Wcierki do włosów i skóry głowy

Sielanka Leśna Jeżyna, Pobudzająca wcierka do skóry głowy i włosów

Sielanka Leśna Jeżyna

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 kwietnia 2025 o 8:02
    Polecam
    Używam wcierki Sielanka Leśna Jeżyna od miesiąca i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektów. Produkt kupiłam w tradycyjnej drogerii, zachęcona naturalnym składem i pięknym, leśnym designem opakowania. Już po kilku pierwszych użyciach zauważyłam poprawę kondycji skóry głowy i włosów. Zalety produktu: Piękny zapach – delikatny, jeżynowy aromat, który uprzyjemnia aplikację i długo utrzymuje się na włosach. Naturalny skład – nie zawiera silikonów, parabenów ani sztucznych barwników, co jest dla mnie dużym plusem. Wzmacnia włosy – zauważyłam mniej wypadających włosów oraz pojawienie się baby hair. Nie przetłuszcza skóry głowy – wcierka ma lekką konsystencję, nie obciąża włosów i szybko się wchłania. Łatwa aplikacja – dzięki wygodnemu aplikatorowi można precyzyjnie nałożyć produkt bez marnowania. Dobry stosunek jakości do ceny – przystępna cena w porównaniu do jakości i wydajności produktu. Zdecydowanie polecam tę wcierkę wszystkim, którzy szukają naturalnej pielęgnacji skóry głowy i chcą zadbać o mocne, zdrowe włosy.
    • Naturalny skład
    • Nie przetłuszcza włosów
    • Wzmocnienie włosów
  • 14 lutego 2025 o 10:59
    średni produkt
    Jak dla mnie bardzo średniej jakości produkt. Tania i wygodne opakowanie . Bardzo ładnie pachnie i fajnie nawilża włosy i skórę głowy ale nie zauważyłem żadnej poprawy oprócz fajnego odświeżenia włosów i skóry głowy. Fakt bardzo dobry skład i nie podrażnia skóry ale dla mnie nie robi jakiegoś wrażenia.
    Zalety:
    • ładnie pachnie, tania, odświeża skóre głowy i włosy
  • 8 lutego 2025 o 17:16
    Jestem na nie
    To nie pierwszy kosmetyk Sielanki jaki mam i niestety za każdym razem mam ten sam problem. Tym co cały czas przyciąga mnie do testowania kosmetyków tej marki jest ich zapach. Słodkie, leśne, owocowe aromaty są tak intensywne i tak przyjemne w odbiorze, że nie mogę się powstrzymać przed sięgnięciem po nie. Niestety jak przy innych kosmetykach od Sielanki nie zauważam ich działania. Atomizer mógłby być lepszy, ale nie jest najgorzej. Wolałabym taki z przedłużoną końcówką, która pozwoli aplikować produkt bezpośrednio na skórę głowy, ale ważne, że jakiś aplikator jest, a nie lejemy produktu z buteleczki. Po nałożeniu i wmasowaniu produktu, nie ma żadnego uczucia ciepła, pieczenia, mrowienia - kompletnie nic. Dzięki temu nie podrażnia skóry głowy i raczej ciężko zrobić sobie nią krzywdę. Niestety nie zauważyłam podczas jej stosowania poprawy stanu włosów, a wręcz delikatne pogorszenie w porównaniu do tego jak zachowywały się kiedy stosowałam inną wcierkę. Nie było gwałtownego wypadania, ale włosy się nie zagęściły, nie rosły szybciej i nie były mocniejsze. Nie będę mówiła, że kosmetyk nie robi nic, ale na pewno nie robi wiele.
    • Owocowy zapach
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Słabe działanie
    • Niedopracowany atomizer
  • 4 stycznia 2025 o 23:32
    Dobra wcierka, tylko na efekty trzeba nieco poczekać
    Pobudzająca wcierka do skóry głowy i włosów 'Leśna Jeżyna' to produkt od firmy Sielanka, który ma za zadanie stymulować mikrokrążenie naszego skalpu. Pobudzanie mikrokrążenia skalpu jest bardzo istotne dla stworzenia idealnych warunków do szybszego wzrostu włosów. Dzięki temu możemy się spodziewać zazwyczaj efektu wzmocnienia, odżywienia i dotlenienia cebulek włosowych. Odnośnie działania produktu, być może nie da się zauważyć od razu spektakularnych efektów., ale regularnie stosowanie tej wcierki sprawia, że nasze włosy są wzmocnione i przyczynia się do ograniczenia wypadania włosów. Efekty są raczej zgodne z moimi oczekiwaniami, a zważywszy na interesujący skład zdecydowałam się dać szansę tej wcierce i po kilku miesiącach regularnego stosowania myślę, że jest to dobrej jakości produkt, w jeszcze lepszej cenie. Warto dać mu szansę i uzbroić się w cierpliwość, bo na efekt trzeba po prostu trochę poczekać. Wcierka posiada lekką formułę, która nie obciąża włosów, a to dla mnie jako posiadaczki wrażliwej skóry głowy jest bardzo ważne. Zawsze zwracam też uwagę mocno na skład i na plus jest fakt, że to jedna z nielicznych wcierek, która w swoim składzie nie zawiera alkoholu, dzięki czemu nie wysuszy nam skóry głowy. Zapach kosmetyku jest dosyć słodki i to umila czas w trakcie aplikacji, a dodatkowo w składzie produktu znajduje się wiele korzystnych dla skóry głowy ekstraktów, które przyczyniają się do nawilżenia i ukojenia skóry głowy. Z pewnością należy pochwalić ten kosmetyk za bardzo dobry skład, który jest bogaty w naturalne wyciągi takie jak skrzyp polny, który pozytywnie wpływa na kondycję włosów, ale i olej z pestek jeżyn, który zapewni nam odżywienie. Za taką cenę bardzo polecam wybór tej wcierki, gdyż jest to preparat o działaniu stymulującym, a jego przyjemny zapach oraz skuteczność dodatkowo zachęcają do zakupu i ja z pewnością jeszcze nie raz sięgnę po ten produkt.
    Zalety:
    • Nie przetłuszcza włosów u nasady
    • Czuć nawilżenie skalpu
    • Wygodna aplikacja
    • Dostępność
    • Skład (brak alkoholu)
    • Delikatny, słodkawy zapach
    RudaNat
    29 grudnia 2024 o 19:43
    Dobra i tania
    Używam na przemian z innymi wcierkami. Lubię ten produkt bo nie obciąża włosów i stosuje po umyciu głowy. Jest lekka. Nie powoduje przetłuszczania, nie wysusza skóry głowy.
    Zalety:
    • Tania
    • Przyjemny zapach
    • Nie obciąża włosów
    • Nie przetłuszcza skóry glowy
    Wady: