Olejki i masła do demakijażu

Stars from the stars Space Face, Magiczne masełko do demakijażu `Cloudless Sky`

• 9 lutego 2025 o 19:50
    Spełnia swoją rolę
    Przyjemne masełko do demakijażu - zmywa wszystko co powinien (chociaż nie używam wodoodpornego tuszu, więc nie wiem jak tutaj by się sprawdziło). Nie podrażnia i nie szczypie w oczy, ale ja też nie mam jakiś mocnych skłonności do tego. Jest okej, fajna konsystencja i zapach
    • Konsystencja
  • 7 listopada 2024 o 22:58
    Koszmarek jakich niewiele
    Sięgnęłam po to masełko po innych, dobrych doświadczeniach z tego typu produktami. Dodatkowo, przyciągnęła świetna cena na wyprzedaży w sklepie internetowym. Mniej więcej 7 zł. Zaciekawiła mnie w nim zawartość naturalnych olejów, dla mojej suchej skóry takie elementy są bardzo ważne. To dla mnie również obietnica skutecznego działania. A jak jest? Fatalnie, od dawna nie trafiłam na produkt, który rozczarował by mnie w aż tak dużym stopniu. Masełko nie rozpuszcza skutecznie nawet nie wodoodpornych produktów. Bardzo często zostają mi po jego użyciu resztki tuszu do rzęs,czy szminki matowej, które muszę domywać płynem micelarnym. Ostatecznie skóra jest podrażniona a oczy pieką. To dla mnie główny powód dyskwalifikacji tego produktu. Kolejnym minusem jest wydajność. Masełka należy użyć naprawdę sporo przez co znika ono bardzo szybko. Co do opakowania, nie mam większych zastrzeżeń. Szata graficzna wydaje mi się nieco infantylna ale jest to linia produktów dedykowana raczej młodszym osobom i rozumiem, że jest to bardzo indywidualna sprawa. Zapach jest słodki, zbliżony nieco do gumy balonowej ale nie dominuje podczas używania.
    • atrakcyjna cena
    • opakowanie spełnia swoją rolę
    Wady:
    • produkt nie domywa nawet dość lekkiego makijażu
    • mała wydajność
    icicic
    30 października 2023 o 19:48
    Najgorszy produkt jaki używałam
    Skuszona promocja kupiłam masełko do demakijażu, opakowanie i zapach było zachęcające. I chyba tyle dobrego o tym produkcie. Pierwsze użycie i przerażenie !!! Oczy tak bardzo szczypały aż zrobiły się podrażnione. Ale nigdy nie skreślam produktu po jednym użyciu, robiłam kilka prób niestety każda zakończona niepowodzeniem Konsystencja gęsta i bardzo tłusta. Kupowałam innych marek masełko i nigdy z takim czymś się nie spotkałam zawsze było wszystko ok ,ale nie tym razem. NIE POLECAM najgorszy produkt jaki zdarzyło mi się kupić!!!
    Zalety:
    Wady:
    • Tłusty
    • Podrażnia oczy
    • Szczypie w oczy
  • 25 października 2023 o 21:58
    Totalnie nie warto
    Skusiło mnie ładne opakowanie, niska cena i fakt, że lubię kupować nowe produkty do demakijażu, gdyż bardzo nie lubię zmywać makijażu. Nowy produkt na półce przynajmniej zachęca mnie do wypróbowania go, przez co demakijaż staje się przyjemniejszy. Masełko ma konsystencję galaretkową, nie domywa dobrze makijażu. Trzeba użyć dużej ilości produktu, przez co jest niewydajne. Nawet po dwukrotnym zmyciu twarzy pozostają resztki makijażu - tusz, podkład. Produkt na dodatek uczula - okropnie szczypał mnie w oczy, mimo zamkniętych powiek przy demakijażu oraz spowodował wysyp drobnych grudek podskórnych. Niestety nie :(
    Zalety:
    Wady:
    • Nie jest wydajne
    • Nie domywa dobrze makijażu
    • uczula i podrażnia
  • 25 października 2023 o 21:50
    Jestem na nie
    Masełko zakupiłam na wyprzedaży w Rossmannie z myślą o ograniczeniu objętości kosmetyczki podczas pobytu w szpitalu. Nawet te 12 zł to było za dużo za ten produkt... dobrze rozpuszcza i zmywa makijaż, ale bardzo, ale to bardzo szczypie w oczy , nawet przy zamkniętych powiekach. Ładnie pachnie. Jest wydajne i poręczne, ale szczypanie jest nie do przejścia. Nie lubię nie dokańczać produktów, więc zużyję i nie powtórzę.
    • Działanie
    • Emulgowanie przy użyciu wody
    Wady:
    • Potworne szczypanie w oczy