Kremy uniwersalne

Apteka Polska APTE.PL
CeraVe Nawilżający żel-krem do skóry mieszanej i tłustej, 52 ml

• 2 kwietnia 2025 o 11:40
    Cerave Krem Żel
    Nawilżający Krem Żel Oil Control marki Cerave to doskonały wybór dla osób z cerą tłustą. Produkt świetnie nawilża skórę, nie pozostawiając jej uczucia tłustości ani nie powodując świecenia, co jest dużym plusem. Niestety, krem nie sprawdza się najlepiej jako baza pod makijaż, ponieważ podkład ma tendencję do ciastkowania się na jego powierzchni. Mimo tego, w codziennej pielęgnacji działa rewelacyjnie – skóra jest dobrze nawilżona, matowa i świeża. To świetna opcja do stosowania na noc lub samodzielnie w ciągu dnia.
    Zalety:
    • Matowi i nawilża skórę, bezzapachowy,
    Wady:
    • Nie nadaje się pod makijaż,
  • 19 lutego 2025 o 17:40
    Żel krem idealny na zimę
    Konsystencja lekkiego żelu z kremowym wykończeniem, szybko się wchłania. Produkt jest bezzapachowy, co sprawia, że jest idealny dla wrażliwej skóry. Po zastosowaniu skóra jest wyraźnie nawilżona i ukojona. Produkt szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu i nadaje się pod makijaż. Idealny dla osób z suchą i atopową skórą i dla skóry tłustej ponieważ przede wszystkim plotkuje wydzielanie sebum - zmniejsza. Super się nosi, nie roluje się pod makijażem jednak trzeba odczekać 15 min żeby w pełni się wchłonął. Opakowanie bardzo wygodne i higieniczne ponieważ jest na pompkę.
    • Nawilżenie
    • Delikatnie matowi skórę
  • 6 listopada 2024 o 13:45
    Redukcja wydzielania sebum
    Długo czekałam na taki krem. Matujące kremy często powodują uczucie suchości, skóra bywa nieprzyjemnie ściągnięta i tępo-matowa. Tutaj taki efekt nie występuje. Krem ma super lekką konsystencję, kremo-żel, który bardzo szybko się wchłania, pozostawiając skórę gładką, bez uczucia lepkości. Skóra jest matowa przez cały dzień, sebum praktycznie w ogóle nie występuje. Wieczorem, podczas mycia twarzy nie odczuwałam tłustości. W ciągu dnia skóra jest niesamowicie gładka. Krem idealnie nadaje się pod makijaż czy pod SPF. Gwarantuje świetny balans pomiędzy nawilżeniem a matowieniem skóry. Przyjemnie nawilża i lekko napina skórę, a przy tym sebum jest zredukowane do minimum. Skóra jest czysta, nie zapycha się. Idealny krem dla skóry tłustej, mieszanej, trądzikowej. Dla mnie must have latem, gdy moja skóra produkuje znacznie więcej sebum. Dodatkowo super wygodne opakowanie z pompką, bardzo higieniczne dozowanie, nic się nie marnuje, a tubka jest lekka i poręczna. Krem nie ma zapachu, co w mojej ocenie jest na plus. Dla mnie game changer w pielęgnacji skóry mieszanej.
  • 3 listopada 2024 o 21:01
    Nawilża, matuje odblokowuje pory i regeneruje
    ◾️Zacznę od tego, że moja skóra przeszła istną metamorfozę z suchej odwodnionej zamieniła się w tłustą z licznymi niedoskonałościami w postaci wyprysków oraz zatkanych porów. ◾️ Nie mogę wykonać makijażu, bo już po godzinie wyświęcam się i wszystko spływa z mojej twarzy. ◾️Długo szukałam kremu idealnego takiego, który, by matowił, sprawił by skóra produkowała mniej sebum, a jednocześnie koił i regenerował skórę i w końcu znalazłam ten, ten żel krem spełnia moje oczekiwania i jest dla mnie numerem 1 w ostatnim czasie. ◾️Opakowanie: ➖️Żel Krem zamknięty jest w plastikowym opakowaniu typu tuba. ➖️Tuba wykonana z dobrej jakości plastiku. Tubka posiada aplikator typu pompka i nakłada przezroczystą nakrętkę. ➖️ Tubka w kolorze granatowo białym. ➖️Napisy na opakowaniu w kolorze granatowym czarnym oraz białym. ➖️Napisy czytelne szczegółowe, lecz w obcym języku. Informacje w języku polskim znajdują się na opakowaniu kartonowym, które niestety wyrzuciłam. ➖️Opakowanie poręczne i dobrze trzyma się go w dłoni. ◾️Pojemność: ➖️Tubka o pojemności 52ml ◾️Data ważności: ➖️Żel Krem należy zużyć w ciągu roku od otwarcia. ◾️Konsystencja-kolor-zapach ➖️Żel Krem w kolorze białym o lekko kremowo żelowej konsystencji. ➖️Żel Krem bez wyczuwalnego zapachu. ◾️Skład: ➖️Ceramidy ➖️ Kwas hialuronowy ➖️Niacynamid ◾️Użytkowanie: ➖️ Żel Krem posiada wygodny aplikator typu pompka, który nie zacina się I dobrze dozuje produkt. ➖️ Żel Krem łatwo się rozprowadza i niemal natychmiast się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. ◾️Efekty : ➖️Żel Krem redukuje wydzielanie sebum moja skóra w końcu jest matowa i nie wyświeca się, a mój makijaż wytrzymuje cały dzień. ➖️Żel Krem matowi skórę, ale również ja nawilża, przez co moja skóra wygląda perfekcyjnie. ➖️ Żel Krem nie zatyka porów wręcz je otwiera, dzięki czemu skóra wygląda nieskazitelne. ➖️Jeśli mam jakieś podrażnienia to kosmetyk regeneruje moja skórę i odbudowuje ja
    Zalety:
    • Matowi ale jednocześnie nawilża
    • Sprawia że skóra produkuje mniej sebum
    • Doskonały skład
    • Odblokowuje pory
    • Niweluje niedoskonałości
    • Regeneruje
    Wady:
    • Brak wad
  • 14 października 2024 o 11:14
    Najlepszy krem do cery tłustej!
    Produkt ma bardziej kremową konsystencje, łatwo rozprowadza się po twarzy i szybko się wchłania. Pozostawia matowy efekt, który utrzymuje się przez cały dzień. Idealnie sprawdzi się tez pod makijaż, dzięki niemu przestałam używać pudru! Moja cera jest wyjątkowo tłusta i wydziela dużo sebum, nosze tez okulary i na nich często nawet pozostawał ten efekt co zwiększało częstotliwość ich czyszczenia . Odkąd używam tego kremu mogłam się pożegnać z tym problemem, co jest mega ulgą. Krem ma przyjemny zapach i bardzo wygodna pompkę do aplikacji. Zdecydowanie mój nr 1, cieszę się ze na niego trafiłam.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Spełnia swoje zadanie
    • Matujący
    • Wygodne opakowanie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta