Maski do włosów

Sessio Vege Hair, Moisturizing Cream-Gel Mask Maska do włosów średnioporowatych Awokado & Żurawina

izalacz
    17 kwietnia 2023 o 15:22
    Opakowaniu mówię NIE
    Maska znajduje się w opakowaniu z jakim do tej pory się jeszcze nie spotkałam - jest to jakby plastikowy słoik o pojemności 450 ml, który w nakrętce ma pompkę. Wolałabym, żeby opakowanie było bardziej smuklejsze, bo zajmowałoby mniej miejsca na półce. Maska ma bardzo lekką konsystencję, biały kolor i tak jak szampon delikatnie pachnie. Nie obciąża włosów, zapobiega ich puszeniu i powoduje, że włosy dobrze się rozczesują. Stosowanie szamponu i maski z tej linii zapewniła moim włosom miękkość, elastyczność i zdrowy wygląd i sprawiła, że są one odświeżone i miękkie.
  • 10 grudnia 2021 o 11:31
    Rewelacyjna odżywka do włosów? To za mało powiedziane.
    Włosy są dla mnie bardzo ważne, poświęcam im dlatego bardzo dużo czasu. Odżywka którą testuje Sessio, od miesiąca, muszę stwierdzić że jest świetna. Miałam możliwość testowania wielu produktów do włosów, często w drogerii stawiam na nowości z myślą że znajdę jakiś hit który świetnie będzie współgrał z moją świadomą pielęgnacją włosów oraz super wpasuje się w moją pielęgnację PEH. Posiadam włosy srednioporowate i zazwyczaj maski dobierałam pod swoją porowatość tak jest i teraz. Maska od Sessio zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Po pierwsze co jest na duży plus to na pewno jej ilość, maski jest dużo w opakowaniu a jej konsystencja jest pół gęsta przez co super się ją aplikuje na włosy, czuć że się nałożyło odżywkę a nie wodę co jest w przypadku niektórych odżywek. Do plusów można zaliczyć jej niesamowicie wygodne opakowanie które posiada pompkę, rzadko kiedy przy maskach o takich dużych pojemnościach jest to spotykane, ale uwierzcie że to bardzo ułatwia funkcjonowanie. Maska ma rewelacyjna zapach, kocham żurawinę ale także awokado a po zmieszaniu zapach jest świeży delikatnie słodki i nie przytłacza. Nakładając ją zapach się pięknie unosi po całej łazience i również zostaje na włosach aż do kolejnego mycia, włosy dzięki niej pachną tak świeżo i słodko. Po jej zastosowaniu włosy są bardzo wygładzone gdyż jest to maska głównie emolientowa, zostawia włosy otulone niesamowitym działaniem ochronny awokado i są bardzo miękkie i gładkie. Dzięki niej nie mam problemu z rozczesywaniem włosów, nie pojawiają się kołtuny. Świetnie oczyszcza włosy po olejowaniu i rewelacyjnie nawilża je. Włosy są bardzo intensywnie lśniące i wyglądają na zdrowe, oczywiście przy odpowiedniej pielęgnacji. Uwielbiam ją stosować i na pewno do nien powrócę natomiast do opakowania gdy mi się tylko skończy ( nie nastąpi to szybko gdyż jest wydajna) mogę przelać inna maskę gdyż to zastosowanie pompki w tym produkcie jest rewelacyjne. Czekam na więcej wariantów zapachowych dla włosów średnioporowatych oraz na maski proteinowe, gdyż ich jestem najbardziej ciekawa.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Duża pojemność
    • Efekt lśniących włosów
    • Włosy widocznie błyszczące i nawilżone
    • Świetna do emulgowania oleju
    Drogeria Natura