Serum pod oczy

Nacomi Next Lvl, Sharp Look Retinol + Bakuchiol Eye Contour Serum Serum pod oczy z retinolem i bakuchiolem

Nacomi Next Lvl Przeciwzmarszczkowe Serum pod Oczy 15ml
Nacomi NEXT LEVEL Serum pod oczy p/zmarszczkowe 15 ml
Nacomi Next Level

• 20 listopada 2024 o 15:49
    Skuteczna pielęgnacja okolic oczu
    To zaawansowane serum, które łączy moc retinolu z łagodnym, roślinnym bakuchiolem, tworząc idealne rozwiązanie dla pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu. Produkt został stworzony, aby skutecznie redukować drobne zmarszczki, poprawiać jędrność skóry i rozjaśniać cienie pod oczami. Retinol działa na głębokie warstwy skóry, stymulując produkcję kolagenu i wspomagając regenerację, podczas gdy bakuchiol zapewnia równie skuteczne, ale łagodniejsze działanie przeciwzmarszczkowe, idealne dla wrażliwej skóry okolic oczu. Serum jest wzbogacone o składniki nawilżające, które zapewniają długotrwałe uczucie komfortu i wygładzenia. Konsystencja serum jest lekka, szybko się wchłania i nie obciąża skóry, dzięki czemu idealnie nadaje się do stosowania zarówno rano, jak i wieczorem. Regularne używanie poprawia wygląd skóry, nadając jej zdrowy, promienny wygląd. To doskonały wybór dla osób, które szukają skutecznego, a jednocześnie delikatnego produktu do pielęgnacji okolic oczu, dostosowanego do codziennej rutyny pielęgnacyjnej.
  • 5 stycznia 2023 o 13:49
    Dobry krem (a nie serum) pod względem nawilżenia/natłuszczenia na noc, ale zmarszczek nie redukuje
    Serum pod oczy z 0,15% zawartością retinolu i 1% zawartości bakuchiolu swoją białą, gęstą konsystencją bardziej przypomina krem niż serum. Jest bezwonne, treściwe, wydajne i zamknięte w plastikową buteleczkę typu airless - najbardziej higieniczną formę opakowania. Szata graficzna profesjonalnie minimalistyczna. Skład serum jest bogaty w liczne składniki takie, jak: oleje (z nasion passiflory, Inca Inchi i marula), masło shea, różne ekstrakty (z drożdży, z korzenia ruszczyka kolczastego, z liści wąkroty azjatyckiej czy z kwiatów nagietka), trehalozę, proteiny drożdży, pantenol, escynę (działanie przeciwobrzękowe), ceramidy, peptydy, kwasy AHA oraz tytułowy retinol i bakuchiol. Mamy więc nawilżenie, odżywienie, natłuszczenie, ale czy jest realna szansa na odmłodzenie w postaci redukcji zmarszczek? Raczej nie, a przynajmniej ja takiego działania nie zauważyłam. Istnieje też spora szansa, że stężenie retinolu jest po prostu zbyt małe, aby tego typu zmiany nastąpiły w sposób zauważalny na mojej, ponad trzydziestoletniej skórze pod oczami. Nie stosowałam wcześniej żadnego kosmetyku z retinolem, więc pomyślałam, że zacznę od najmniejszego stężenia, aby skórę przyzwyczaić, a po skończeniu tego opakowania sięgnę po coś mocniejszego. Pomimo tego, że ilość retinolu jest niewielka to wystarczyła, aby podrażnić skórę pod oczami stosując serum 5 wieczorów pod rząd na samym początku do tego stopnia, że czułam pieczenie nakładając nawet żel aloesowy, a skóra przypominała suszoną śliwkę - jakby ktoś z niej wodę odessał :D Na szczęście przy odpowiednio intensywnym nawilżaniu nie było po tej wpadce śladu w zaledwie 2 dni. Musiałam też zrobić krok w tył i zacząć od stosowania raz w tygodniu stopniowo zwiększając częstotliwość. Z całą pewnością mogę potwierdzić nawilżające i odżywcze działanie tego serum. Dość wolno się wchłania i jest niesamowicie wydajne. Przy zachowaniu odpowiednich środków ostrożności nie podrażnia, nie uczula i nie zapycha porów. Daje przyjemne natłuszczenie okolic oczu przez całą noc. Myślę, że jest to produkt wart wypróbowania jako wprowadzenie retinolu do swojej pielęgnacyjnej rutyny. Dla osób 35+ będzie jednak za słaby, aby wygładzić nawet tylko zmarszczki mimiczne, nie wspominając o głębszych czy kurzych łapkach. Stosowanie tego produktu może zadziałać bardziej prewencyjnie przeciwzmarszczkowo.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • prewencja przeciwzmarszczkowa
    • natłuszczenie
    • brak zapachu
    • higieniczne opakowanie typu airless
    • nie uczula i nie podrażnia skóry przy zachowaniu należytej ostrożności (może to tylko 0,15% retinolu, ale trzeba uważać i stopniowo wprowadzać do regularnej pielęgnacji - coś o tym wiem ;))
    • treściwa konsystencja
    Wady:
    • za małe stężenie retinolu dla skóry 35+, więc nie redukuje zmarszczek mimicznych, a tym bardziej głębszych
    • konsystencja kremu, a nie serum
  • 12 lutego 2022 o 21:41
    Tragedia
    Produkt wywołał reakcje alergiczna po pierwszym użyciu. Produkt został zastosowany według zaleceń producenta. Rano wielkie zdziwienie. Ogromna opuchlizna obu oczu załączam zdjęcie oka luz w lekkiej wersji reakcji alergicznej. Nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • Uczula
  • 7 stycznia 2022 o 23:40
    Bardziej krem niż serum
    Jest to mój pierwszy produkt pod oczy z retinolem i bakuchiolem. Zamknięty jest w higienicznej i wygodnej buteleczce typu air-less. Zawiera 0,15% retinolu i 1% bakuchiolu, oprócz tego mamy w nim fito-kompleks BIOPHYTEX, trehaloze i kompleksy zapobiegające starzeniu się skóry. Producent zawarł informację, iż nie należy używać go z innymi preparatami zawierającymi retinol oraz kwasy AHA, BHA i PHA , a także nie powinniśmy zapominać o wysokiej ochronie spf. Krem ma praktycznie niewyczuwalny zapach. Przyznam, że po nazwie serum oczekiwałam czegoś lekkiego co mogłabym stosować pod krem. Okazało się, że jest to jednak forma kremu i to nawet dosyć treściwego. Krem ma rzadką formułę , dobrze się rozprowadza i trzeba dać mu chwilę na wchłonięcie. Jak dla mnie idealny do stosowania solo na noc, na dzień wolę ciut lżejsze formuły. Krem bardzo ładnie nawilża, odżywia i delikatnie napina. Nie zauważyłam żadnego podrażnienia zarówno dla skóry jak i oczu. Plusem jest także wydajność i nie wysoka cena. Jak dla mnie fajny kremik dla każdego kto szuka nawilżenia i profilaktyki przeciwzmarszczkowej.
    Zalety:
    • Skład
    • Efekt
    • Delikatność dla skóry i oczu
    Wady:
    • Nie jest to serum ale krem

Zobacz także inne Serum pod oczy