Wody toaletowe damskie

Mexx Simply For Her woda toaletowa spray 20ml

Marza97
    18 lipca 2024 o 19:30
    Orzeźwiający zapach
    Perfumy zakupiłam w wersji 20 ml, występują również w większej 40 ml pojemności. Flakonik jest prosty, przezroczysty z wyżłobionym logo marki. Kupiłam te perfumy na dużej promocji w drogerii za 30 zl, więc nawet się za dużo nie zastanawiałam. Wcześniej nie wąchałam tego zapachu,jednak kojarzę nuty zapachowe różnych produktów tej marki, dlatego kupując go, nastawiałam się na to, że będzie to zapach świeży, orzeźwiający i taki właśnie jest. Na początku bardzo mocno wyczuwalne są nuty cytrynowe, wręcz grejpfrutowe, takie gorzkie, a później ładnie daje się we znaki konwalia, róża, i ogólnie świeże białe kwiaty. Jest to zapach zdecydowanie na lato lub wiosnę i na dzień. Będą pasowały do takich zwykłych wyjść na miasto bądź na zakupy. Do torebki się zmieszczą, więc pod ręką można mieć je zawsze. Trwałość nie jest wybitna, jest to jednak woda toaletowa, ale w cenie regularnej trochę kosztuje. W cenie promocyjnej nie mogę narzekać. Zapach jest ogólnie w porządku, nie żałuję zakupu, jednak nie jest on czymś wyjątkowym dla mnie i nie staną się moimi ulubionymi, dlatego daje 4/5.
    Zalety:
    Wady:
    W perfumerii
  • 1 lipca 2022 o 15:35
    Miłość od pierwszego użycia.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Standardowy Mexx, masywny, niewielki, ze srebrną zakrętką. Producent daje do wyboru dwie pojemności- 20 i 40 ml, czyli idealne do torebki. Jak zwykle zachwyca wypukły napis Mexx. Osobiście jestem fanem tych małych cudeniek, ale nie obraziłabym się na większe pojemności. Takie 75 ml, które mogłoby stać na półce w łazience czy na toaletce, byłoby spełnieniem marzeń. Wrażenia: To jest idealny lekki, orzeźwiający zapach. Delikatny, jednak ma w sobie to coś. Kompozycja jest lekka, cytrusowo-kwiatowa. Dla mnie idealna na lato, ewentualnie wczesną wiosnę. To zapach odpowiedni na co dzień, nie jest nachalny, dobrze współgra ze skórą. Dla mnie dobrze wyczuwalna jest bergamotka, róża i konwalia. Są cytrusy, lecz gdzieś w tle, dopełniają całość. Gruszka daje odrobinę słodkości. Dobrze wyczuwalne jest drzewo sandałowe jako kropka nad i. Ekspresowo się rozwija. Projekcja nie jest oszałamiająca. Jest wyczuwalny, jednak trzyma się bliżej skóry. Co ciekawe zapach wygląda jak woda. Jest przezroczysty. Dość dobry zabieg, oddaje tą czystość i delikatność. Cena adekwatna do jakości produktu. Jestem zachwycona tą propozycją od Mexxa. Pokochałam od pierwszego psiknięcia. Typ kobiety: Myślę, że to zapach dość uniwersalny. Odnajdzie się w nim zarówno młoda dziewczyna jak i dojrzała kobieta. Trwałość: Tu małe rozczarowanie. Zapach utrzymuje się tak około 4 godziny na skórze. Na ubraniach nieco dłużej. Mogłoby być lepiej, ale nie jest najgorzej.