Szampony do włosów

Isana Shampoo Traumhaft Lang Szampon do włosów długich

• 1 stycznia 2025 o 17:29
    Rozczarowujące doświadczenie
    Szampon Isana Traumhaft Lang, dedykowany włosom długim, niestety okazał się przeciętnym wyborem, który nie spełnił moich oczekiwań. Choć jest to produkt dostępny w przystępnej cenie, jego działanie i komfort użytkowania pozostawiają wiele do życzenia.
    Zalety:
    • Cena: Szampon jest niedrogi, co może być atrakcyjne dla osób szukających budżetowych rozwiązań.
    • Zapach: Przyjemny, choć delikatny, co dla niektórych może być plusem.
    • Łatwo dostępny: Produkt można znaleźć w większości drogerii.
    Wady:
    • Przyspieszone przetłuszczanie się włosów: Już po krótkim czasie od umycia włosy wyglądały na oklapnięte i tłuste.
    • Brak efektów pielęgnacyjnych: Mimo regularnego stosowania, nie zauważyłam żadnej poprawy kondycji włosów, ani w ich wyglądzie, ani w dotyku.
    • Niewygodne opakowanie: Miękka butelka utrudnia dozowanie szamponu, co bywa frustrujące, zwłaszcza pod prysznicem.
    • Konsystencja: Szampon jest dość rzadki, przez co szybko się zużywa i trudno go kontrolować podczas aplikacji.
    Raava
    9 listopada 2024 o 15:52
    Kiepski
    Szampon dedykowany do włosów długich zniszczonych i łamliwych. Bez mikroplastiku i silikonów. Ma poprawiać jakość i wzmacniać włosy. To by było na tyle od producenta… prawda jest taka, że szampon się pieni i myje, ale co poprawy kondycji to kwestia dyskusyjna. Mam bardzo długie rozjaśnione włosy przez co z tendencją do przesuszenia. Szampon jest w typowej tubce i pachnie przyjemnie kwiatowo. Pieni się dobrze, lecz nie polecam dla długich włosów. W moim odczuciu nie łagodzi efektu splątania. Włosy maja raczej tępe wykończenie i bez mocnej odżywki ciężko o gładkie wykończenie. Szampon jest w niskiej cenie i to główny plus, ale jakość, a co za tym idzie efekt nie jest satysfakcjonujący. Nie polecam.
    Wady:
    • Brak efektu
  • 1 października 2024 o 13:15
    Słaby jak na produkty Isana
    Jestem fanką mieszania w pielęgnacji produktów z wyższej półki z tymi drogeryjnymi, i gdy potrzebuję czegoś z tej tańszej kategorii, zwykle sięgam po Isanę. Moje włosy są niefarbowane, długie i cienkie, ze skłonnością do lekkiego falowania. Pomyślałam więc, że ten produkt powinien dokładnie odpowiedzieć na ich potrzeby. Niestety, tak się nie stało. Szampon bardzo obciążał i plątał moje włosy. Po każdym użyciu miałam uczucie niedomycia i oklapnięcia. Zapach rzeczywiście jest bardzo ładny. Dawałam temu produktowi wiele szans na przestrzeni kilku miesięcy, jednak niestety za każdym razem rezultat był ten sam.
    Zalety:
    • ładny, perfumeryjny zapach
    Wady:
    • pozostawia na włosach uczucie niedomycia i oklapnięcia
    • obciąża włosy
    • utrudnia rozczesywanie
  • 20 sierpnia 2024 o 16:02
    Jest ok
    Isana, Shampoo Traumhaft Lang (Szampon do włosów długich) kupiłam go przez przypadek na wyjeździe gdyż przez przypadek zapomniałam zabrać z domu szamponu i mnie trochę zaskoczył szampon Isana. Mam skosy długie i zniszczone i słuchem. Ale dobrze domowa skórę głowy nie podrażnia nie wysusza. Niestety nie nawilża ale co oczekiwać za taka cenę. Ale na wyjazdach mu się sprawdził w domu też go używałam więc jest całkiem spoko. Ma ładny zapach. Opakowanie w Tulce jest spoko łatwo wyciska się produkt. Jest ok
  • 10 sierpnia 2024 o 17:57
    Przyzwoity, mocny szampon
    Mam długie, kręcone włosy, myję je mniej więcej co 4 dni, więc używam wyłącznie mocnych oczyszczających szamponów. Mimo mniejszej częstotliwości mycia, zużywam dużo produktu. Do zakupu skłoniła mnie niska cena i skład dający cały (podobno) PEH. Produkt ładnie się pieni, dobrze oczyszcza i zmywa inne produkty, nie podrażnia, ale może wysuszyć skórę głowy. Szampon aplikuje jako pierwszy, potem odżywkę i/lub maskę (sam szampon nie zmyje oleju). Odżywkę nakładam też na skórę głowy, bez tego kroku większość szamponów, włącznie z opisywanym, mnie wysusza. Nie skleja włosów i ich nadmiernie nie plącze, nie daje jednak żadnego połysku ani odżywania jako samodzielny produkt. Żadnego przyrostu na długości też nie zaobserwowałam. Co do składu, PEH jest tam na słowo honoru, ale tutaj polegam na bardziej odżywczych kosmetykach w formie maski lub odżywki bez spłukiwania. Dodatkowo SLS w składzie! Opakowanie w formie tuby, ciężko wydobyć końcówkę produktu. Zapach prawie niewyczuwalny, raczej słodki. Ogólnie, zwykły mocny i tani szampon, dobry do mycia co kilka dni lub co kilka myć, u mnie się sprawdził jako produkt, od którego oczekiwałam minimum. Natomiast po odżywkę z serii na pewno nie sięgnę.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni i rozprowadza po skórze głowy;
    • Oczyszcza i zmywa inne produkty;
    • Nie plącze nadmiernie włosów;
    • Wydajny;
    • Tani.
    Wady:
    • Wysusza skórę głowy;
    • Nie daje żadnego połysku ani odżywienia;
    • Nie daje żadnego przyrostu włosów.