Odżywki do włosów

Hair Queen Proteinowa odżywka do włosów niskoporowatych

• 4 października 2024 o 11:15
    Nawilża i wygładza włosy
    Odżywkę kupiłam w Biedronce ,w przystępnej cenie. Znajduje się ona w wygodnej w użyciu tubce z nakrętką zatrzaskową. Opakowanie ma bardzo ładną szatę graficzną, zwracającą uwagę.pojwmnisc to 200 ml, produkt jest wydajny. Zapach jest przyjemny, owocowy, długotrwały. Konsystencja jest kremowa. Dobrze wygładza i nawilża włosy, nie obciążając ich. Jestem zadowolona ze stosowania i zakupu. Produkt jest zgodny z opisem producenta.
    • Przyjemny zapach
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Na chwilę obecną brak
    Inne
  • 1 września 2024 o 18:03
    Polecam!
    Mam włosy grube, długie, lekko falowane i niskoporowate. Odżywkę kupiłam za ok. 13zł w sklepie internetowym. Widać ją często w Biedronce, więc moim zdaniem jest bardzo łatwo dostępna i tania. Opakowanie to 200 ml, wygodna w użyciu tuba. Zamknięcie na zatrzask, który dość mocno trzyma, a jak ktoś ma długie paznokcie to już w ogóle ciężko otworzyć (to mały minus, bo opakowanie zawsze można zmienić, ale wolę o tym wspomnieć). Bardzo dobry skład. Konsystencja lekka, niezbyt gęsta, produkt łatwo się wyciska. Zapach ziołowy, ale taki przyjemny, jakby lekko owocowy, słodki. Utrzymuje się przez kilka godzin po użyciu. Przeczytałam w Internecie, że włosy łatwo przeproteinować, więc odżywkę używałam tylko raz na tydzień. Minus za to, że w instrukcji nie ma dokładnego czasu trzymania produktu na włosach, jest tylko "spłucz po kilku minutach"... Informacje z Internetu nie pomagają, bo jedni piszą, że odżywki proteinowe wystarczy trzymać 5min, a jeszcze inni, że co najmniej pół godziny. Ja niestety nie mam tyle cierpliwości :D, więc odżywkę trzymałam góra 10min, zazwyczaj 5 i zawsze na samych włosach, nie u nasady. Niemniej jednak taki czas wystarczył i włosy faktycznie były przyjemniejsze w dotyku. Już po 1.użyciu czuć różnicę, ale po kilku razach ten efekt się utrzymuje na dłuższą metę. Ogromnie polecam, ze względu na skład, działanie, niską cenę i łatwą dostępność.
  • 15 kwietnia 2024 o 22:54
    Chyba najlepsza odżywka z całej kolorowej serii od HairQueen
    Seria HairQueen to kosmetyki znane głównie z sieci dyskontów Biedronki (choć widziałam je również w Auchan). Mam wrażenie, że marka ostatnio znika z półek sklepu, a szkoda. Mnie udało wyrwać się jeszcze zieloną odżywkę oraz zieloną maskę: czyli serię dla włosów niskoporowatych. Produkt znajduje się w wygodnej w stosowaniu tubce. Ładnie pachnie, choć zapach nie różni się praktycznie niczym od pozostałych kosmetyków do włosów od HairQueen. Innymi słowy… może to przyprawić o zawrót głowy kiedy zdecydujemy się kupić całą serię produktów. Tutaj producent mógł troszeczkę bardziej się popisać tym bardziej, że np. Produkty FaceQueen mają różne zapachy :) HairQueen to produkty o całkiem fajnych składach, przeznaczone do roznych porowatości włosów (choć mnie udało się przetestować je wszystkie :D). Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Dodatkowo są dosyć atrakcyjne cenowo (szczególnie kiedy uda się trafić na promocję). Ale przechodząc do sedna. Ta seria (zielona) sprawdzila się najlepiej na moich średnioporowatych włosach. Odżywka jest dosyć wydajna, choć mam bardzo długie włosy, więc posłużyła mi niecały miesiąc czasu. Włosy po użyciu produktu były bardzo błyszczące, gładkie, sypkie. Tak jakbym dopiero co użyła na nich maski czy oleju. Nawet przy szybkim „włosingu” potrafi zrobić efekt „wow”. Moim zdaniem warto ją wypróbować, nie sugerując się rekomendacją producenta co do porowatości włosów :)
    Zalety:
    • Wygodna tuba
    • dobry skład
    • atrakcyjna cena
    • fantastyczne działanie
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu lub przy zakupie całej serii, zapach wydaje się być mdły
  • 6 listopada 2023 o 16:36
    Odżywka o pięknym zapachu do włosów cienkich i delikatnych.
    Jest to mój pierwszy, ale z pewnością nie ostatni kosmetyk Hair Queen, jestem bardzo zadowolona z działania odżywki do włosów niskoporowatych, ponieważ takie mam. Używanie jej sprawiło, że moje włosy były miękkie, praktycznie same się rozczesywały, puszyste i pięknie pachniały. Muszę poznać inne produkty z linii niskoporowatej :) Konsystencja: dosyć gęsta, dzięki czemu trzymała się na włosach, dobrze skoncentrowana, na moje włosy do brody jedna tubka wystarczyła na długo. Działanie: odżywka trzymana standardowo te 3 minuty na mokrych włosach sprawiała, że już podczas spłukiwania włosy nie plątały się i były gładkie. Czasami nakładałam ją blisko skalpu, to nie powodowało obciążenia ani niechlujnego wyglądu. Po wysuszeniu pasma były lekkie, miękkie, wygładzone, nawilżone i sprężyste. Nie wypełniała ubytków we włosach (nie oszukujemy się), ale odbijała włosy od nasady co dodawało objętości i lekkości. Nie używałam jej w metodzie OMO, ponieważ takowej nie lubię. Z chęcią do niej powrócę, mam w zapasach również szampon, do którego mam oczekiwania po poznaniu takiej fajnej odżywki. Zapach: nie wiem czemu, ale ta odżywka pachnie mi kaktusami haha! Piękny zapach, który był subtelnie wyczuwalny w ciągu dnia. Opakowanie: wolę zdecydowanie taką tubę od twardych, plastikowych z których ciężko wydobyć odżywkę do końca. Tutaj mogłam je przeciąć i wygrzebać do dna. Ładna grafika, ale to cecha całej marki.
    Zalety:
    • nie obciąża moich cienkich, rzadkich włosów
    • nawilża, wygładza
    • dodaje lekkości i sprężystości,
    • ułatwia rozczesywanie i zapobiega plątaniu się włosów
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie
  • 25 października 2022 o 23:47
    dla moich włosów idealna!
    Konsystencja była gęsta, kremowa, pięknie pachniała, pomagała chronić moje końcówki, które nie rozdwajały się. Włosy nie były suche, a naturalnie błyszczały, były zdrowo puszyste, miękkie w dotyku.