Peelingi do stóp

Fusswohl Zuckerpeeling Peeling cukrowy do stóp

• 25 października 2023 o 22:56
    Bardzo fajny produkt
    Peeling bardzo miło mnie zaskoczył niewygórowaną ceną i bardzo dobrym działaniem. Zamknięty w zakręcanym słoiczku, dla mnie duży plus, ponieważ lubię mieć możliwość zużycia produktu do samego końca :) Dobrze się aplikuje, świetnie nawilża i natłuszcza skórę stóp. Nawet po dłuższym okresie bardzo oszczędnej (lub żadnej) pielęgnacji jest w stanie szybko doprowadzić stopy do formy. Lekki minus za konsystencję - jest dość rzadka a przy tym tłusta i zostawia tłuste plamy na wannie, ale w zamian za dobre działanie jestem w stanie to wybaczyć :)
    Zalety:
    • Dobrze nawilża i natłuszcza skórę
    • Łatwo się aplikuje
    Wady:
    • Zbyt rzadka konsystencja
  • 18 lipca 2023 o 19:15
    Nie sądziłam, że będzie aż tak fajny
    Peelingów do stóp używam cały rok . Pielęgnacja i to kompleksowa tego obszaru ciała jest dla mnie bardzo ważna ponieważ mam tendencję do przesuszeń na skórze pięt dlatego staram się by ten peeling jednak w ciągłym obiegu był . Recenzowany kupiłam tylko dlatego , że momencie mojej wizyty w Ross był to jedyny dostępny produkt na półce . Nie spodziewałam się więc cudów ale bardzo mile się zaskoczyłam. Produkt otrzymujemy w plastikowym słoiczku z estetyczną szatą graficzną . Opakowanie jest wygodne . Na pochwałę zasługuje maso kakaowe i olej słonecznikowy w składzie. Jeśli ktoś unika produktów z mikroplastikiem w składzie to producent deklaruje, że tutaj tego nie znajdziemy. Peeling to dość płynna masa . Nie wiem czy każdy egzemplarz wygląda tak jak mój bo u mnie olejek unosił się na wierzch u musiałam sobie to wszystko przemieszać . Nie uniknęłam niestety zatłuszczenia opakowania na szczęście była to jednorazowa akcja . Odcień produktu to biel. Jeśli chodzi o drobinki to ma być to peeling cukrowy ale drobinki są drobne - w odcieniach czerni i bieli ( wyglądają trochę jak pieprz i sól ) jest ich dość sporo. Peeling bardzo przyjemnie pachnie - to taki aromat budyniu śmietankowego z wyraźną świeżą nutą kwiatów. Aplikacja nie jest kłopotliwa mimo iż produkt jest dość rzadki . Można go bez problemu wydobyć z opakowania i wykonać nim dokładny masaż . Drobinki ścierające określiłabym jako średnie i w produkcie do stóp jest to dla mnie wystarczająca moc . Nie ma problemów z tym by produkt spłukać. Jeśli chodzi o właściwości to warto zacząć od tego , że jest to produkt olejkowy i pozostawia on warstewkę natłuszczającą . Mi ona w żaden sposób nie przeszkadza a wręcz przeciwnie - dla mnie to taka dodatkowa i jakże potrzebna pielęgnacja szczególnie skóry pięt. Ta warstewka dość długo się wchłania co trzeba mieć na uwadze by nie rozpędzić się bosą stópką bo wtedy szpagat będzie taki , że wyszkolone akrobatki by się nie powstydziły . Peeling zmiękcza i wygładza stopy oraz nawilża je . Przy regularnym stosowaniu faktycznie odżywia skórę - jest bardzo dobrze nawilżona , przesuszenia są zminimalizowane a stopy wyglądają na zadbane - gładkie i miękkie . Więcej od produktu tego typu nie oczekuje. Świetny kosmetyk w rozsądnej cenie więc jeśli rozglądacie się za peelingiem do pięt i nie będzie wam przeszkadzać natłuszczająca warstewka - warto.
    Zalety:
    • rozsądna cena
    • bardzo przyjemny zapach
    • świetnie złuszcza
    • zmiękcza wygładza
    • nawilża a nawet i natłuszcza
    • odżywia stopy