Dezodoranty i antyperspiranty

beBIO Naturalny dezodorant roll-on `Róża i jagody acai`

5 na 51 opinię

• 10 lutego 2022 o 21:44
    Super sprawa! Dezodorant z dobrym składem, o cudownym owocowym zapachu (dominuje jagoda) , skuteczny i do tego w niewygórowanej cenie- ja to kupuję ;)
    Zazwyczaj stosowałam drogeryjne antyperspiranty o mocniejszym działaniu i co za tym idzie słabszymi składami. Jednak pragnąc naturalnej alternatywy, sięgnęłam po ten produkt. Używam od miesiąca i jestem oczarowana tym dezodorantem. Nie należę do osób zmagających się z wzmożoną potliwością, ale jednak bez antyperspirantu nieprzyjemny zapach jest. Doszłam do wniosku, że ten produkt jest idealny szczególnie teraz, w chłodniejsze dni i w dni kiedy moja aktywność fizyczna jest umiarkowana. Jest to naturalny produkt, który nie hamuje wydzielania potu, a neutralizuje jego nieciekawy zapach. Stworzony na bazie naturalnego minerału (ałunu), który zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu. I faktycznie - w tym przypadku spełnia swoją funkcje idealnie. Jest delikatny w swym działaniu, ale też skuteczny. Zostawia przyjemny, naturalny owocowy zapach, bardzo jagodowy z lekką nutą różaną. Zapach jest zaskakująco intensywny, orzeźwiający slodko- kwaskowy, bardzo mi się podoba. Nie znika po chwili, a jest na prawdę długo wyczuwalny. W moim przypadku 5-6 h i to mi wystarcza. Po tym czasie zazwyczaj aplikuję dezodorant po raz drugi, jednak dla mnie nie jest to żadnym problemem. Opakowanie , ładne, małe, poręczne i dyskretne. Kulka pracuje bez zarzutu. Dozuje dużą ilość produktu, który ma kremową konsystencję i biały kolor. Nie wchłania się od razu, niestety trzeba trochę zaczekać zanim się wchłonie, ale nie zostawia uczucia klejącej skóry. Po jakimś czasie pachy są suche , a skóra delikatna w dotyku. Mam wrażenie, że nawet w niewielkim stopniu nawilża skórę i łagodzi podrażnienia. Nie jest wskazane stosować go bezpośrednio po depilacji, jednak przyznaję że kilka razy mi się to zdarzyło, ale na szczęście nie odczułam żadnych nieprzyjemnych skutków. :)) Bardzo lubię też aplikować go po wieczornym prysznicu. Pamiętajmy, że jest to naturalny produkt, z 99% składnikami pochodzenia naturalnego, więc na pewno nie ochroni on nas w upały, czy na siłowni. Ja nie oczekiwałam od niego maxymalnej, mocnej ochrony więc daje 5 gwiazdek. W swojej kategorii sprawdza się idealnie. Cena niewygórowna, bo można go dostac już za 10 zł, więc bardzo polecam wypróbować.
    Zalety:
    • śliczny, orzeźwiający słodko-kwaśny, jagodowy zapach z lekką różaną nutą
    • skład, 99% składników pochodzenia naturalnego
    • jak na produkt naturalny bardzo dobra ochrona
    • delikatny dla skóry
    • wydajny
    Wady:
    • może zawieść jedynie w upalne dni, czy na siłowni podczas intensywnego wysiłku
    • długo schnie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl