Balsamy do ciała

Balea Melkfett Ringelblume Maść nagietkowa

• 17 stycznia 2025 o 18:44
    Kosmetyk od wszystkiego!
    Używam jej dosłownie do wszystkiego, a kosmetyk wydaje się nie mieć dna! Spory plastikowy słoiczek i mimo, że nie zużywam go sama to nie dotarłam jeszcze nawet do połowy. Konsystencja bardzo gęsta, tłusta, ma delikatny zapach. Po nałożeniu jest bezbarwna. Ja stosuję ją na usta, przesuszoną skórę na dłoniach, łokciach, kolanach - wszędzie sprawdza się rewelacyjnie. Nawilża, natłuszcza, na ustach tworzy warstwę ochronną zabezpieczającą przed przesuszeniem i pękaniem na zimnie. Nie mam do niej żadnego ale. Jest tania, skuteczna, może być stosowana na wiele sposobów, mega wydajna. Jeśli kiedyś uda mi się ją zużyć na pewno kupię następne opakowanie. Można ją kupić w drogerii DM za ok 10 zł - myślę, że to jak za darmo.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Tania
    • Skuteczna
    • Dobrze nawilża
    • Natłuszcza
    • Ma neutralny zapach
    rerith
    22 listopada 2023 o 20:02
    Dla skóry suchej - rewelacja!
    Po maść nagietkową od Balea sięgnęłam w sumie przypadkiem. Szukałam kosmetyku do suchej skóry i tak przy okazji zakupów na nią natrafiłam. Nie kosztowała dużo, więc się skusiłam. I to był strzał w dziesiątkę. Maść jest w dużym plastikowym pojemniczku z nakrętką. Konsystencja jest gęsta, ale jednocześnie bardzo łatwo i przyjemnie nakłada się ją na skórę. Fakt, zostawia na skórze tłusty film, który utrzymuje się długo, ale hej! to tłusta, gęsta maść. W tym przypadku taki jej urok. Co istotne efekt natłuszczenia skóry jest odczuwalny długo, nawet następnego dnia po prysznicu na skórze czuć warstwę ochronną. W okresie jesienno-zimowym to naprawdę super sprawa, jak dla mnie. Zapach jak dla mnie jest przyjemny, mam wrażenie, że czuję w nim trochę miodu. Ta maść sprawdzi się u osób ze skórą suchą, poradzi sobie także z szorstkimi fragmentami, jak kolana, łokcie czy pięty. Jeśli o mnie chodzi jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    • natłuszcza skórę
    • wydajna
  • 5 grudnia 2022 o 23:23
    Super!
    To jest sztos!!! Mam mega suchą skórę i ten produkt bardzo mi pomaga, szczególnie w okresie zimowym. Zużyłam już trzy opakowania na przestrzeni ostatnich dwóch lat i bede wracać. Konsystencja jest bardzo tłusta i zdecydowanie tylko dla osób z suchą skórą. To taki jakby gęsty żel. Bardzo podoba mi się też zapach tego produktu, chociaż niektórym może przeszkadzać. Produkt ma bardzo wygodne opakowanie, ułatwiające zużyć produkt do końca. Design prosty, raczej nie ma sie czym zachwycać. Najważniejsze co jest w środku. Mnie pomógł. Gdyby jeszcze bardziej nawilżał, a nie tylko natłuszczał, to byłby hit.
    • Natłuszczenie
  • 2 lutego 2022 o 15:23
    Uniwersalna i skuteczna
    Jestem zadowolona z tej maści - jest uniwersalna a zarazem skuteczna. Stosuje ją na moje opuchnięte nogi, pomaga mi dobrze nawilżyć moje suche usta a także kolana, łokcie i stopy. Maść ma bardzo ładny kolor. Jednak jest zbyt za tłusta, ale jeśli działa skutecznie to nie ma co wybrzydzać. Dodatkowym atutem tej maści jest to że jest bardzo wydajna zarazem tania. Polecam
    Zalety:
    • skuteczność
    Wady: