Serum do twarzy

OnlyBio LimonCello, Odżywcze glow serum

Goya5
    23 sierpnia 2024 o 11:45
    serum naturalne 98%, wegańskie, bez mikroplastiku
    od jakiegoś czasu zaczęłam zwracać uwagę na składy w kosmetykach. Nie chcę już używać kremów i serum z mikroplastikiem, który nie pozwala przeniknąć substancjom aktywnym w głąb skóry, a tym samym właśnie tam odżywiać i pobudzać skórę. Zachwyciłam się innym serum i kremem z tej firmy ( Ritualia, Face Lift Yoga, Skoncentrowane serum przeciwzmarszczkowe- fioletowe), więc postanowiłam wypróbować Limoncello. Mam skórę dojrzałą, mieszaną, ale po słonecznym lecie zamierzam rozjaśniać przebarwienia, oraz nasycać skórę witaminą C. Opakowanie kartonowe bardzo mi się podoba-kolory są słoneczne, zachęcające do kupienia, oraz producent zawarł istotne informacje odnośnie poszczególnych składników zawartych w produkcie. Bardzo fajna sprawa, gdyż przy okazji uczymy się. 98% składników jest pochodzenia naturalnego i właśnie tego szukam! Serum jest zamknięte w szklanym słoiczku, o grubym szkle, a w zakrętce jest pipeta, którą nabiera się drogocenny płyn. Tak, nie jest łatwo nabrać gęsty płyn pipetką, i przy końcu ilości serum dużo jeszcze zostaje w słoiczku. Trudno, poradzę sobie i z tym. Ze względu na fakt, iż mika zawarta w serum ma właściwości rozjaśniające, daje efekt glow na skórze, to po jego nałożeniu na skórę , dobrze jest rozetrzeć bardzo dokładnie, gdyż w przeciwnym wypadku powstają smugi. Gęsty, żółty płyn jest wydajny, wystarcza jego mała ilość do rozsmarowania na dłużej (1-1,5 miesiąca). Skóra nie lepi się , ale też nie nakładam na to już żadnego makijażu, więc nie wiem, czy nie roluje się inny puder w kremie. Zapach jest ananasowo-cytrusowo-mangowy (?), i odpowiada mi on bardzo! Polecam stosować serum, a na niego krem z tej samej serii, gdyż przy serum aktywne naturalne składniki utleniają się i wówczas krem tworzy taką jakby kołderkę, zamykając rytuał pielęgnacyjny. Polecam to serum, aczkolwiek powrócę do niego za jakiś dłuższy czas, bo mam w planach wypróbować inne kremy i serum z tej firmy. Do tej pory hitem dla mnie jest fioletowa Yoga i zapach jej jest rozkoszą dla zmysłów.
    Zalety:
    • cytrusowy zapach bardzo mi odpowiada
    • ładne kartonowe opakowanie i cenne informacje o składnikach w nim zawartych
    • serum naturalne 98%, bez mikroplastiku
    • szklane opakowanie solidne, ale do poprawy nabieranie serum pipetą
    • efekt glow na skórze po jego zastosowaniu
    Wady:
    • cena regularna zbyt droga dla mnie, zapolowałam na promocji
    • nabieranie płynu pipetą do poprawy przez producenta
  • 16 czerwca 2024 o 16:23
    Pod makijaż jest całkiem fajne
    Używanie serum z witaminą C to obowiązkowy element mojej pielęgnacji porannej. Nakładam je pod krem z filtrem. Jest zamknięte w szklanej buteleczce ze szklaną pipetą. Pachnie przyjemnie i świeżo, cytrynowe. Ma kremową formułę, dość płynną. Szybciutko się wchłania, dobrze współgra z makijażem. Dobrze mi się go używa. Lekko odżywia skórę pozostawia ją miękką. Ma dobry skład ze stabilną formą witaminy C. Moja normalna cera 30+ je dobrze toleruje. Kupiłam je za niecałe 25 zł i to jest uczciwa cena za ten produkt, 45 zł- cena regularna, to trochę dużo
    Zalety:
    • dobry i odżywczy skład
    • przyjemny zapach
    • delikatne odżywianie skóry
    Wady:
    • stosunkowo wysoka cena regularna
    anioue
    8 marca 2023 o 13:53
    Zdecydowane nie
    Kupiałam razem z musem-kremem pod oczy tej serii. Tak jak w przypadku tamtego produktu i tutaj opakowanie to jakiś żart producenta. Serum samo w sobie ma baaaardzo gęstą konsystencję. Pachnie delikatnie cytrusami. Po nałożeniu dobrze się rozprowadza i daje efekt natychmiastowego rozświetlenia skóry. Efekt uzyskiwany nie poprzez dogłębne odżywienie, a przez wierzchnią warstwę. Nie będę jednak narzekać, bo nie uczulił mnie, nie zapychał i dawał delikatne nawilżenie. Jeśli ktoś potrzebuje mocniejszego, to nie jest to produkt dla niego. Pompka działa bardzo topornie. Trzeba się namęczyć, żeby w końcu udało się wpompować do pipety odrobinę produktu. Ostatecznie zawsze musiałam robić to dwa razy, aby nabrać odpowiednią ilość kremu. W końcu się wkurzyłam i przetoczyłam do innego opakowania pozostałą mi część produktu i od razu lepiej się go użytkuje. Do reszty, która już nie chciała przejść, bo przelewanie tak gęstej cieczy jest bardzo trudne, dolałam odrobinę wody i wymieszałam. Teraz nakłada się już dużo lepiej, choć dalej daleko od ideału. Myślę, że za żadne pieniądze nie warto się tak męczyć. Szczególnie, że są produkty na podobnej półce cenowej, które dadzą równie dobry efekt.
    Zalety:
    • zapach, cena, delikatny i natychmiastowy efekt glow
    Wady:
    • opakowanie, konsystencja, nakładanie, nie do końca się spisywał jeśli chodzi o nawilżenie i odżywienie skóry
  • 12 lipca 2022 o 12:12
    Pipeta w tym wydaniu to koszmar
    Głow serum od marki Onlybio bardzo zachęca opakowaniem, szata graficzna zapachem oraz stabilna forma Wit C. Skuszona zakupiłam i stosowałam przez półtora miesiąca bo na tyle produkt mi wystarczył (to niezły wynik). Z moich obserwacji wynika że produkt świetnie nawilża , wygładza rozświetla no i ładnie pachnie :p Czy zauważyłam wyrównanie kolorytu? Zmniejszenie przebarwień? Raczej nie i nie spodziewam się tego po tym serum. Rozjaśnienie jest efektem optycznym a nie długotrwałym. Ogólnie podoba mi się ten produkt i chętnie kupiłabym ponowne opakowanie gdyby serum posiadało inna pipetę gdyż ta jest upierdliwa w stosowaniu. ;)
  • 2 lipca 2022 o 1:24
    Polecam na dzień, bo zawiera mikę oraz inne pigmenty mineralne - bardzo przyjemna, wydajna konsystencja, ale rozjaśnienie w dużej mierze optyczne - produkt nie tak udany jak krem-mus pod oczy z tej samej serii
    Mam mieszane uczucia odnośnie do tego serum, bo: + ma przyjemną w użyciu konsystencję - łatwo się rozprowadza, można dać malutko, ale też dołożyć treściwie, nie roluje się + może być wydajny, jeżeli damy dosłownie 3-4 krople na twarz (po jednej w każdej ze stref - czoło, policzki, nos-broda + bardzo dobra wchłanialność do miękkiego, lekko świecącego się glow - nie zostawia żadnego tłustego filmu - nie czuć warstwy olejowej ze składu, a jest jej sporo + daje wyraźne i natychmiastowe uczucie nawilżenia - często nie stosuję już pod nie ani na nie dodatkowego serum czy kremu nawilżającego + bardzo dobrze się aplikuje, nawet na innych wodnych warstwach pielęgnacji + tak jak nie lubię owocowych zapachów w kosmetykach, tutaj mango pachnie prawdziwie i nie razi, nie jest to męczący zapach, choć potrafi się utrzymywać na skórze + ma ciekawe graficznie tekturowe opakowanie + miłe powitanie pod wieczkiem tekturki - "Nice to C you!" + prosty, czytelny skład - przedstawiony jasno na opakowaniu + produkt wegański + ma certyfikat Ecocert + 99% składników pochodzenia naturalnego + długie PAO - 6 m-cy + obecność stabilnej acz nie drażniącej formy witaminy C w składzie + zawiera dwutlenek tytanu i tlenek cyny, które są mineralnymi filtrami UV, tutaj raczej jako pigmenty, bo prawie na końcu składu, ale zawsze Z drugiej strony patrząc na skład, który producent tak eksponuje, rzuca się w oczy, że: - składnik aktywny, które ma szansę zadziałać długotrwale rozjaśniająco, czyli witamina C, znajduje się dopiero pod koniec pierwszej 10-ki składu - nie znamy stężenia witaminy C (mowa jest tylko o 10% kapsułkowanej emulsji z witaminą C) - w składzie znajduje się mika i dwutlenek tytanu, czyli barwniki - pigmenty rozjaśniające i odbijające światło, co daje optyczne wrażenie natychmiastowego rozjaśnienia i ujednolicenia skóry - mika zostawia wyraźne drobinki mieniące się, które migrują po twarzy i tworzą trochę holograficzny efekt - opakowanie jest fatalne - pipetka z tłokiem od góry, którą nie da się sensownie nabrać produktu - producent powinien napisać, że taką pipetę trzeba lekko wyjąć, nacisnąć i dopiero zanurzyć w buteleczce - sama buteleczka jest szklana, solidna, ale mam wrażenie, że ma bardzo grube szkło a nie widać ubytku produktu, mimo podświetlenia - nie da się wydobyć produktu do końca - chyba że inną pipetą Reasumując, serum jest bardzo przyjemne w stosowaniu, również dzięki szacie graficznej, zapachowi oraz gdy już nauczymy się nabierać produkt specyficzną pipetą. Daje optyczne rozjaśnienie i miękki glow, który bardzo lubię, oraz odczuwalną natychmiastowo dawkę nawilżenia. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z obecności drobinek mieniących oraz faktu, że część efektu rozjaśniającego jest jedynie powierzchowna i optyczna. Ja do niego nie wrócę, gdyż w przeciwieństwie do kremu pod oczy z tej samej serii nie jest dla mnie wydajne i irytuje mnie specyficzna pipeta. A jest dość kosztowne biorąc pod uwagę wydajność i nikłe efekty w działaniu, które nie są długotrwałe a raczej optyczne. Jeszcze gdybym była fanką zapachu mango :)