Szampony do włosów

Miya Cosmetics superHAIRday, Mix & Match, Szampon peeling enzymatyczny

• 9 czerwca 2024 o 10:39
    Porażka...najgorszy produkt od Miya jaki stosowałam od lat.
    Szampon peeling enzymatyczny od Miya kupiłam podczas trwania promocji w Rossmanie razem z całą różową seria produktów do włosów. Kartonik w odcieniu pudrowego różu chroni produkt przed wścibskimi, wszystkie czytelne informacje zostały podane i na kartoniku i na butelce. Szampon peelingujący posiada 95% składników pochodzenia naturalnego. Mała zgrabna buteleczka z zamknięciem na klik o pojemności 150 ml jest dość toporna w wydobyciu szamponu. Należy mocno ją ścisnąć aby wydobyć produkt, a końcówka to już dramat... Stosuje w dwojaki sposób: 1. Jako szampon, normalnie myjąc włosy. Przyjemny delikatny zapach nieco kwaśny, cytrynowy - świeży. Biała lejąca się konsystencja z łatwością nakłada się na włosy i średnio pieni. Włosy po myciu są sztywne jak drut i bez odżywki nie da rady tych kołtunów rozczesać. Moje włosy nigdy w życiu nie wyglądały tak tragicznie! 2. Jako peeling masuje skórę głowy i zostawiam na 5 minut po czym spłukuje. Stosuje dwa razy w tygodniu więc wydajność jest całkiem dobra. Efekt odświeżenia i oczyszczenia skalpu jest mizerny. Podsumowując szkoda zachodu na rynku jest duży wybór dużo lepszych kosmetyków, peelingów i szamponów w dobrej cenie, podobnym i naturalnym składzie. Odradzam zakup, szkoda waszego czasu i pieniędzy.
  • 8 kwietnia 2024 o 17:41
    Nie czuć było że oczyszczał skórę
    Szampon w małej uroczej butelce, przyjemny odcień różu zachęca. Sam szampon był dość rzadki, ale dzięki temu łatwo było go rozprowadzić na skórze głowy. Miał przyjemny zapach. Niestety mam poczucie że tylko mył, żadnych peelingujacych właściwości nie zaobserwowałam. Plus za naturalny skład, jednak za tę cenę, przy tej pojemności jestem na nie, szczególnie że nie robi tego co obiecuje producent.
  • 11 lutego 2024 o 0:10
    Niestety niezbyt mi się sprawdził ten peelingo-szampon :(
    Szampon peeling enzymatyczny od marki Miya kupiłam w Rossmannie, gdzie akurat był na promocji. Cena regularna to 35 złotych. Biorąc pod uwagę, że pojemność to raptem 150ml, nie jest to najniższa kwota. Jednak jest to produkt, którego nie stosujemy codziennie, więc pod kątem czasowym wypada to już o wiele korzystniej. Specyfik zamknięty jest w poręcznej butelce o różowej barwie i zawierającej na etykiecie wszystkie potrzebne informacje odnośnie stosowania. Z kolei konsystencja jest średnio gęsta, żelowa, zaś zapach delikatny, całkiem przyjemny. Po nałożeniu na mokry skalp kosmetyk nie szczypał ani nie wywoływał żadnego innego dyskomfortu oraz całkiem dobrze się pienił. Warto tutaj podkreślić, że tego kosmetyku możemy używać dwojako: 1) jako szampon do standardowego oczyszczania 2) jako peeling do skóry głowy - w tym wypadku nakładamy produkt na skalp na 5 minut i następnie spłukujemy. Ja wypróbowałam go zarówno w jednej, jak i w drugiej roli i powiem szczerze, że nie zostałam powalona na kolana. Miya wiele nam obiecuje, a mało z tego realizuje. Nie ukrywam, że niezbyt odczułam, by moja skóra głowy bądź włosy były porządnie oczyszczone zarówno w przypadku stosowania jako peeling, jak i jako szampon. Efekty były podobne jak po zastosowaniu jakiegokolwiek klasycznego szamponu z drogeryjnej półki. Nie odczułam też większego wpływu na wydzielanie sebum, skóra głowy i włosy przetłuszczały się tak szybko jak zwykle. Więc niestety propozycja od marki Miya niezbyt cokolwiek zmienia w standardzie pielęgnacji... Choć trzeba przyznać, że chociaż nie szkodzi, nie podrażnia, nie wysusza - szampono-peeling jest łagodny zarówno dla skalpu, jak i czupryny. Na koniec jeszcze wspomnę o liście składników. Na wstępie na plus zasługuje fakt, iż produkt jest wykonany w 95% z naturalnych substancji, bez zbędnych dodatków. Mamy tutaj m.in.: • wzmacniające włosy adaptogeny gotu kola i moringa • papainę, czyli enzym mający za zadanie złuszczenie martwego naskórka • algi wakame poprawiające stan skóry głowy • działający kojąco na skórę głowy panthenol. Do tego producent uraczył nas tylko łagodnymi detergentami. Choć są i kontrowersyjne substancje, jak phenoxyethanol czy alkohol. Reasumując: nie będę ukrywać, iż znam ciekawsze kosmetyki peelingujące do skóry głowy, które dały mi sporo lepsze efekty stosowania. Tutaj jest dość przeciętnie i niespecjalnie ten produkt się odróżnia na tle klasycznych szamponów w przypadku stosowania go jako opcję do oczyszczania. Ode mnie ostatecznie 2*.
    Zalety:
    • oczyszcza skalp i skórę głowy, ale nie jakoś dogłębnie - raczej porównywalnie do klasycznych, drogeryjnych szamponów
    • nie podrażnia, nie wysusza, nie uczula, nie pogarsza stanu pasm
    • ciekawy skład stworzony w 95% z substancji pochodzenia naturalnego
    • delikatny zapach
    • opakowanie bez zarzutu
    • dostępność w Rossmannie
    Wady:
    • nie nazwałabym poziomu oczyszczenia, jakie oferuje ten produkt mianem dogłębnego
    • niezbyt odczuwalne złuszczanie martwego naskórka
    • nie wpływa na pracę gruczołów łojowych
    • nie przedłuża świeżości czupryny
    • wydajność nie powala na kolana ze względu na niezbyt dużą pojemność i jednak niespecjalnie gęstą konsystencję, choć sytuację trochę ratuje fakt, że specyfiku nie używa się codziennie
    • cena biorąc pod uwagę jakość jest zawyżona
  • 11 sierpnia 2023 o 8:31
    Nie polecam
    Albo ja nie potrafię go stosować, albo to badziew jakich mało. Żadnego efektu oczyszczania(nawet przy pozostawieniu na dłuższy czas), dodatkowo obciąża włosy pozostawiając na nich jakiś tłusty film, ktory nie schodzi po umyciu ich drugi raz. O stosunku jakości do ceny nawet nie wspomnę. Rozczarowała mnie Miya, wypuszczając takiego gniota, wcześniej sprawdzały mi się kosmetyki tej marki.
    Karu89
    22 maja 2023 o 9:43
    Czasem ok
    ☆ Zapach i Konsystencja Delikatny miły zapach. Nie utrzymuje się niestety później na włosach. Konsystencja półprzezroczysta, gęsta. ☆ Działanie Nie wiem o co chodzi, na początku był dla mnie ok jako pierwszy etap, z czasem spowodował efekt łupieżu. Przy zakupie cieszyłam się że ma działanie enzymatyczne więc będzie rozpuszczał martwy naskórek a nie dzielił go na kawałki xd bardzo słabo się to prezentuje na ciemno brązowych włosach... stoi bo boje się go użyć ponownie heh pieni się lepiej niż lekki szampon Miya. ☆ Jakość i Wydajność Nie wiem czy ten skład działa tak jak powinien, czy może ja nie umiem w te szampony peelingujące, bo coś ewidentnie nie idzie tak jak trzeba. Jest wydajny mimo małej pojemności bo nie nakłada się go co kazde mycie. ☆ Opakowanie Wszystkie te produkty do włosów od Miya mają tragiczne opakowania, tak ciężko wydobyć kosmetyk że kosmos. ☆ Cena i Dostępność Ja Rossmann, promka 2+1. Samodzielnie cena jest grubo za wysoka
    Zalety:
    • skład
    • czasem dobrze oczyszcza
    Wady:
    • czasem powoduje jakby łupież
    • słabo pachnie
    • drogi