Serum do twarzy

tołpa. pre age matujące serum normalizujące, 20 ml

kialacm
    29 maja 2024 o 10:00
    fajny produkt
    Kupiłam to serum podczas promocji w drogerii Rossmann za 5 zł. Produkt zamknięty jest w plastikowym opakowaniu zakończonym precyzyjnym aplikatorem. Pojemność to 20 ml. Serum ma 94% składników pochodzenia naturalnego. Jego etykieta jest w 100% z odnawialnego surowca. Po otwarciu należy zużyć produkt w 3 miesiące. Produkt stosuje na strefę T. Pory w tym miejscu zostały mocno zwężone, ilość sebum znacznie się zmniejszyła. Produkt również wyrównuje koloryt skóry. Skóra twarzy po nałożeniu tego produktu staje się matowa, dlatego jest to dobra opcja, żeby nałożyć je pod makijaż. Zapach produktu określiłabym jako korzenny. Kolor jest brązowy, ale nie pozostaje taki na twarzy. Serum normalizujące tołpa pre age w szczególności rekomendowane jest do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej oraz wrażliwej. Kosmetyk zmniejsza wydzielanie sebum, redukuje zaskórniki, wypryski i inne niedoskonałości, jak również zapobiega ich ponownemu powstawaniu. Oprócz tego wykazuje właściwości antyoksydacyjne oraz matujące. Formuła tego serum do twarzy z linii tołpa pre age została wzbogacona o komórki macierzyste z lilaka, które posiadają właściwości przeciwzapalne oraz korzystnie wpływają na balans produkcji sebum w skórze.
    Zalety:
    • zwęża pory
    • ilość sebum po użyciu tego produktu znacznie się zmniejszyła
    • wyrównuje koloryt skóry
    • skóra po nałożeniu produktu staje się matowa, dlatego jest to dobra opcja, by nałożyć je pod makijaż
    • redukuje wypryski
    • zapobiega powstawaniu nowych wyprysków
    • matuje
    Wady:
  • 4 września 2023 o 17:45
    Pierwszy kosmetyk, który faktycznie zwęził moje pory :)
    Kupiłam to serum w ciemno, bo akurat było na promocji w Rossmannie i był to strzał w 10. Jest rewelacyjne! Przez pierwszych parę tygodni stosowałam je tylko na glabellę, czyli obszar pomiędzy łukami brwiowymi, ponieważ w tym miejscu moje pory były rozszerzone zdecydowanie najbardziej. Początkowo efektów nie dostrzegałam, ale nie poddawałam się w stosowaniu produktu... aż nagle (gdy już zbliżałam się do końca buteleczki) zorientowałam się, że przestrzeń pomiędzy brwiami ma najwęższe pory z całego czoła! Byłam w totalnym szoku, gdy zdałam sobie sprawę, że serum tak dobrze podziałało, bo wcześniej żeby zwęzić te pory wypróbowałam naprawdę wielu produktów i zabiegów kosmetycznych i nic nie przyniosło nawet najmniejszej poprawy. Żeby nie było, to nie jest tak, że porów nie widać wcale, ale są zdecydowanie mniejsze niż wcześniej. Bardzo się cieszę, że nakładałam produkt tylko na tę część twarzy, gdzie problem był najbardziej widoczny, bo dzięki temu pomimo powoli postępujących zmian, byłam je w stanie zaobserwować. Obecnie jestem w połowie drugiego opakowania, ale tym razem serum nakładam już na całe czoło i okolice nosa. Jeśli chodzi o ogólne wrażenia ze stosowania kosmetyku, to są one pozytywne. Produkt ma dosyć gęstą konsystencję, ale jest wydajny, bardzo ładnie się rozprowadza po skórze, szybko wchłania i pozostawia cerę dobrze nawilżoną. Odkąd nakładam serum na całe czoło, pojawią się na nim mniej wyprysków (z którymi generalnie mam spory problem), więc odnoszę wrażenie, że ilość wydzielanego sebum została ładnie unormowana. Dodatkowym plusem w jest dla mnie nienachalny, dość neutralny zapach z korzenno-ziemistą nutą. Serum opakowane jest w poręczną plastikową buteleczkę z wąskim dzióbkiem, ułatwiającym nabieranie niewielkich ilości kosmetyku. Jedyne zastrzeżenie mam do wyprofilowanej na kształt dzióbka nakrętki, której kształt uniemożliwia postawienie buteleczki "do góry nogami" - gdy produktu jest już niewiele, wydobycie go z dna opakowania może być utrudnione. Ja wkładam wtedy buteleczkę do pojemnika z akcesoriami do włosów, dzięki którym opakowanie daje radę ustać do góry dnem. Generalnie nie jest to jakiś wielki problem, ale trochę szkoda, że producent nie zadbał o ten aspekt użytkowania.
    Zalety:
    • efekty - zwężenie porów, nawilżenie, unormowanie ilości wydzielanego sebum
    • szybkie wchłanianie
    • wegańska formuła
    Wady:
    • nakrętka uniemożliwiająca ustawienie buteleczki do góry dnem

Zobacz także inne Serum do twarzy