Rozświetlacze

Claresa John Glow Highlighter (Puder prasowany rozświetlający)

Claresa Rozświetlacz John Glow 05 Sunkissed

• 22 kwietnia 2025 o 10:24
    Idealny jasny rozświetlacz!
    To prawdziwe cudo wśród rozświetlaczy! ✨ Claresa John Glow Highlighter w odcieniu 01 to przepiękny, jasny złoty rozświetlacz o wykończeniu w kolorze białego złota – bez żadnej bazy kolorystycznej, dzięki czemu doskonale stapia się ze skórą i nie zostawia żadnych smug. To idealny wybór zarówno dla bladziochów, jak i dla wszystkich, którzy kochają mocny, ale elegancki blask. Wygląda świetnie na kościach policzkowych, łuku brwiowym czy w kącikach oczu – wszędzie tam, gdzie chcesz dodać efekt „glow from within”. A najlepsze? Zużyłam go w całości, co rzadko się zdarza przy rozświetlaczach – to chyba mówi samo za siebie! ????
    Zalety:
    • Błysk
    • Kolor
    • Brak bazy kolorystycznej
    • Dostępność
    Wady:
    • Opakowanie z czasem się niszczy
    Karero
    10 listopada 2024 o 14:31
    Nawet nawet
    Kupiłam rozświetlacz w drogerii Hebe . Posiadam odcień 05 sunkissed. Ogólnie z kosmetyku jestem zadowolona. Odcień jest typowo i mocno złoty. Nakładam pędzlem. Jest dość wyraźny i zauważalny. Nie ma co liczyć na subtelny look. Największy minus to opakowanie. Jest w postaci dysku i stałe odpada mi wieczko. Mogłoby być również mniejsze.
    Zalety:
    • Ładny i zauważalny odcień
    Wady:
    • Wyłącznie w Hebe
    • Kiepskie opakowanie
    Honciam
    8 października 2024 o 21:02
    Fajny rozswietlaczy na codzień
    Rozswietlaczy ma fajną formule. Ładnie się aplikuję, nie robi plam. Efekt da się stopniować. Nie ma duzych drobin, daje efekt mokrej skóry. Trwałość oceniam na bardzo dobry. Cena też jak najbardziej na plus. Na codzień powinien być idealny.
    Zalety:
    • Kolory
    • Efekt na policzkach
    Inne
    kialacm
    12 lipca 2024 o 17:11
    fajny rozświetlacz
    Produkt kupiłam w drogerii Hebe za 15 zł. Do dokonania zakupu zachęciła mnie jego niska cena :D Jest zamknięty w plastikowym opakowaniu, przez które widać produkt. Mam odcień nr 01. Myślałam, że będzie on wyjątkowo jasny, jednak się myliłam. Dla posiadaczy jasnej karnacji może być kłopotliwy. Ma on w sobie złote drobinki, które pięknie odbijają światło. Trzeba jednak uważać, by nie zrobić sobie ciemnego pasa. Minusem jego jest osypywanie :( Kosmetyk ten bardzo prosto nakłada się na twarz, nie robi dziur. Nie ma żadnego zapachu - co jak dla mnie jest plusem. Utrzymuje się cały dzień, co ważne : nie migruje. Nie powoduje uczulenia, nie wpływa na pogorszenie stanu skóry. Jest łatwo dostępny i bardzooo tani, dlatego uważam, ze warto go przetestować.
    Zalety:
    • tani
    • łatwo dostępny
    • opakowanie umożliwiające zobaczenie odcienia
    • bardzo łatwa aplikacja
    • nie robi dziur w podkładzie
    • utrzymuje się cały dzień
    • nie migruje
    • nie powoduje uczulenia
    • nie wpływa na pogorszenie stanu skóry
    Wady:
    • osypuje się
    • dla posiadaczy jasnych karnacji kolor 01 może być za ciemny.
  • 13 kwietnia 2024 o 21:09
    Lubię produkty Claresy, ale z tym rozświetlaczem poszło coś nie tak
    Bardzo lubię sypkie pudry od Claresy, dlatego postanowiłam przetestować ten rozświetlacz. Ogólnie moją ulubioną częścią makijażu jest puder, bronzer i rozświetlacz, dlatego cały czas szukam produktów idealnych. Mam typowo-jasno-słowiański odcień skóry, raczej wpadający w chłodne tony. U mnie ładnie wyglądają zarówno złote jak i bardziej chłodne rozświetlacze. Rozświetlacz Claresy kupiłam w Hebe. Przed zakupem sprawdzałam konsystencje w testerze i wydawałam mi się dość miekka i łatwa w aplikacji. Natomiast potem to już były tylko schody :/ Próbowałam nakładać go pędzlem - wachlarzykiem, małym pędzelkiem, palcem i za każdym razem produktu nabiera się bardzo mało. Nawet jak kilkakrotnie go zaaplikuję na skórze, to wciąż jest mało widoczny. No i na koniec -nie wiem czy to kwestia składników aktywnych zawartych w produkcie - ale po jakimś czasie używania rozświetlacz zbryla sie (?) tworzy się taka twarda warstwa na górze przez co jeszcze ciężej go się nabiera. Ogólnie słaby produkt.
    Zalety:
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • trudno go się nakłada
    • produkt po jakimś czasie używania się zbryla, przez co ciężko go nabrać na pędzel
    • nijako wygląda na skórze
    • wygląda płasko i sucho na skórze