Szampony do włosów

Ice Professional Tame my Hair, Shampoo Szampon do włosów

Dinulka
    28 grudnia 2024 o 13:02
    Moje ulubione
    Bardzo lubię szampony z tej serii i szczerze mówiąc nie widzę większych różnic pomiędzy kolorami. Żółty, tak samo jak reszta, dobrze myje, łatwo się pieni, nie ma SLS, a włosy zostawia gładkie, miłe w dotyku i dobrze rozczesujące się. Po wysuszeniu włosy nie są przyklapnięte, co ma czasem miejsce przy innych szamponach. Jedynie nie zauważyłam, by dodawał blasku włosom, jak nieraz dzieje się to po szamponach z silikonami. Opakowanie w miarę estetyczne z praktycznym i wygodnym zamknięciem.
  • 17 grudnia 2023 o 13:07
    Do codziennej pielegnacji
    Ten szampon skusił mnie głównie swoim egzotycznym zapachem. Bo trzeba przyznać, że woń, jaką posiada ten produkt, jest wspaniała. Mnie oczarowała! Na włosach też długo się utrzymuje co jest dużym plusem. Mam włosy puszące się, które nie każdy szampon jest wstanie trzymać w ryzach. Ice Professional Tame My Hair dokładnie oczyścił skórę głowy, przywrócił blask i w miarę ustabilizował puszenie. Napisałam "w miarę", gdyż bardzo oporne, puszące się, kłaczki nadal zostały i dopiero pomogła mi na chwilę prostownica. Przy dłuższym stosowaniu tego produktu, dodatkowo zauważyłam odżywienie i regenerację kosmyków, co jest dużą zaletą. Również musze zwrócić uwagę na płynną konsystencją kosmetyku, która w kontakcie z wodą dobrze się pieni, a następnie zmywa oraz nieco inne niż zwykle opakowanie szamponu, pozwalające odwrócić butelkę do góry dnem by wykorzystać zawartość produktu do ostatniej kropli. Szampon jest wydajny. 250 ml płynu używałam przez kilka miesięcy, a cena przystępna dla każdego, co niezwykle cieszy ( słyszałam, że jeszcze są na niego promocje ;-) ) Podsumowując Ice Professional Tame my Hair to produkt do codziennej pielęgnacji, o pięknym zapachu i dobrym składzie, który przygotuje włosy na dalsze zabiegi pielęgnacyjne.
  • 8 grudnia 2023 o 12:02
    sukces
    Staram się próbować nowych kosmetyków do włosów, ostatnio właśnie zainteresowała mnie marka Ice Professional, dostępna w drogeriach Rossmann. Cenowo wypada dość regularnie, myślę, że jak najbardziej warta uwagi. Zalety: -ładny zapach -wydajny -przyjemnie dla oka opakowanie -dobrze się pieni -nie podrażnia ani przesusza skóry głowy -oczyszcza skórę i włos z nadmiaru sebum -nie plącze włosów
  • 12 października 2023 o 21:11
    Skuteczny szampon, który w przyjemny sposób ujarzmił moje niskoporowate włosy skłonne do puszenia
    Szampon zakupiłam z ciekawości w Rossmanie, kiedy przeglądałam półki sklepowe, szukając produktu, który ujarzmiłby moje włosy. Kosztował około 20 zł na promocji za butelkę o pojemności 250 ml, więc to całkiem przystępna cena za ten produkt, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że posiada ciekawy skład z 6 organicznymi olejami, w tym z rokitnika, słonecznika, cedru syberyjskiego, maliny moroszki, amarantusa i róży dahurskiej. Według informacji załączonej na tyle opakowania, szampon ten przeznaczony jest do włosów matowych, kręcących się i puszących - dwa ostatnie aspekty dokładnie opisują moje włosy. Jestem posiadaczką średnioporów, a moje włosy lubią się puszyć i kręcić, więc te obietnice skusiły mnie do zakupu. Muszę szczerze przyznać, że nie zawiodłam się na tym produkcie. Konsystencja szamponu jest dosyć płynna, ale nie przeszkadza to w aplikowaniu go na skórę głowy. Produkt bardzo dobrze się pieni, a niewielka ilość wystarcza, aby pokryć moje gęste włosy. Już podczas spłukiwania czułam, że włosy stają się miękkie i przyjemne w dotyku, a ich rozczesywanie po myciu było łatwiejsze, bo włosy nie były poplątane. Skóra głowy jest po użyciu tego szamponu czysta, włosy są świeże, a mam wrażenie, że nie są przyklapnięte, lecz bardziej uniesione u nasady. Jestem z niego zadowolona i z przyjemnością wprowadziłam go do mojej rutyny pielęgnacyjnej włosów.
    Zalety:
    • Przystępna cena i pojemność - szampon oferuje korzystny stosunek jakości do ceny, szczególnie w trakcie promocji, przy butelce o pojemności 250 ml.
    • Bogaty w organiczne oleje - skład produktu zawiera aż 6 organicznych olejów, które korzystnie wpływają na kondycję włosów.
    • Efektywność i oszczędność produktu - szampon dobrze się pieni, co sprawia, że niewielka ilość produktu wystarcza, aby dokładnie oczyścić gęste włosy, co z kolei przekłada się na oszczędność produktu.
    • Miękkość i łatwość rozczesywania - po użyciu szamponu włosy stają się miękkie i przyjemne w dotyku, a ich rozczesywanie jest łatwiejsze, co ułatwia codzienną pielęgnację.
    • Efekt uniesionych włosów u nasady - po umyciu włosów tym szamponem odczuwa się efekt uniesienia włosów u nasady, co dodaje objętości i lekkości fryzurze.
    Wady:
  • 1 czerwca 2023 o 23:16
    Sprawdził sie
    Kupiłam ten szampon ponieważ byłam po keratynowym prostowaniu, fryzjerka podała mi listę polecanych drogeryjnych produktów z której wywnioskowałam ze ma to być szampon bez sls, alby nie wypłukiwać keratynę i żeby efekt utrzymał się jak najdłużej. Najpierw zuzylam dwa opakowania szamponu z listy a potem znalazłam ten szampon w promocji , w składzie nie znalazłam sls wiec go kupiłam. Nie zawiodłam się włosy długo po terminie który wskazała fryzjerka, ze utrzyma się efekt keratynowego prostowania były gładkie i proste. Szampon ma przyjemny słodki zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Dobrze się pieni, włosy po nim są w umiarkowanym stopniu łatwe do rozczesania. Bardzo polecam osobą które nie chcą wydawać kroci na kosmetyki po zabiegu!