Lakiery klasyczne

E-Glamour.pl
Max Factor Miracle Pure lakier do paznokci 850 Bright Angelite 12ml

d_t_b
    20 lutego 2025 o 21:29
    Lakier, który ma potencjał.
    Ładne kolory, krycie po dwóch warstwach, stosunkowo niska cena (w promocji) i łatwość aplikacji zachęcają do zakupu. Lakier schnie typowo do tego typu produktów. Nie ma tu magii, swoje trzeba odczekać aby się nic nie odbiło na płytce. Dość dobrze współgra z przyspieszaczem wysychania - wtedy wysycha szybciej niż bez niego. Trwałość ? Zdecydowanie zależy sporo od tego jak intensywnie używamy dłoni :) Pędzelek wygodny, nie smuży i nie pozostawia po sobie śladu na paznokciach. Buteleczka nie jest jakaś duża, ale swoim rozmiarem nie sprawia problemów podczas aplikacji. Czy kupię ponownie ? Nie wiem sama. Być może jakiś nowy wiosenny / letni kolor zakupię. Póki co zachwycam się mlecznym różem 220.
  • 1 czerwca 2024 o 22:52
    Zwykłe lakiery
    Używałam odcieni 202 i 220 . Pierwszy odcień to był róż perłowy, drugi zaś to róż, który nazwałabym mlecznym różem. Duży plus daję za to, że lakier nie meczy jakimś intensywnym zapachem. Jak większość lakierów jest średnio trwały, Odpryskuje po 2, 3 dniach. Dosyć łatwo się nakłada, nie robi smug, nie wylewa się na skórki. Jest natomiast dosyć oporny w zmywaniu. Wybrane przeze mnie odcienie maja średnie krycie. Zazwyczaj kładę więc dwie warstwy, gdyż po jednej warstwie są prześwity. Lakier jest łatwo dostępny, często można go kupić w promocji. Nie wiem jednak, czy zakupię go ponownie. Znam tańsze lakiery, które są trwalsze i maja lepsze krycie. Daję cztery gwiazdki.
    Miroku
    8 kwietnia 2024 o 20:05
    Całkiem dobry lakier, ale zdecydowanie bez miracle
    Kupiłam na jakieś większej promocji dla koloru, Natural Pearl to ciekawy odcień perłowego różu opalizującego na fiolet oraz błękit. Muszę tu pochwalić Max Factora za świetne właściwości aplikacyjne tego lakieru-perłowe emalie mają to do siebie, że lubią zostawiać na płytce smugi oraz ślady pociągnięcia pędzelkiem. Tutaj tego nie ma-lakier ładnie oraz równo kryje bez żadnych nierówności w kolorze. Kryje przy dwóch warstwach, ale przy jednej też wygląda schludnie oraz estetycznie. Całkiem ładnie lśni solo, nie muszę koniecznie kłaść na niego warstwy nabłyszczającego topu, by mani wyglądało świeżo. Trochę wolno schnie-mimo nakładania cienkich warstw muszę dłuższy czas uważać, aby nie odbić wzorków na lakierze, o malowaniu paznokci przed snem nie ma mowy. Inaczej odbita pościel murowana. Lakier ma dosyć rzadką i lekką konsystencję-nakłada się całkiem ok, ale potrafi spłynąć na skórki przy nieuwadze. Pędzelek klasyczny-wąski i dosyć długi, odpowiednio elastyczny. Ja takie polubiłam, pozwalają na precyzyjną aplikację produktu. Nie umiem ocenić czy ten lakier ma właściwości pielęgnujące-ja zawsze pod spód daję warstwę bazy(odżywkę lub utwardzacz), nie umiem nałożyć kolorowego lakieru na gołą płytkę. Trwałość jest przeciętna-po dwóch dniach zaczyna pękać na całej płytce oraz nieco odpryskiwać z końcówek. Trzeciego dnia jest do zmycia.
  • 5 kwietnia 2023 o 13:45
    Po prostu lakier do paznokci
    Lakier jest dobrze napigmentowany. Kolor jest żywy i trwały. Ładnie się błyszczy. Ma duży wygodny pędzelek. Pomalowałam nim paznokcie na wakacje dwiema warstwami i bez codziennych obowiązków, a jedynie przy relaksie wytrzymał w stanie nienaruszonym 3 dni. Do 5 dni był też akceptowalny. Na 6 dzień trzeba było ponownie wykonać manicure. Przy codziennych obowiązkach odpryskuje najczęściej na drugi dzień. Nie jest więc jakiś super trwały. Na stopach trzyma się 3-4 tygodnie. W miarę szybko zastyga. Polecam.