Szampony do włosów

L'Oreal Paris Botanicals Fresh Care, Imbir & Kolendra, Wzmacniający szampon do włosów osłabionych

Nasi użytkownicy zostawili 105 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lutego 2022 o 17:48
    Dla mnie najlepszy!
    Szampon kupiłam na wyprzedaży w drogeri za kilka złotych . Jest to jeden z najlepszych szamponów jakie używałam. Zapach jest dość mocno ziołowy, ale mi to osobiście nie przeszkadza. Fajnie odświeża skórę głowy, włosy łatwo się rozczesują , są gładkie i błyszczące. Również zauważyłam, że włosy mniej wypadały.
  • 30 października 2021 o 9:40
    Dobry
    Od razu się pochwalę - brawo JA! Kupilam ten szampon dokladnie za 4,99 PLN w koszu w przecenionymi kosmetykami (nie napiszę gdzie :-). I tak sobie pomyślałam - jak się nie sprawdzi to trudno. Ale się sprawdza - dobrze myje włosy, unosi je od skóry głowy - a włoski to ja mam cieniuteńkie. I do jakiegoś czasu używałam ciężkich szamponów super duper bo wydawało mi się, ze one mi włosy pogrubią, głupia ja. Teraz używam szamponów tylko do włosków delikatnych i w końcu włoski mam super. Nie widzę wzmocnienia, nie wiem na czym miałoby to polegać bo szampon ma włosy po prostu myć i ich nie obciążać nadmiernie i tyle. I ten szampon to robi - dobrze się pieni, dobrze myje, nie obciąża. Takie solidne 4+ bo jednak cena regularna to jakiś kosmos.
  • 19 października 2021 o 10:10
    Średni
    Szampon od L'Oreal z serii Biotanicals z imbirem i kolendrą. Zacznijmy od początku, czyli tego co widać na pierwszy rzut oka. Duża butelka plastikowa z pompką, co jest na plus, ponieważ fajnie dozuje się produkt. Szampon ma konsystencję żelu i ziołowy zapach, gdzie najbardziej przebija się imbir. Wydawać by się mogło, że jest to produkt naturalny (bo i butelka i zapach daje nam tak do zrozumienia), niestety produkt wcale nie jest naturalny.. Co do działania - to dla mnie jak zwykły szampon, umył włosy, dobrze się pienił, ale to wszystko było bez efektu wow.. Potrafi splątać włosy jak nie naniesiemy odżywki.
  • 27 maja 2021 o 18:57
    ładny szampon, który ładnie czyści włosy
    Szampon kupiłam na promocji w Rossmannie, zachęcona grafiką kosmetyku oraz bardzo praktyczną (dla mnie) pompką. OPAKOWANIE: Grafika opakowania zdecydowanie wybija się na sklepowej półce. Jest minimalistyczne bardzo w stylu "Ministerstwa dobrego mydła". Jedyny zarzut to fakt, że dla osób które nie czytają składów, kosmetyk może się wydać tym ziołowym, delikatnym. Opakowanie z pomocną pompką dzięki czemu można go wygodnie używać, oraz szybko gdy mamy wilgotne dłonie pod prysznicem. Super, że faktycznie pompka działała przez cały okres jego używania, i nigdy nie zawiodła. Opakowanie jest w pół przezroczyste dzięki czemu możemy kontrolować jego zużycie. DZIAŁANIE: Szampon jak szampon, nie zauważyłam jakiś szczególnych zalet jego używania. Jest to typowy rypacz, z mocnym siarczanem i konserwantem. Jedynie nie oblepia. I zawsze spełnił swoją funkcję. WYDAJNOŚĆ: Szampon nawet klasycznie używany, bez kubeczkowania (rozcieńczania go w kubeczku wg zasad włosingu) jest bardzo wydajny. PODSUMOWANIE: Rypacz bez silikonów, lekko drogi ale godzimy się na te warunki podczas kupowania. Niespełniona obietnica wzmocnienia włosów - i za to odejmuję gwiazdkę.
    Zalety:
    • praktyczne opakowanie z pompką i kontrolą zużycia
    • rypacz bez silikonu
    Wady:
    • lekko drogawy
    • niespełniona obietnica producenta, nie zauważyłam wzmocnienia moich włosów
  • 7 maja 2021 o 0:42
    Piękny zapach i efekt świeżości
    Dobry szampon łączy się dla mnie przede wszystkim z funkcją oczyszczającą i pielęgnacyjną. W szamponie do włosów Imbir & Kolendra moją uwagę przykuł akcent roślinny i niespotykane połączenie nut zapachowych. Czy Wy też przed kupnem szamponu musicie powąchać jak pachnie? Ja bez tego nie wyobrażałam sobie kiedyś zakupów, aczkolwiek pandemia zweryfikowała te przyzwyczajenia, bo zakupy w internecie jednak nie sprzyjają takim praktykom. Opakowanie jest ładne - ciemnozielona butelka, roślinna grafika oraz wygodna pompka. Konsystencja szamponu jest żelowa, ale nie jest szczególnie wydajny - bardzo szybko go ubywa. Zapach jest bardzo ładny, niezbyt mocny, z dominującą nutą imbiru, przeplataną zapachem liści kolendry. Całość pachnie orzeźwiająco, świeżo i pobudzająco. Zapach jest naprawdę świetny. Słów kilka o działaniu. Szampon dobrze się pieni, łatwo się spłukuje, nie obciąża włosów i można go stosować nawet codziennie. Bardzo dobrze oczyszcza włosy, natychmiast i na długo są świeże. Po wysuszeniu są miękkie w dotyku, sypkie, bardzo ładnie się układają - są również podatne na stylizację. Są także zdyscyplinowane i lekko błyszczące. Nie do końca widzę efekt wzmacniający, ale być może za krótko jeszcze używam szamponu, by się kategorycznie wypowiedzieć. Jedyny poważny minus jaki dostrzegam, to bardzo fakt, że szampon nie jest zbyt wydajny, potrzeba kilku "pompek" na umycie średniej długości włosów. Cena regularna do ok 30 zł, więc nie jest najtańszy. Za zapach i efekt odświeżenia jednak z pewnością jeszcze zagości w mojej łazience.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja (żel)
    • wygodne opakowanie z pompką
    • piękny zapach (czuć nutę imbiru)
    • dobrze się pieni
    • łatwo się spłukuje
    • nie obciąża włosów
    • oczyszcza i odświeża włosy
    Wady:
    • mało wydajny
    • nie wszystkie obietnice producenta widzę u siebie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta