    22 października 2023 o 18:45
    Poprawny
    Lubię Biodermę ale ten krem mnie nie zachwycił. Ot, poprawny, co jak na tę świetną markę nie jest wielkim osiągnięciem. Na pewno spełnia obietnice producenta, co do możliwości stosowania na podrażnioną skórę. Nie robi krzywdy, jest bardzo dobrze tolerowany. Trzymam go w lodówce, żeby dodatkowo chłodził moją poddenerwowaną skórę. Ciężko jest mi go ocenić. Pierwsze słowo, jakie przychodzi mi na myśl, to "papierowy". Niby bez zapachu a czuję jakby papier. "Lekka konsystencja" też inaczej mi się kojarzy. To jest typowy, średniej gęstości, biały krem. Wchłania się adekwatnie, co do struktury. Ja go czuję na twarzy. Nawilża i odżywia poprawnie, jak każdy, nawet i tańszy krem. Oczywiście krem dla wrażliwców, więc skład adekwatnie dopracowany. Tubka miękka, trwała, sprawuje się dobrze ale pod koniec radzę przeciąć, ponieważ zaskakująco dużo kremu zostaje w opakowaniu. Jest dobry ale nie bardzo dobry, więc moja ocena to 4.
  • 4 września 2023 o 19:05
    Moja skóra bo pokochała
    Szukałam lekkiego i nawilżającego kremu na co dzień i pod makijaż do mojej twarzy. Koleżanka poleciła mi ten i na szczęście się na niej nie zawiodłam bo zakochałam się od pierwszego użycia. Posiada przyjemną konsystencję, która dobrze rozprowadza się po skórze, a dodatkowo szybko się wchłania. Świetnie nadaje się pod makijaż i jest bezzapachowy, więc to dla mnie mocno na plus.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Dobrze nawilża
    • Nadaje się pod makijaż
    • Jest wydajny