Peelingi do twarzy

Skinimal Aktywny peeling kwasowy `Kwas mlekowy 10%, kwas hialuronowy`

• 25 kwietnia 2023 o 10:45
    To jest to!
    Kupiłam peeling kwasowy, żeby sprawdzić jego skuteczność, nigdy wcześniej kwasów nie używałam. Kwas mlekowy 10%, kwas hialuroowy Zainteresowała mnie minimalistyczna estetyka opakowań, czytelność przekazu, ogólny design, polska produkcja. Butelka jest szklana, masywna, ma piękny szafirowy odcień. W środku szklana pipeta. Kosmetyk jest przezroczysty, bezzapachowy, w konsystencji trochę ciągnący się, ale na skórze zupełnie tego nie czuć. Nakładam go na noc, 2 razy w tygodniu, zmywam dopiero rano. Zakochałam się w tym produkcie od razu. Zastępuje mi wszystkie inne peelingi. Twarz jest rano gładka i miękka. Szczególnie widać to pod makijażem, różnicę w wyglądzie skóry widać gołym okiem, a gładkość czuć pod palcami. Dla mnie rewelacja!
    Zalety:
    • piękna estetyka opakowań, szafirowy kolor butelki
    • wygładza
    • nawilża
    • skutecznie peelinguje
    • nie podrażnia
  • 9 listopada 2022 o 12:13
    Gęsty, lepki glut, który nic nie robi
    Z kwasem mlekowym mam taki "love-hate relationship" – w niektórych kosmetykach działa świetnie, rozświetla i ujednolica, a w innych nie robi nic. Tutaj mamy niestety ten drugi przypadek. Serum jest zamknięte w szklanej buteleczce z pipetą. Jednak nie wygląda zbyt elegancko, właściwie nie wiem czemu. Opakowanie jest w jakiś sposób toporne, a pipeta niezbyt wygodna – z bliska wygląda jak tani kosmetyk z chińskiego bazarku. I niestety konsystencja też pozostawia wiele do życzenia. Serum jest po prostu jednym wielkim glutem, który ciężko się nabiera i dozuje. Nie można wypuścić kilku kropli, bo się ciągnie i brudzi szyjkę buteleczki. Po kilku użyciach wszystko było zalepione i obrzydliwe. Co do działania, to nie zauważyłam kompletnie żadnej zmiany. Nie peelinguje, nie nawilża, nie wygładza. To kolejny bubel Skinimal, który miałam nieszczęście kupić. Zdecydowanie nie wrócę już do tej marki. Jest tania, a jednocześnie niewarta swojej ceny. Serum zużywam na nogi, choć równie dobrze mogłabym smarować je wodą, bo nie ma żadnej różnicy. Nie polecam.
    Zalety:
    • bezpieczny skład
    • niska cena (ale co z tego...)
    Wady:
    • kompletnie nic nie robi
    • jest gęsty i lepki (niewygodnie się dozuje i zostawia nieprzyjemne uczucie na skórze)
    • pipeta wygląda tanio i topornie
    • jest tak wydajny, że nie da się go zużyć w ciągu 6 miesięcy
    • brak informacji o sposobie stosowania: nie wiadomo, czy kosmetyk należy zmywać, czy nie (w końcu znalazłam informację, że jest to serum bez zmywania, a nie peeling, więc nazwa wprowadza w błąd)
  • 24 kwietnia 2022 o 14:15
    Natychmiastowy efekt
    Peeling jest niezwykle delikatny, a wygładzenie i nawilżenie czuć natychmiastowo. Mam cerę mieszaną i pomimo właściwości nawilżających peeling nie przetłuszcza skóry. Wygodna aplikacja i minimalistyczne opakowanie są dodatkowymi atutami produktu. Polecam!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 22 kwietnia 2022 o 10:47
    Ten peeling to hit
    Mam skórę suchą i delikatną i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem tego peelingu. Produkt jest bardzo delikatny, a jednocześnie skuteczny. Po nałożeniu czułam delikatne pieczenie przez kilka sekund, jednak nie było to uczucie dyskomfortu, a raczej potwierdzenie działania kwasów. Rano po użyciu peelingu skóra jest nawilżona, rozświetlona i wygładzona. Polecam, zwłaszcza osobom z cerą suchą i wrażliwą, które boją się kwasów.
    Zalety:
    • działanie
    • efekt
    Wady:
    • nie zauważyłam