Szampony do włosów

Anwen Hair Me More
Anwen Hair Me More szampon do włosów zwiększający objętość travel size 50ml
Anwen Hair Me More Szampon Zwiększający Objętość 200ml
Anwen Hair Me More Szampon zwiększający objętość włosów 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 40 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 marca 2025 o 16:12
    Trudny w użytkowaniu, chociaż działa całkiem dobrze
    Moje włosy to kręcone średniopory plus, które szybko się przetłuszczają i są przyklapnięte przy skórze. Liczyłam że szampon pomoże w oczyszczeniu włosów i nada im objętości i tutaj faktycznie tak się stało, ale niestety sam szampon jest okropny w użytkowaniu. Szampon ma ładne i wygodne opakowanie z pompką. Zapach jest świeży, delikatny, trochę ziołowy. Sam szampon jest mocno rzadki, przez co spływa z dłoni. Bardzo słabo się pieni i trzeba użyć go naprawdę dużo, żeby być w stanie umyć włosy, wydajność jest więc kiepska. Samo mycie to tortura i naprawdę nie przesadzam. Włosy po szamponie stają się okropnie tępe, do tego zbijają się w kołtuny, przez co praktycznie nie da się dotrzeć palcami dla skóry głowy, a już na pewno nie bez wyrywania włosów. Po umyciu włosy są okropnie szorstkie, tępe, plączą się, dopiero odżywka ratuje sytuację. Jeśli chodzi o efekty, to jest ok. Nie jakieś wielkie wow, ale faktycznie włosy są bardziej odbite od nasady i nieco wolniej się przetłuszczają. Podsumowując, więcej go nie kupię, bo choć działanie jest całkiem w porządku, to niestety samo mycie w jego wykonaniu to naprawdę wątpliwa przyjemność. Dodając do tego wysoką cenę i niską wydajność to niestety hitu nie będzie.
    Zalety:
    • Ładne i wygodne opakowanie.
    • Odbija włosy u nasady.
    • Włosy nieco wolniej się przetłuszczają.
    Wady:
    • Słabo się pieni.
    • Jest za rzadki.
    • Włosy po umyciu są tępe i szorstkie.
    • Mycie jest bardzo trudne, zbija włosy w kołtuny, przez co nie daje się dotrzeć do skóry.
    • Plącze włosy.
    • Niska wydajność.
    • Wysoka cena.
  • 15 grudnia 2024 o 14:50
    Tępe włosy, przyklap, niska wydajność
    Moje włosy: Moje włosy to typowe niskoporów - gładkie, lejące i długie. Mój największy problem to przetłuszczanie skóry głowy i przyklap. Z tego powodu co jakiś czas używam mocniejszych szamponów oraz peelingu w celu odbicia włosów od nasady i dokładnego oczyszczenia. Opakowanie: Opakowanie produktu to przezroczysta tubka z pompką (posiadającą możliwość blokowania), która pozwala na higieniczne i łatwe dozowanie szamponu. Etykieta ładna - ciemnozielone liście, charakterystyczne czarne napisy.... i niestety tyle z plusów. Charakterystyka: Szampon jest półprzezroczysty, o lekko brązowym zabarwieniu i o żelowej konsystencji. Średnio rozprowadza się po skórze przez co trzeba użyć go nieco więcej co negatywnie wpływa na jego wydajność. Zapach wyczuwalny, dość charakterystyczny, ale nie utrzymuje się zbyt długo na włosach. Działanie: Niestety szampon wcale nie zwiększa objętości i nie pozostawia efektu dobrego oczyszczenia - wręcz przeciwnie włosy są przyklapnięte, mają tendencję do strączkowania i szybszego przetłuszczania się. Jednocześnie są sztywne i nieprzyjemne. Podsumowanie: Szampon nie spełnia kompletnie obietnic producenta, działanie jest więc odwrotne. Zdecydowanie odradzam zakup tego produktu - spory wydatek za produkt naprawdę niskiej jakości, a do tego mało wydajny.
    Zalety:
    Wady:
    • słabe oczyszczenie
    • przełożenie ceny do jakości
    • przyspieszone przetłuszczanie włosów
    • nie zwiększa objetości (wręcz powoduje przyklap)
  • 26 listopada 2024 o 9:15
    Słaba wydajność na moją korzyść... Omijam go
    Ten szał na Anwen jest trochę na wyrost... No ale i mnie dopadł. Estetyczna dziewczęca etykietka, chwytliwa nazwa, kilka dobrych doświadczeń z odżywkami, a do tego promocyjna cena i potrzeba posiadania szamponu, który zwiększy objętość moich włosów... To wszystko spowodowało, że narodził się w mojej głowie pomysł: zobaczymy, co potrafi ten szampon! :) A potrafi niestety niewiele... Opakowanie to plastikowa buteleczka z pompką, oznaczona miłą dla oka etykietką - niebanalna blogerska czcionka typowa dla marki oraz modny motyw florystyczny - przypominający trochę liściastą tapetę na ścianę. Bardzo mi się podoba. Pompka działa jak należy, nie chodzi ciężko, niezacina się. Plastik nie odkształca się ani nie odłamuje. Tutaj wszystko oceniam na duży plus. Gorzej z zapachem - ten mi się nie podoba. Ktoś powiedział, że pachnie płynem do mycia naczyń marki Ludwik - i to jest prawda! O ile sam aromat jako taki jest mi totalnie obojętny, to w szamponie trudno go zaakceptować. Da się znieść, ale do 'ładnego zapachu' mu daleko. Na szczęście nie pozostawia po sobie śladu gdy go spłuczemy. Wydajność pozostawia wiele do życzenia - siedem pompek starczy na rozprowadzenie szamponu na jednej części głowy, a tyle samo na pozostałe trzy lub cztery - w zależności jak ją dzielicie. Rozprowadzenie tego żelowato-glutkowatego szamponu po skórze głowy jest wyzwaniem; gdy już to się nam uda, głowę pokrywa gęsta, bardzo treściwa piana - no i ok. Stosunkowo łatwo ją spłukać - też ok. Dwa poważne zarzuty pod adresem tego szamponu to niewygodne użytkowanie i wydajność (chociaż jak się później okaże - powinnam się z tego cieszyć). Zapach jest tylko... ot, minusem. Czy może być gorzej? - Może. Niestety może... Otóż, za każdym razem gdy używam tego szamponu, zaczyna mnie swędzieć skóra głowy; pocieszeniem może być to, że produkt nie zafundował mi łupieżu, ale nie zmienia to faktu, że świąd głowy JEST i że taka reakcja dyskwalifikuje szampon. Generalnie dobrze oczyszcza głowę i nie plącze włosów, ale to również mało istotne w stosunku do tego jak podrażnia skalp. Świeżość włosów utrzymuje na krótko (trzy dni) - a nie jestem posiadaczką przetłuszczających się włosów. Czy efekt "hair me more" jest zauważalny? Coś tam się delikatnie objętościowo zwiększyło... na upartego można powiedzieć, że tak, ale bardzo nieznacznie; znam tańsze szampony, których działanie zwiększające objętość jest zdecydowanie bardziej widoczne. A propos ceny - ta za "HMM" od Anwen jest wzięta z... hmm, odwłoka - nawet po obniżce. Zresztą ile by nie kosztował, więcej go nie kupię - jest zbyt wadliwy. Słabizna wydajnościowa - na moją korzyść, więc chyba powinnam wręczyć za nią 5 gwiazdek? :D a co tam, zrobię to! :) w treści recenzji jest uzasadnienie, skąd ten maxik. Nie mam w zwyczaju wyrzucać kosmetyków (zwłaszcza nietanich), dlatego... jakoś się z nim przemęczę... (niechętnie to robię) i będę go omijać szerokim łukiem. Ba! Już to robię. Zawsze szukam jakiegoś innego szamponu, byleby może nie ten? To prawda, sporo szamponów mi się po prostu nie sprawdza i ten jest jednym z nich.
    Lacyrie
    18 października 2024 o 18:12
    Okropny
    No nie. Po prostu nie. Dałam mu szansę pomimo doświadczenia z innymi szamponami Anwen, ale niestety się bardzo zawiodłam. Nie pieni się dobrze, jest strasznie "szorstki" i ciężko się go rozprowadza. Dodatkowo nie spełnia obietnic producenta, nie odbija włosów u nasady, ani nie odświeża na długo (po półtorej dnia włosy stawały się tłuste). Zapach OK, raczej z tych ziołowych więc zależy co kto lubi. Ogółem - cieszyłam się, że już się skończył.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak piany
    • Szorstki"
    • Nie spełnia obietnic producenta
  • 6 sierpnia 2024 o 21:36
    Klapa
    Jeden z gorszych szamponów jakie stosowałam. Dostalam go i odżywkę od bratowej, która ma świra na punkcie włosów i używa kosmetyków o dobrych składach, bez slesów i silikonów. Niestety dla mnie to totalna klapa. Szampon nie pieni się, jest niewydajny, potrzeba kilku pompek aby umyć włosy. Zapach ma mocno sredni. Co najgorsze - ani nie odbija włosów od nasady, ani nie zwiększa ich objętości, co więcej - mocno obciąża włosy, powoduje, że szybko się przetłuszczają (wcześniej moglam spokojnie myć włosy co 2 dni, teraz wieczorem tego samego dnia są już okropnie tłuste!). Dodatkowo mocno plącze włosy, utrudnia ich rozczesywanie, włosy są matowe i spuszone. Jedynym plusem jest opakowanie z pompką, które jest wygodne i tyle, ale produkt jest beznadziejny.
    Wady:
    • nie zwiększa objętości włosów
    • przyspiesza przetłuszczanie się włosów
    • plącze włosy