KWC LogobyWIZAŻ logo

Phosphatidylcholine właściwości i zastosowanie

Fosfatydylolocholina, lecytyny, żółtko jaja

Fosfatydylocholina to fosfolipidy, który bierze udziałał w rozmaitych procesach przemian materii. Substancja zawiera nie mniej niż 95% fosfolipidów. Obficie występuje w przyrodzie i jest codziennie wprowadzana do naszego organizmu wraz z żywnością, w której występuje (szczególnie z: lecytyną sojową, wątróbką i żółtkiem jajka). Mechanizm działania polega na rozpuszczeniu i eliminowaniu tkanki tłuszczowej. Fosfatydylocholina z łatwością przenika przez błony komórkowe do ich wnętrza, a podana w większych ilościach powoduje rozluźnienie struktury błon i w efekcie ich rozerwanie. Po wniknięciu do niej powoduje rozpad nagromadzonych w niej trójglicerydów.

Działanie w kosmetykach

Efektywny spalacz tłuszczu. Stosowany najczęściej w kremach redukujących tkankę tłuszczową. Fosfatydylocholina jest substancją czynną, która po zastosowaniu na partie ciała zawierające niedoskonałości, wprowadza odpowiednie i zdecydowane działanie. Stosowana w formie ampułek w kosmetyce profesjonalnej.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia naturalnego
  • Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

  • Emulgator, emulsyfikator
  • Reduktor, reduktor tkanki tłuszczowej
  • Substancja aktywna
  • Substancja antystatyczna
  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja zmiękczająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Phosphatidylcholine

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.