Kremy uniwersalne

Bioderma Sensibio, Defensive Rich Bogaty kojący krem do skóry suchej i bardzo suchej

Bioderma Sensibio Defensive Rich Krem do twarzy 40 ml
Bioderma Sensibio Defensive Rich
e-ZikoApteka.pl
Bioderma Sensibio Defensive Rich - Krem do twarzy 40ml
notino.pl
Bioderma Sensibio Defensive Rich - Krem do twarzy 40ml

• 25 maja 2025 o 20:15
    dobry na codzień
    Krem zaczęłam testować kilka miesięcy temu, zachęcona kremem biodermy fioletowym, naprawiającym barierę ochronną skóry. Kiedy moja skóra “wyszła” z zapalenia i bycia podrażnioną wszystkim co możliwe, przerzuciłam się na coś lżejszego. Krem bardzo dobrze sprawdził mi się w momencie względnego spokoju mojej skóry, po prostu nawilżał i cerę trzymał w ryzach. Kiedy pojawiły się przesuszenia i alergie spowodowane innym produktem, krem nie pomógł mi na żadne łuszczące się i czerwone plamy na twarzy. Napewno bardzo łagodzi i koi cerę zmęczoną i podrażnioną po całym dniu noszenia makijażu, zdecydowanie rano jest w o wiele lepszym stanie. Pomoże też na jakieś niezbyt usilne swędzenie. Więc w takiej kategorii go ocenię- jako krem do skóry wrażliwej, normalnej, w celu utrzymania jej w ryzach. Nie wydaje mi się, że na większe problemy skórne będzie w stanie pomóc. Produkty biodermy nie są niestety specjalnie wydajne, według mnie oczywiście, a ten konkretny krem starczył mi na około miesiąc, ale tylko dlatego, że czasem stosowałam go zamiennie z czymś innym. Generalnie każdy krem firmy starcza mi na 3 tygodnie, maksymalnie miesiąc.
    Zalety:
    • Łagodzi
    • Nawilża skórę normalną
    • Nie ma zapachu
    • Gładko się rozprowadza
    • Jest dobry pod makijaż
    • Nie zapycha i nie podrażnia
    • Pomaga na drobne zadrapania i swędzenia
    • Łagodzi zmęczoną skórę
    • Dobrze łączy się z innymi produktami jak serum czy kwas
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Nie pomoże na większe problemy skórne mimo obietnic producenta
  • 7 lutego 2025 o 18:33
    Idealny krem na zimę
    Bioderma Bogaty kojący krem do skóry suchej i bardzo suchej jest moim ulubionym w okresie jesienno-zimowym. Ma boaatą konsystencję, dobrze nawilża skórę przez mrozem i chroni ją. Skóra jest po nim gładka i miękka, i przede wszystkim dobrze nawilżona. Często do niego wracam również latem, gdy moja twarz jest wysuszona promieniami słonecznymi i wysoką temperaturą. Opakowanie jest higieniczne. Produkt można zaliczyć do tych kremów bardziej wydajnych, wystarczy niewilka ilość, aby już dokładnie pokryć twarz.
    • higieniczne opakowanie
    • skóra po nim jest nawilżona
  • 23 stycznia 2024 o 19:41
    Niezawodny krem na zimę
    Krem kupiłam po raz pierwszy rok temu, kiedy zimą poszukiwałam ratunku dla mojej przesuszonej skóry twarzy i się nie zawiodłam. Krem jest zamknięty w poręcznej plastikowej tubce, więc chętnie zabieram go ze sobą w weekendowe podróże. Wygląda dosyć profesjonalnie i wzbudził moje zaufanie, które zresztą nie zostało zawiedzione. Moja skóra zimą wymaga szczególnego nawilżenia, gdyż niska temperatura i suche powietrze w domu czy pracy powodują skłonność do powstawania suchych "placków", szczególnie przy skroniach oraz na policzkach. Krem od Biodermy poradził sobie z tym problemem niemal błyskawicznie, a stosowany regularnie zapobiegał jego nawrotom. Stosuję go zimą, głównie na noc, gdyż latem moja skóra nie wymaga takiego nawilżenia. Dodatkowym plusem jest brak zapachu - nie lubię gdy kremy do twarzy zbyt intensywnie pachną. Niestety krem nie jest zbyt wydajny, kończy się dość szybko, a cena do niskich nie należy, dlatego warto polować na niego w promocji. Mimo to z czystym sumieniem polecam, na zimę jest niezawodny.
    Zalety:
    • świetne działanie nawilżające
    • ratunek dla suchej skóry zimą
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
    Bekace
    17 października 2023 o 14:11
    Swietny wybór kosmetyczny
    Dużo słyszałam o tym kremie i przyszedł czas na testy. Świetnie odżywia, podoba mi się zapach i konsystencja, skóra jest bardzo miła i miękka w dotyku. Polecam wszystkim.
    Swistu
    18 września 2023 o 14:06
    Najlepszy i najdelikatniejszy
    Jest to mój ulubiony krem ratujący moją skórę w przypadku podrażnienia i jeden z niewielu, który moja skóra wtedy toleruje. Dobrze się rozprowadza, koi natychmiastowo, dodatkowo nie powoduje powstawania zaskórników
    Otrzymałam do testów od marki/producenta